na kogo zamierzacie głosować? ktoś z kandydatów znacząco zasłynął albo podpadł ?
ja będę głosowała na Grzegorza Stawiarskiego,młody wykształcony chłopak z werwą.Takich nam trzeba
to znaczy jakie On ma wykształcenie?
W Ostrowcu będę głosował pierwszy raz. Od 2 lat pracuję w Celsie. Czytam ulotki wyborcze, Gazetę Ostrowiecką i szukam kandydatów na których zagłosuję. Większość haseł i informacji jest oklepana i nic nowego nie wnosi. Ale niektórzy kandydaci mnie zainteresowali i na nich zagłosuję. Nie sugeruję się w ogóle przynależnościom polityczną, wiekiem ani płciom, próbuję wybrać merytorycznie przygotowanego kandydata nie znając go, czy to jest możliwe przekonam się po wyborach.
Mam przed sobą ulotkę Pana Macieja Pawlickiego. Więcej sloganów nie da się wcisnąć. Nie będę tego pustosłowia cytować. Rozbawił mnie natomiast punkt dotyczący poszerzenia sieci punktów pomocy prawnej oraz kultury i edukacji.
Proponuję Panie doktorze - kierowniku, aby uzdrawianie w tych tematach zacząć Pan od siebie i swojej przychodni .....:)).
W Ostrowcu są tylko dwie siły polityczne: Nowa Prawica i reszta. Aczkolwiek najlepszą mieszanką byłaby Nowa Prawica i PiS. W związku z tym, iż na PiS będzie głosowała cała ekipa kościelna, ja oddam głos na kandydata z Nowej Prawicy Jacka Wójcickiego.
a mnie zaciekawił baner niejakiego "Strojnego"- nie znam imienia - "Chodzi o ludzi, nie o politykę"- dziwne hasło odnośnie tego co się o nim słyszało
Wielu kandydatów nikt nie zna....uważam, ze coś w życiu trzeba osiągnąć, gdzieś się wykazać nawet w pracy zawodowej i dopiero kandydować. Wiele osób nie wiadomo co i skąd.
gość 13:55 Mam również takie zdanie. W tych wyborach dużo więcej kandydatów to lekarze, może na nich warto zagłosować może uzdrowią służbę zdrowia? Tak mało zarabiają ! Precz z dotychczasowymi włodarzami którzy od lat nic nie zrobili. Doprowadzili do bezrobocia i biedy wielu ostrowczan.
Prowadzi firmę ochroniarską (pracownicy najlepiej z II grupą inwalidzką) strzeże m.innymi Celsy, wjazdy, wyjazdy, Wz-ki ... . Najlepsze czasy już minęły .... .
Nie rozumiem po co kandydują lekarze???? np.[. Szaginian ciężko się do niego dostać tylu ma pacjentów to kiedy znajdzie czas na politykę? lub inna Pani Doktor .Czy to jest dla pieniędzy???dla władzy???Czasem patrząc na niektóre plakaty zastanawiam się skąd pomysł by kandydować? Dużo też nauczycielek chociaż one to norma mają dużo czasu.U mnie byłoby to niemożliwe pracuję praktycznie cały dzień
lekarze.....potrzeba nam wiecej żeby skrócić czas oczekiwania na wizyty,chcą przerwy na sesje??
a ja zagłosuję na Mariusza Wesołowskiego, porządny człowiek i nie pcha się na siłę wyolbrzymionymi sloganami
normalne ze sie pchają za dodatkowe 1600 zł na miesjać a tak na prawde co oni robią nic znam panią radną od kilku lat i nie słuszałem zadnego jej działania na osiedlu nic nie zrobiła perzez tyle lat a kto ja wybiera to jedna csiema
na Koloni Robotniczej to juz spokoju nie ma w domu mało ze wszedzie pełno ulotek to jeszcze do domów sie pchaja namawiaa zeby na nich głosowac niech sie to skoń czy wreszczie
Podobnie jest na osiedlu Kamienna, kobieta próbuje skoku na radną powiatu. Jak się zawodowo nic w życiu nie osiągnęło, bo się nie pracuje to jest idealne miejsce do nicnierobienia dalej za pieniądze podatnika.
on sie nie pcha,bo pchają go inni...ale fakt,że miły gośc
ja prowadzę działalność mam 3 sklepy i płacę kupę podatków również lokalnych. Nikt do tej pory nie mówił o przedsiębiorcach. Głosuję na Nową Prawicę i Wójcickiego