Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Kącik kulinarny - bez mięsa

Ilość postów: 37 | Odsłon: 3321 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Kącik kulinarny - bez mięsa”.
        • Odp.: Kącik kulinarny - bez mięsa

          Wegańskie pulpety z kaszy jaglanej - dla mnie rewelacja

          Składniki (na 4 spore porcje):

          2 szklanki opłukanej kilkukrotnie pod gorącą wodą kaszy jaglanej

          duża marchew

          duża pietruszka

          natka pietruszki - posiekana

          ząbek czosnku (lub więcej, jeśli lubicie)

          1/2 szklanki zmielonych płatów owsianych

          2 łyżki zmielonego siemienia lnianego

          przyprawy: sól, pieprz ziołowy, oregano, bazylia

          sos pomidorowy - u mnie własnoręcznie zrobiony sos ze świeżych pomidorów

          do podania makaron np. tagliatelle, pappardelle lub spaghetti

          Kaszę, od zagotowania się 3 szklanek osolonej lekko wody, gotujemy ok. 10 minut. Wyłączamy gaz i zostawiamy pod przykryciem na 20 minut. Potem odkrywamy, mieszamy i pozostawiamy, by lekko przestygła.

          Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.

          Do letniej kaszy dodajemy starte warzywa, posiekana natkę, zmielone płatki owsiane, przeciśnięty przez praskę czosnek, siemię lniane, następnie całość doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, oregano i bazylią.

          Masę dokładnie mieszamy i formujemy małe pulpety.

          Ja moje pulpety gotowałam ok. 15 minut w gotowym sosie śródziemnomorskim Tomatera. Wcześniej sos doprawiłam po swojemu (odrobiną soli, pieprzu, bazylii, cukru trzcinowego i oliwy z oliwek).

          Gotowe pulpety podałam z makaronem tagliatelle.

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony
Dodaj firmę