16:16, paranoiczny dzieciaku vel mały pindolu, ty też miałeś coś wspólnego z pisem, że ci się coś zrobiło w głowę? Nauczyłes się już analfabeto pisać poprawnie "nikt ci nie kaŻe" czy nadal piszesz tumanie "nikt ci nie kaRZe"? Mam nadzieję głąbie, że chociaż tabliczkę mnożenia znasz lepiej od Gortata:-))))
Profesor Cenckiewicz w kontekście tego, co Tusk i jego funkcjonariusze robia po przegranych wyborach na prezydenta RP: "gdybym był wrogiem Polski robiłbym dokładnie to samo".
Tusk przed laty powiedzial: Polskość to nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu.
Ubecy odzyskują emerytury! Rząd Tuska wypłacił już niemal 240 mln zł
Dzięki specjalnej procedurze uruchomionej przez MSWiA, rząd Donalda Tuska wypłacił od 2024 roku ubekom, przywracając im ich pełne, sowite emerytury, zabrane przez PiS już prawie 240 mln zł. Ta kwota pochodzi z pozytywnego rozpatrzenia przez resort 1217 wniosków b. funkcjonariuszy PRL. 2600 postępowań czeka na rozpatrzenie.
Bodnar będzie uciekał do TSUE, żeby chronić własną ... A gdzie Tusk i Giertych?
Tusk walczy o unieważnienia wyborów, bo chce abyśmy mieli te obiecane Nam "benefity":
„Imigranci przebywają w domu dziecka, gdzie narzucają swoją wolę, a w zasadzie prawo szariatu. Nikt z tym nic nie robi” – powiedział Michał Murgrabia, rzecznik komitetu „Stop CIC”, na antenie Telewizji wPolsce24, komentując skandaliczną sytuację w Skierniewicach. Dwóch imigrantów ulokowanych w domu dziecka w Skierniewicach, zażądało poszanowania ich zasad religijnych, a co za tym idzie zmiany sposobu ubierania się mieszkających tam dziewcząt. Do sprawy odniósł się także burmistrz miasta, Krzysztof Jażdżyk: „Nie zapraszamy nielegalnych cudzoziemców do Skierniewic. Mówię to z całą stanowczością”.
https://wpolityce.pl/polityka/733469-nielegalni-migranci-narzucaja-prawo-szariatu-w-domu-dziecka
13:21; Berlin, słoneczna Italia.
Bodnarowcy przygotowywali plan zamachu na SN. Zakładał on powtórzenie mechanizmu z bezprawnego wejścia do KRS
https://wpolityce.pl/polityka/733631-ujawniamy-bodnarowcy-przygotowywali-plan-zamachu-na-sn
Tusk i Giertych mieli się starać o wizę w Denkowie k. Ostrowca, ale nowy plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje zaoranie tej wioski i posadzenie rzepaku...
Tusk i Giertych mieli się starać o wizę w Denkowie k. Ostrowca, ale nowy plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje zaoranie tej wioski i posadzenie rzepaku.
Tusk i Giertych mieli się starać o wizę w Denkowie k. Ostrowca, ale nowy plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje zaoranie tej wioski i posadzenie rzepaku..
Wielkomiejski tłuku-nieuku nie ma takiej wioski Denków. Kiedyś było miasto Denków, nadano mu prawa miejskie wcześniej niż czerwonej 'aglomeracji" obok:)
Tropieniem lewej kasy na kampanię Trzaskowskiego zajmie się ABW. „Może dojść do zamiecenia pod dywan”
Jeżeli prokuratura powierza prowadzenie czynności czy też całego śledztwa Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, która podlega premierowi, który jest jego (Rafała Trzaskowskiego) partyjnym przełożonym, to nie mam złudzeń, że to postępowanie nie będzie prowadzone rzetelnie i może dojść do zamiecenia pod dywan. (…) Ta decyzja wskazuje, że prokuraturze wcale nie zależy na szybkim i uczciwym wyjaśnieniu tej sprawy – mówi portalowi Niezależna.pl Krzysztof Szczucki, komentując wszczęcie śledztwa ws. finansowania kampanii Trzaskowskiego z tzw. brudnych pieniędzy.
A to dobre! Nawrocki: Jeszcze nie wszedłem do Pałacu Prezydenckiego, a mam wrażenie, że rząd Donalda Tuska obala się sam każdego dnia:)
c.d 22:30 Te słowa wypowiedział dziś w Polsacie Pan Prezydent-elekt Karol Nawrocki.
Karol Nawrocki w rozmowie z Bogdanem Romanowskim podziękował też ROG: "Chcę wszystkim podziękować, na czele z panem Bąkiewiczem, że wypełniają tę funkcję państwa, z którymi nie radzi sobie obecny rząd"
(..)Nie będę wobec niej obojętny po 6 sierpnia. Z całą pewnością zwołam Radę Gabinetową, będę chciał poznać wszelkie dane statystyczne dotyczące nielegalnych migrantów. Nie może być sytuacji, w której my w Polsce dowiadujemy się od niemieckiej policji czy z niemieckiej prasy o tym, jak wygląda kwestia nielegalnych migrantów przerzucanych przez Niemców do Polski"
Prezydent-elekt Karol Nawrocki spotka się dziś z Sekretarzem Generalnym NATO.
SĄD NAJWYZSZY ZDECYDOWAŁ, ŻE WYBÓR KAROLA NAWROCKIEGO JEST WAŻNY.