Aleśmy sobie mądrego i pięknego prezydenta wybrali. To znaczy, że duch polskości w narodzie żyje.
Karol Nawrocki po debacie w Końskich idąc w deszczu wśród wiwatujących ludzi spojrzał w górę i rzekł: Tu w Końskich niebo nad Polską Donalda Tuska płacze. W niedzielę wyjdzie słońce. I wyszło!
Ty, "Aleśmy" pisz za siebie. Dla mnie on ani nie jest przystojny, ani tym bardziej mądry i w życiu bym nie oddał na niego nawet pół głosu. No i coraz więcej niejasności w sprawie zliczania głosów. Kto wie, kto wie, ile było takich "pomyłek"? Ja nie tracę nadziei
Zliczmy głosy w Jagodnie i Wilanowie.
A i jeszcze raport OBWE, który jasno mówi o nieprawidłowościach w kampanii skierowanej przeciw prezydentowi Nawrockiemu i finansowaniu spoza Polski kampanii Trzaskowskiego.
Dziś wicemarszałek lubuskiego z opcji rządzącej posunął się nawet do takiej schizy po zwycięstwie prawicy, twierdząc, ze dojście Hitlera do władzy niczego ludzi nie nauczyło.
Na komentowanie szkoda czasu.
A ludzie Tuska szkalują Nawrockiego w szwabskiej prasie i mówią, że wybór Nawrockiego to jest hańba".
Ja myślę, że największą hańbą jest polityczna prostytucja i zdrada Narodu.
W niedzielę nad Polską zaświeciło słońce. Karol Nawrocki prezydentem Polski.
Twierdzi, że Nawrocki nie wygrałby bez Rosji. Sama dała swój film na festiwal pod patronatem... Kremla
Elwira Niewiera to reżyserka filmowa, która zaatakowała prezydenta-elekta Karola Nawrockiego podczas Forum Polsko-Niemieckiego w Berlinie. Odbierając Nagrodę Polsko-Niemiecką, stwierdziła, że "pan Nawrocki nie wygrałby tych wyborów bez wsparcia ze strony rosyjskiej propagandy". Tymczasem portal Niezalezna.pl sprawdził, że w 2017 roku Niewiera wyświetlała swój film na festiwalu pod patronatem honorowym... ludzi Kremla, m.in. ministra kultury Federacji Rosyjskiej Władimira Miedinskiego oraz specjalnego przedstawiciela prezydenta Putina ds. Międzynarodowej Współpracy Kulturalnej Michaiła Szwydkoja.
Wkrótce i rząd PO popłynie oby jak najszybciej.
Pani Nawrocka będzie piękną pierwszą damą bo Trzaskowska ma nienachalną urodę jak mawiała Czubaszek.
Bedzie reasumpcja głosowania
Interwencja w Bolkowie to jak działania obecnego rządu w soczewce, podobny poziom kompetencji.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,32005607,wyborcze-cuda-w-komisjach-bedzie-ponowne-liczenie-glosow.html#s=BoxPWD
Powinni tez ponownie przeliczyć głosy z 15 października 2023, a w Wilanowie i Jagodnie odliczyć głosy oddane na KO po godz. 21. Nie wspomnę o cudzie w 2014 roku, kiedy to liczono głosy przez tydzień i stał się cud. PSL miał ponad 20% głosów, a ilość głosów nieważnych była najwyższa w historii wyborów po 1989 roku.
W komisjach większość jak i w samorządach, które organizują wybory ma KO i różne poczwarki tej koalicji. Dobrze byłoby przeliczyć, a uczciwie.