W Ostrowcu będę głosował pierwszy raz. Od 2 lat pracuję w Celsie. Czytam ulotki wyborcze, Gazetę Ostrowiecką i szukam kandydatów na których zagłosuję. Większość haseł i informacji jest oklepana i nic nowego nie wnosi. Ale niektórzy kandydaci mnie zainteresowali i na nich zagłosuję. Nie sugeruję się w ogóle przynależnościom polityczną, wiekiem ani płciom, próbuję wybrać merytorycznie przygotowanego kandydata nie znając go, czy to jest możliwe przekonam się po wyborach.
Panie Darku! PŁCIĄ a nie płciom!!!!!!!!!
Zagłosuję na Wojtka Mazana, choć wolałbym aby on działał w Radzie Miasta.
Potrzebny jest ktoś wiedzący jak łatwo można zadbać o animację działań kulturotwórczych niemal bez dostępu do pieniędzy na ten cel - tylko poprzez zaangażowanie i wizję.
Człowiek zupełnie "nie z tej bajki" i pewnie nie na te czasy ... ale jeśli nie zadbamy o kulturę dziś, to być może w przyszłości nie będzie o co.
Postać niszowa w warunkach naszego miasta ale skupiająca wokół swoich inicjatyw bardzo skondensowane grono kulturowych aktywistów. Jest przedstawicielem pewnego środowiska ludzi, którym się jeszcze chce i będzie miał w tym środowisku realne wsparcie.
Jeśli będzie mógł decydować o jakimś strumieniu środków finansowych na cele związane z kulturą z pewnością nie zmarnuje ani złotówki.
pozdrawiam i popieram.
Popieram.
Poznałem Wojtka dzisiaj i przyznam, że ma Pan wielką racje jest on moim kontrkanydatem ze wspólnej liście, ale jeśli będzie takich ludzi więcej to mam nadzieję, że będą zmiany na lepsze. Ludzie młodzi z wizją zmian i nie spaleni systemem układów i kolesiostwa są wstanie przyczynic się do poprawy stanu tego miasta. Pozdrawiam i zastanówcie się na kogo głosowac. Jest wielu młodych i nowych, którzy chcą zmian ale nie mieli okazji się wykazac.
Popieram. Wiele i często czytamy o jego działalności oraz oglądamy w kablówce. Człowiek z inicjatywą i poświęca dużo czasu na prace społeczne na rzecz miasta. Pewnie wiele osób nie kojarzy, że wystawy organizowane na Rynku jak : Klasa robotnicza idzie do raju czy Historia Kolonii Robotniczej, to jego pomysł i wykonanie.W okresie wakacji cała grupa ze stowarzyszenia, którym on kieruje organizowała różne zabawy dla dzieci w wielu dzielnicach miasta.