Prezydent elekt Karol Nawrocki na nagraniu zamieszczonym w mediach społecznościowych powiedziała - "Byłem dumny, że mogłem być waszym kandydatem, że mogę podnosić wasze postulaty i marzenia, mówić w waszym imieniu o bezpieczeństwie Polski, także na arenie międzynarodowej. To był bardzo intensywny czas. Dzięki temu wspólnie wygraliśmy, ale to dopiero początek. Już jutro zaczynamy nowy rozdział w historii naszej ukochanej Polski"
Jutro transmisja uroczystości zaprzysiężenia prezydenta Karola Nawrockiego w TV Republika juz od godz. 9-tej:
- uroczystości rozpoczną się o godz. 10:00 w Sejmie, przy ul. Wiejskiej 4. Tam Prezydent–Elekt RP zostanie zaprzysiężony przed Zgromadzeniem Narodowym.
- o 12:00 w Bazylice Archikatedralnej p.w. Męczeństwa św. Jana Chrzciciela przy ul. Świętojańskiej 8 odbędzie się msza święta w intencji Ojczyzny i Prezydenta RP.
- o godz. 14:00 na Zamku Królewskim, o godzinie 14:00, będzie mieć miejsce uroczystość inwestytury Prezydenta RP na Wielkiego Mistrza Orderu Orła Białego i Orderu Odrodzenia Polski.
- o godzinie 15:15 Prezydent RP wraz z Pierwszą Damą uroczyście wkroczą do Pałacu Prezydenckiego.
- o godz. 16:30 Karol Nawrocki uda się na Plac Piłsudskiego, gdzie rozpocznie się uroczystość przyjęcia zwierzchnictwa Prezydenta RP nad Siłami Zbrojnymi RP.
Dr Karol najlepszym prezydentem będzie.
Może wprowadzi jakiś fajny program mieszkaniowy. Ma doświadczenie ;)
Dziś wielki dzień dla Polski. Karol Nawrocki, z pomocą narodu, zrobi porządek z czerwoną zarazą.
Niech najpierw zrobi porządek z Twoją zarazą.
Ale teraz będzie wielodniowe, zbiorowe chlanie, jak to bywa wśród patointeligencji. Połamania rąk i nóg może zabrzmieć jak złośliwy powrót do wspomnień, ale to tylko życzenie dobrej zabawy:-)