Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Język angielski w Gimnazjum nr 1 - książka „Next Move 2”

Ilość postów: 6 | Odsłon: 931 | Najnowszy post
  • Język angielski w Gimnazjum nr 1 - książka „Next Move 2”

W tym roku szkoła zmieniła książkę do angielskiego z New Exam Challenges na Next Move 2 i jest problem, żeby kupić ją używaną, więc chyba zmuszona będę kupić nową, którą w przyszłym roku będę musiała wyrzucić do kosza, bo słyszałam, że szkoły będą zapewniać uczniom podręczniki.

Wiecie coś na ten temat?

Gość_Marta
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Język angielski w Gimnazjum nr 1 - książka „Next Move 2”

Napiszcie coś, bo nie wiem, czy szukać cierpliwie używanej książki, czy kupić nową i zostawić dla pozostałej dwójki, jeżeli taki problem jest z jej dostępnością:(

Gość_Marta
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dodam, że oprócz gimnazjum w Bodzechowie nie znalazłam na internecie w spisie podręczników innego gimnazjum w okolicy, które by tymi książkami szło.

Gość_Marta
        Zgłoś
        Odpowiedz

I w PG 2 w klasach pierwszych również w tym roku szkolnym wejdzie do użytku. Bodzechów nie jest jedynym gimnazjum, który korzysta z tej książki. Używanej się nie kupi, bo jest to nowość.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Język angielski w Gimnazjum nr 1 - książka „Next Move 2”

Na pewno nie trzeba będzie jej wyrzucić do kosza, bo kolejne roczniki na 100% będą z niej korzystały. Skoro jest to pierwszy rok korzystania z nowego podręcznika, to nauczyciele i szkoła zobowiązani są do pracy z nim przez dłuższy czas. A o zapewnieniu uczniom podręczników przez szkołę możemy tylko pomarzyć, na chwilę obecną są to tylko obiecanki przedwyborcze. Jednolity podręcznik mają mieć zapewniony tylko uczniowie klas pierwszych szkoły podstawowej. Poza tym z tego podręcznika uczeń będzie korzystał przez całą klasę I i połowę II, więc proszę się nie martwić - na pewno nie są to pieniądze wyrzucone w błoto. A tematem z całkiem innej beczki jest cena podręcznika i może z tym ktoś wreszcie zrobiłby porządek, bo pazerność wydawnictw przechodzi ludzkie pojęcie.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dziękuję za słowa pocieszenia.

No to nie pozostaje mi nic innego jak kupić książkę i poczekać na rozwój wypadków w przyszłym roku.

Co do ceny to się z Tobą zgadzam, bo ja przy trójce dzieci to wydaję majątek na edukację.

Gość_Marta
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę