Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Kandydaci na Prezydenta Ostrowca Św. w 2014 roku.

Myślę sobie, że ja mogłabym być prezydentem. Pierwsze co bym zrobiła, to załatwiłabym pracę mojemu mężowi, bo nie może jej znaleźć od kilku lat. A potem zadbałabym o to, by tę prace mogli mieć inni ludzie. Wiem dobrze jak to jest, gdy w domy jest tylko jedna pensja. Ludzie powinni pracować. To byłaby sprawa priorytetowa, przywrócić do świetności wiele zakładów , fabryk produkcyjnych, by ludzie nie wyjeżdżali z Ostrowca, by chcieli tu powracać, by coś się działo. Praca dla ludzi!!!

Gość_anna
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Moja prośba do Anny,czy mogła byś kandydować to miałbym na kogo głosować.

mirek24
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Większość wpisów obrazuje stan świadomości obywateli Tuskolandu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zostaje tylko Paweł Kozioł.

marvin68
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Powinniśmy dać szansę nowym ludziom, którzy jeszcze mają swoje świeże spojrzenie na sprawy w naszym mieście. Ci, którzy dotychczas piastują swoje stanowiska, jeśli nic nie zrobili z pewnością już nie zrobią. Po co więc stawiać na tych samych?

Gość_lidka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 192

Odp.: Kandydaci na Prezydenta Ostrowca Św. w 2014 roku.

to już masz dwa głosy, wystarczy że zostanę przewodniczącym Rad Nadzorczych wszystkich sześciu spółek miejskich

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 201

To może trybun ludowy Zbigniew Choroszyński? Niby z Kunowa, ale zawsze można mu ostrowiecki paszport załatwić. Na administracyjnych kruczkach zna się jak mało kto, doświadczenie ma spore w walce z urzędasami różnego pokroju, a ludziom pomaga nie patrząc na zysk. No i talent do PR-u posiada, a na takim stanowisku w końcu to rzecz niepośrednia ... Bo na te oklepane ostrowieckie gęby to już szkoda patrzeć.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

a ja tam lubię obecnie nam panujacego Prezydenta Wilczyńskiego , zmiany sa nam nie potrzebne i nie wskazane. Jest on na tyle przewidywalny, że gorszego juz nam nie trza. Ja głosuję na niego

Gość_wija
        Zgłoś
        Odpowiedz

Bo gorszego nie znajdziesz.Może lepszego poszukajmy i nie trać nadziei.

mirek24
          Zgłoś
          Odpowiedz

mirek24 wierzysz że to coś da, chyba nie jesteś aż tak naiwny. Ja już utraciłem cała nadzieję. Wierzę tylko w siebie i swoje możliwości.

Gość_wija
            Zgłoś
            Odpowiedz

Nie tacy legli jak oni ,najważniejsze to klękać a nie pękać.Wszystko w rękach ludu i oni o tym wiedzą.

mirek24
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 208

i przez takich jak ty wybierani są tacy ludzie,

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ludzie którzy zaczną budować nam slamsy ,czyli kontenery. A znaleźć się tam nie będzie trudno. Spójrzcie co wyprawia spółdzielnia Hutnik,ludziom poprzychodziły potężne niedopłaty za ciepło. 2 lata takich rządów i połowa miasta pójdzie w slamsy. Dziękuję za takich rządzących. Myślę ze rewolucja wisi na włosku. I le jeszcze ludzie zniosą,ile można ich okradać i drenować kieszenie ,oferując w zamian kontenery. Czy znajdzie się ktoś kto stanie w obronie tych ludzi,których rządzący pomału podprowadzają do ubóstwa i slamsów. Może ktoś z przyszłych kandydatów stanie w ich obronie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

I bardzo slusznie, eksmisje powinny byc od dawna, a nie toleruje sie zadluzenia w tysiace idace - jesli ktos nie placi to ktos za niego placi. A kontenery niepotrzebne - na bruk z dluznikami najbardziej zasluzonymi.

pismen
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Ciebie też to może spotkać. Wiele osób jest w zadłużeniowej pętli nie z własnej winy i nie zawsze w życiu jest się młodym ,pięknym ,zdrowym i bogatym.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Dziwne tylko, ze najwieksze zadluzenia maja wcale nie biedni - na samochody, remonty ich jakos stac. Komorki tez niczego sobie tylko na czynsz NI MA

pismen
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 213

nie każdy może zarabiać ok. 6-7 tys. zł ja naczelnik wydziału lub ok. 8,5 tys. dyrektor JTS jednostki samorządu terytorialnego, nie wspomnę o ok, nie wspominając o wójtach, burmistrzach, prezydentach, starostach, skarbnikach i dyrektorach urzędów - ich pobory chyba nie są mniejsze jak 12,5 tys. zł miesięcznie (wszystkie dane dostępne są na stronach BIP tych urzędów - oświadczenia majątkowe) czy też prezesów spółek w których gminy maja udziały - przedział miesięcznych zarobków od 8,5 tys zł do 20 tys. zł jest chyba wiarygodny. Ich wszystkich na pewno stać na takie wysokie czynsze, a co ma powiedzieć szary obywatel który dostanie 1100 zł na rękę lub mniej, niekiedy płatna w ratach. Oni tez chcieliby zarabiać choćby 50-100% więcej. Nie oczekują takich kokosów jak ci wyżej. I wtedy dadzą radę i wyżywić rodzinę i opłacić wszystkie zobowiązania.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Wyeksmitowac 5 i zaraz okaze sie, ze 5 nastepnych "cudownie" znajdzie kase.

pismen
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
20 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -