hej mam pytanie do tych co wiedza cos na temat kapusty. Otoz chodzi mi o to jak otrzymac taka kapuste jak w surowce z gyrosa na Mlynskiej. Konsystencja ( nie wiem czy to dobre slowo ;p ) jest taka jak w kapuscie kiszonej jednak nie jest ona kiszona :) zreszta ci co jedli gyrosa z Mlynskiej wiedza o co chodzi a okreslam to jako kapusta mokra i chrupka. Tylko nie mam pojecia jak osiagnac taki stan ;/ jak ktos wie to prosze o podzielenie sie tym sekretem :)
Ojj ja też lubię tę kapuchę z gyrosa :) I zawsze jak ją jem to się zastanawiam jak ona jest zrobiona :) Jak ktoś wie to niech pisze :) Prosimy!
odpowiedni sos na bazie oliwy i octu :D + przyprawy
a może sokiem z cytryny jest zakrapiana ?
no w kazdym badz razie nie jest kiszona i ma fajny smak dawac dzielic sie przepisami :D
A moze sproboj kapuste wrzucic do naczynia ,posolic, poczekac z pol godziny a potem odciagnac wode..to spowoduje ze kapusta zmieknie..moze o to chodzi...
Dodaje się do tego octu lub octu ryzowego.
no wlasnie nie chodzi o to zeby zmiekla :) chodzi o to zeby byla taka jak swiezo ukiszona tylko zeby nie bbyla kiszona :p po prostu taka jak na Mlynskiej. Ma byc taka naciagnieta woda i chrupka :)