Myślę sobie, że ja mogłabym być prezydentem. Pierwsze co bym zrobiła, to załatwiłabym pracę mojemu mężowi, bo nie może jej znaleźć od kilku lat. A potem zadbałabym o to, by tę prace mogli mieć inni ludzie. Wiem dobrze jak to jest, gdy w domy jest tylko jedna pensja. Ludzie powinni pracować. To byłaby sprawa priorytetowa, przywrócić do świetności wiele zakładów , fabryk produkcyjnych, by ludzie nie wyjeżdżali z Ostrowca, by chcieli tu powracać, by coś się działo. Praca dla ludzi!!!
Większość wpisów obrazuje stan świadomości obywateli Tuskolandu.
Powinniśmy dać szansę nowym ludziom, którzy jeszcze mają swoje świeże spojrzenie na sprawy w naszym mieście. Ci, którzy dotychczas piastują swoje stanowiska, jeśli nic nie zrobili z pewnością już nie zrobią. Po co więc stawiać na tych samych?
to już masz dwa głosy, wystarczy że zostanę przewodniczącym Rad Nadzorczych wszystkich sześciu spółek miejskich
To może trybun ludowy Zbigniew Choroszyński? Niby z Kunowa, ale zawsze można mu ostrowiecki paszport załatwić. Na administracyjnych kruczkach zna się jak mało kto, doświadczenie ma spore w walce z urzędasami różnego pokroju, a ludziom pomaga nie patrząc na zysk. No i talent do PR-u posiada, a na takim stanowisku w końcu to rzecz niepośrednia ... Bo na te oklepane ostrowieckie gęby to już szkoda patrzeć.
a ja tam lubię obecnie nam panujacego Prezydenta Wilczyńskiego , zmiany sa nam nie potrzebne i nie wskazane. Jest on na tyle przewidywalny, że gorszego juz nam nie trza. Ja głosuję na niego
mirek24 wierzysz że to coś da, chyba nie jesteś aż tak naiwny. Ja już utraciłem cała nadzieję. Wierzę tylko w siebie i swoje możliwości.
i przez takich jak ty wybierani są tacy ludzie,
Ludzie którzy zaczną budować nam slamsy ,czyli kontenery. A znaleźć się tam nie będzie trudno. Spójrzcie co wyprawia spółdzielnia Hutnik,ludziom poprzychodziły potężne niedopłaty za ciepło. 2 lata takich rządów i połowa miasta pójdzie w slamsy. Dziękuję za takich rządzących. Myślę ze rewolucja wisi na włosku. I le jeszcze ludzie zniosą,ile można ich okradać i drenować kieszenie ,oferując w zamian kontenery. Czy znajdzie się ktoś kto stanie w obronie tych ludzi,których rządzący pomału podprowadzają do ubóstwa i slamsów. Może ktoś z przyszłych kandydatów stanie w ich obronie.
Ciebie też to może spotkać. Wiele osób jest w zadłużeniowej pętli nie z własnej winy i nie zawsze w życiu jest się młodym ,pięknym ,zdrowym i bogatym.
nie każdy może zarabiać ok. 6-7 tys. zł ja naczelnik wydziału lub ok. 8,5 tys. dyrektor JTS jednostki samorządu terytorialnego, nie wspomnę o ok, nie wspominając o wójtach, burmistrzach, prezydentach, starostach, skarbnikach i dyrektorach urzędów - ich pobory chyba nie są mniejsze jak 12,5 tys. zł miesięcznie (wszystkie dane dostępne są na stronach BIP tych urzędów - oświadczenia majątkowe) czy też prezesów spółek w których gminy maja udziały - przedział miesięcznych zarobków od 8,5 tys zł do 20 tys. zł jest chyba wiarygodny. Ich wszystkich na pewno stać na takie wysokie czynsze, a co ma powiedzieć szary obywatel który dostanie 1100 zł na rękę lub mniej, niekiedy płatna w ratach. Oni tez chcieliby zarabiać choćby 50-100% więcej. Nie oczekują takich kokosów jak ci wyżej. I wtedy dadzą radę i wyżywić rodzinę i opłacić wszystkie zobowiązania.