Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

Odp.: Jestem samotną matką jednego dziecka. Czy do dochodu będą wliczane alimenty? (500 zł na dziecko)

Podobno nie

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Jestem samotną matką jednego dziecka. Czy do dochodu będą wliczane alimenty? (500 zł na dziecko)

Tak będą się wliczac alimenty płacone przez ojca jak i z funduszu

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Jestem samotną matką jednego dziecka. Czy do dochodu będą wliczane alimenty? (500 zł na dziecko)

Jak jest wkońcu z tymi alimentami wiecie moze ,bo jakieś rozbieznosci sa i to nawet u informujących w Mopssie cd.tego programu.Chodzi o to ze Ci co mają już jakies dochody z Mops ponoć nic nie muszą przynosc żadnych dokumentow i im alimenty na 500+ przy świadczeniu na pierwsze dziecko się nie wliczają natomiast Ci którzy nie mają żadnych świadczeń z tego właśnie ,,zakładu,,to im się wlicza w tej samej sytuacji( ubiegania się o świadczenie na pierwsze dziecko) o co tu chodzi wytłumaczy mi ktoś???Czy mam rozumieć że Mops ma swoich podopiecznych i oni pomimo tego że mają od państwa za free kupę kasy dostają to im dochodów nikt nie zweryfikuje?Gdzie tu sprawiedliwość?

Gość_Kinga
          Zgłoś
          Odpowiedz

Mam dwoje dzieci 14 i 11 lat. Zarabiam 1800 netto i otrzymuje 1300 zł alimentów na oboje dzieci.

Nie otrzymam 500 zł na starsze dziecko.

Tak więc otrzymywane alimenty wlicza się do dochodu. Kwestia rozwiązana.

Gość_Anna
            Zgłoś
            Odpowiedz

O to Prezydent Duda zwróci się do Ustawodawcy o naniesienie korekty, aby alimenty nie były uwzględniane w przychodzi, bo jest to krzywdzące dla rodzica samotnie wychowującego dziecko.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Niestety- "korekta" jak to nazwałaś ma dotyczyć wyroków sądowych a dokładnie, zeby 500+ nie mogło być podstawą do obniżania zasądzonych alimentów.

Pobierane alimenty są obecnie wliczane do dochodu matki przy 500+.

Nie wiem jak jest w przypadku zasądzonych alimentów, których "alimenciarz" nie płaci na dziecko pomimo wyroku... bo teoretycznie matka pieniądze z alimentów ma, a w praktyce na oczy pieniędzy nie widzi.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Mam to samo pytanie mam zasadzone alimenty ojciec dziecka się miga i nie placi jak to się ma do 500 plus?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

W MOPSie powiedziano mi, że wlicza się alimenty zasądzone, czyli takie, jak w wyroku. Nieważne, czy ojciec dziecka płaci czy nie. Nikogo to nie interesuje. Więc samotne matki jak zawsze mają pod górę...Tak wygląda sprawiedliwość wg PIS

Gość_Margot
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę