Co za ludzie rządzą Polską?
"w TVwPolsce24 ktoś powiedział".
To brzmi jak fakt niezaprzeczalny XD.
Żurek = emigracja
21.01 50 % z 30 to slabiutko
"Prezydent podkreślił, że nie chodzi o mierzenie się z ministrem sprawiedliwości, a o to, aby trzymać się konstytucji. Niedługo powołana Rada ds. Naprawy Ustroju Państwa i rada konstytucyjna zaproponują konkretne rozwiązania dla polskiego ustroju. Przecież my dzisiaj funkcjonujemy w państwie, w którym nie ma legalnie powołanego Prokuratora Krajowego – zapowiedział Karol Nawrocki, nawiązując do swojej propozycji." - kanał Zero
W sobotę podczas wizyty w charytatywnym mikołajkowym programie Kanału Zero prezydent został zapytany przez Krzysztofa Stanowskiego o słowa ministra sprawiedliwości oraz o to, czy obawia się, że zostanie postawiony przed Trybunałem Stanu. – W ogóle się nie obawiam pana ministra Żurka, po pierwsze. Po drugie, jestem zaniepokojony, że pan minister Żurek nie zna konstytucji i wyroków Trybunału Konstytucyjnego – odpowiedział.
Jak stwierdził prezydent, „ostatnio widział człowieka, który jak aligator albo jak bohater stał w gronie kobiet z ręką w kieszeni i mówił nawet, że jest gotowy do tego, żeby się z nim zmierzyć w sensie fizycznym. – Myślę, że mamy przed sobą dużo poważniejsze sprawy z ministrem sprawiedliwości – powiedział Karol Nawrocki.
– Ale chętnie by mu pan władował, no powiedzmy sobie szczerze – zapytał twórca Kanału Zero. – Panie redaktorze, mamy dużo ważniejsze sprawy dzisiaj z ministrem sprawiedliwości – odpowiedział Karol Nawrocki. – Ale w wolnym czasie – nie dawał za wygraną Krzysztof Stanowski. – Powtórzę jeszcze raz. Mamy dzisiaj dużo ważniejsze sprawy z panem ministrem sprawiedliwości, niż moje szybkie zgaszenie światła panu ministrowi sprawiedliwości – uciął prezydent.
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/stanowski-zapyta%C5%82-prezydenta-nawrockiego-o-ministra-%C5%BCurka-wtedy-si%C4%99-zacz%C4%99%C5%82o/
W mojej ocenie, prezydent mógłby zaproponować taki niestandardowy pojedynek z Żurkiem.
Graja przecież politycy w piłkę, więc ... .
Może taki Prawy sierpowy dobrze by zrobił temu panu od dewastacji Konstytucji w Polsce..
https://michalpazur.github.io/obwody-wyborcze/
Tutaj można sobie sprawdzać.
Nie ma szansy. Nie wygra
Rezydent nawrocki na łańcuch i do budy!
Tyle ci zostało 16:33, do budy i poszczekać:)
Zakazana oprawa z meczu reprezentacji Polski zaprezentowana na meczu ŁKS-u! "Genialna robota"
Kibice ŁKS-u Łódź, którzy przygotowali patriotyczną oprawę, jakiej służby nie wpuściły na mecz Polska-Holandia na PGE Narodowym, zaprezentowali tę oprawę na meczu swojej drużyny w I lidze. "Genialna robota!" - komentuje stowarzyszenie kibiców kadry narodowej "To My Polacy!".
Najpierw grafika z oprawy została zaprezentowana na Pałacu Prezydenckim. Karol Nawrocki wspiera reprezentację Polski i przed meczem z Maltą hasło "Do boju Polsko!" zostało wyświetlone na pałacowej fasadzie.
Dziś oprawa pojawiła się w końcu na stadionie. Sektorówka pojawiła się na meczu I ligi ŁKS Łódź - Wisła Kraków. Kibice ŁKS-u są autorami oprawy, więc zaprezentowali ją na meczu swojej drużyny.
To najważniejsi ludzie w Europie. Na liście Nawrocki, nie ma Tuska.
W najnowszym rankingu Politico wyróżniono 28 osobistości, które z różnych powodów zasługują na szczególną uwagę.
Wśród nich, na pierwszym miejscu, znalazł się prezydent Stanów Zjednoczonych Donald Trump. Tuż za nim jest premierka Danii Mette Frederiksen, a podium zamyka kanclerz Niemiec Friedrich Merz.
Nawrocki zajął w tym zestawieniu 23 miejsce.
A w polityce jest od roku. Tusk od 40 lat.
Gratulacje dla Pana Prezydenta Nawrockiego. On jest przyszłością polskiej Prawicy.
Rewelacyjna riposta Pana Prezydenta Karola Nawrockiego do sugestii ministra Żurka, który na jednym ze spotkań stwierdził, że może stoczyć z prezydentem walkę bokserką i ten, kto wygra, będzie decydował o ustroju państwa.
Pan prezydent pytany o to przez Stanowskiego na kanale Zero powiedział : "Mamy dużo ważniejsze sprawy niż moje szybkie zgaszenie światła panu ministrowi sprawiedliwości".