– Jest konieczność zatrzymania, bo istnieje duża obawa matactwa. Świadkowie byli podatni na wpływy podejrzanych – tłumaczył zaś sędzia Rafał Lisak. – Poręczenie majątkowe nie wystarczy, żeby wypuścić Dubienieckiego, bo szkoda majątkowa, jaką podejrzany miał popełnić, jest zbyt wielka – przekonywał. Rzeczywiście, Dubieniecki jest podejrzany o wyłudzenie z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych ponad 13 mln zł. Kilkaset tysięcy kaucji to w tej sytuacji kropla w morzu."
Jeszcze awanturowali się w sądzie gdy ten postanowił go nie wypuścić.
To jest dopiero kpina z wymiaru sprawiedliwości i nas wszystkich...
Prawy i Sprawiedliwy dla Swoich ziomków nawet jeszcze bardziej ;)
A co do tego ma stryj ???? Czy Twój stryj Luro ma wpływ na Twoje relacje z mężem czy byłym mężem? Kiedyś zarzucano PIS-owi czystki, a tu widzę Armię Czerwoną.
Pytanie, czy Marta Kaczyńska jest w PIS? Odpowiedź - nie! Drugie pytanie, czy jej stryj ma wpływ na decyzje Marty? Odpowiedź - Nie, jest dorosłą kobietą, nie jest ubezwłasnowolniona i może robić co chce. Fakt, według mnie nie zrobiła dobrze ale to jej sprawa, nikogo więcej. Nie wiem dlaczego założyciel wątku miesza w to PIS i samego Kaczyńskiego. Dla mnie to śmieszne.
A co ma z tym wspólnego PIS? Ani Dubieniecki nie jest w PiSie ani jego żona. Wszystko podczepiacie pod PIS, nawet jak nie ma ze sprawą NIC wspólnego.
Co w tym nadzwyczajnego,że żona pomaga w kłopotach mężowi??? Ma mu dokopać? Wy tak byście postąpili ze swoimi partnerami?
Już lepiej o uchodźcach popiszcie, bo ten temat jest teraz na fali ;) Miłego dnia.
Co ma wspólnego z PIS ta sprawa, a no może to:
"Kolejne kontrowersyjne przedsięwzięcie męża Marty Kaczyńskiej. Marcin Dubieniecki założył spółkę ze skazanym za wyłudzenie Adamem S., ułaskawionym przez ówczesnego prezydenta Lecha Kaczyńskiego - pisze "Polska The Times"."
"W lutym "Newsweek" napisał, że Duda uczestniczył w ułaskawieniu wspólnika zięcia Lecha Kaczyńskiego, biznesmena skazanego za wyłudzenie. Zdaniem tygodnika, z Kancelarii Prezydenta później zaginął końcowy wniosek o zastosowanie prawa łaski, który według urzędników miał zostać podpisany przez Dudę - ówczesnego ministra prezydenckiego. Duda potem miał zeznać w prokuraturze, że prezydent Kaczyński w kwestii ułaskawień nie kierował się rekomendacjami urzędników."
ale wszystko jest w jak najlepszym porządeczku wg PIS? Nieprawda?
Oczywiście, że to nie jest prawda. Wystarczy, że źródłem jest newsweek lisa, który nie jest wiarygodny w najmniejszym stopniu.
a pro pos uchodźców nikt inny jak papież Franciszek apelował do wiernych katolików aby każda parafia przyjęła jedną rodzinę uchodźców. w Polsce jest ok. 40 tys. parafii . I co na to popierany przez kościół PIS.
Po pierwsze - jeśli wpłaciła z własnych pieniędzy to jest jej prywatna sprawa.
Po drugie - jaki ma to związek z pisem?
Po trzecie - to nie kpina z wymiaru sprawiedliwości (z nas wszystkich owszem), tylko przykład tego jak bardzo chory jest ten wymiar sprawiedliwości w Polsce.
Córka niegdyś najlepszego Prezydenta Polski (zanim wybrano Prezydenta Dudę) nie ma żadnego związku z PISem. Prezydent Kaczyński miał tylko przypadkowo zbieżne nazwisko z liderem PISu a sam był wzorem apolityczności w trakcie sprawowania urzędu Prezydenta Polski.
Tylko przyjmował meldunki od lidera PISu o wykonaniu zadania.
Ale to nie świadczy o powiązaniu z PISem.
Zaproszenie dla Marty Kaczyńskiej do startowania w wyborach do Parlamentu Europejskiego wystosowane niegdyś przez PIS też nie ma związku z PISem.
W sumie w PISie nic nie ma ze sobą związku.
Jestem ciekaw czy tak samo pisałeś o Tusku i jego synu, całym po i Amber Gold...
Amber Gold to pikuś przy 3 miliardach jakie poszły na SKOKi... a syn Tuska zdaje się był tam tylko pracownikiem, nie w zarządzie.
Za to ten od SKOKów z PIS związany prawie milion zł miesięcznie!! "zarabiał" na SKOKach.
i co z tymi SKOK'ami wszystko cacy?
Pieniądze które szły do Luksemburga też ok?
eh PIS...
Przed chwilą było o Kaczyńskiej i jej mężu teraz o skokach, jak tylko ktoś wykazał brak logiki... Uważaj bo jeszcze ktoś afery po zacznie wypominać. Wtedy dopiero będziesz musiał zmieniać temat co chwilę. :)
Z prywatnych pieniędzy z odszkodowania za katastrofę smoleńską ufundowanego z naszych podatków......................................
Co nie zmienia faktu, że z prywatnych...
nie ma co porównywać stryja "szarego zjadacza chleba" z bloku Ostrowieckiego do stryja prezesa PiS, stawiam orzechy przeciwko dolarom że Marcinek musiał wykorzystać swoje 5 minut i swoje wtyki w PiS co wcześniej czy później wypłynie, stryj powinien posypać głowę popiołem