Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Jest nowy sondaż. Duda powiększa przewagę, ma już prawie 50 procent poparcia

Ilość postów: 8 | Odsłon: 1057 | Najnowszy post
  • Jest nowy sondaż. Duda powiększa przewagę, ma już prawie 50 procent poparcia

Jest nowy sondaż wyborczy, przeprowadzony tym razem przez pracownię IBRiS. Według badań tej pracowni Andrzej Duda może liczyć na 48-procentowe poparcie, a Bronisław Komorowski na 43,2 proc. głosów.

Wyniki sondażu ujawnił na Twitterze dziennikarz Polskiego Radia Karol Darmoros. Wkrótce Informacyjna Agencja Radiowa ma podać więcej szczegółów dotyczących badania.

Z ujawnionych przez dziennikarza rezultatów ankiety wynika, że odsetek niezdecydowanych wyborców wynosi już tylko 6,9 proc., a 1,9 proc. zamierza oddać nieważny głos. Badanie przeprowadzono na próbie 1100 osób.

Według wcześniejszego sondażu Millward Brown dla „Faktów” TVN Andrzej Duda cieszył się poparciem 44 proc. wyborców, a Komorowski - 40 proc. Niezdecydowanych było 16 proc. badanych.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Jest nowy sondaż. Duda powiększa przewagę, ma już prawie 50 procent poparcia

Te sondaże to mogą być na wabika żeby uśpić czujność ludzi. Ja nie traktuję ich za poważnie. Oczywiście będę głosował na Dudę ale sondażom za bardzo nie wierzę. Trzeba się zmobilizować i iść głosować.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Jest nowy sondaż. Duda powiększa przewagę, ma już prawie 50 procent poparcia

oczywiście, że cała akcja ma na celu uśpić wyborców Dudy - skoro Duda ma tak dobre sondaże, to jego wyborcy mogą spokojnie zostać w domu ... a wtedy ... kto wygra ?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Moim obowiązkiem jest pójść i zagłosować. Ja już wybrałem Andrzeja Dudę.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

ja też glosuje na dudę

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Jest nowy sondaż. Duda powiększa przewagę, ma już prawie 50 procent poparcia

Podróżnik Wojciech Cejrowski, na swoim profilu na facebooku postanowił podzielić się swoimi przemyśleniami po I turze wyborów prezydenckich.

Miller to stary gracz. Moim zdaniem nie jest zasmucony wynikiem, ani zaskoczony – o to ZAPLANOWAŁ. SLD w tych wyborach nie miało szans żadnych. Miller mógł więc nie wystawiać kandydata, ale to zawsze źle wygląda, lub mógł wystawić kogoś dziwacznego, kto przegra, ale da się wytłumaczyć – kobieta, młoda, kandydatura zgodna z oficjalną ideologią lewicy, ale najwyraźniej ten naród nadal na to nieprzygotowany – i teraz słaby wynik idzie nie na konto sld, lecz na konto nienowoczesnego narodu – napisał w kontekście fatalnego wyniku kandydatki SLD Magdaleny Ogórek. W dalszej kolejności odniósł się do przegranej obecnego prezydenta – Bronisława Komorowskiego.

Natomiast żenująca porażka… PORACHA TOTALNA Komorusssska była/jest dla władzy zaskoczeniem. Przestraszyli się trochę i dlatego wykonują nerwowe ruchy starymi pionkami: Kwaśniewski wyskoczył z flaszki, jak dżin (lub po dżinie) i woła „Wszystkie ręce na pokład!”. Michnik wylazł z nory zapomnienia i gada, że „Polska może się dostać w ręce ludzi nieodpowiedzialnych i niekompetentnych”.

A ja na to, myśl mam taką, że przecież już jest – w rękach ludzi nieodpowiedzialnych za taśmy, zegarki, łapówki, w rękach ludzi niekompetentnych… Już jest, czyli zupełnie spokojnie możemy sobie pozwolić na zmianę. Zmiana przynajmniej jest jakąś szansą, którą dajemy sobie, Polsce, a trwanie w tym co jest oznacza, że lepiej nie będzie. To ja wolę zaryzykować. Ponadto jest wielką obywatelską przyjemnością dać władzy kopniaka – dodał na zakończenie podróżnik.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: Jest nowy sondaż. Duda powiększa przewagę, ma już prawie 50 procent poparcia

A ja nie zagłosuję na Pana Dudę, bo nie podoba mi się jak wciągnął do kampanii wyborczej córkę, która wg mnie powinna pozostać anonimowa, spokojnie się uczyć, zdawać egzaminy, mieć grono swoich kolegów i koleżanek i być po prostu studentką. Polityka, scena, komentarze w brukowcach, spotkania przedwyborcze to nie powinno jej dotyczyć, bo to są sprawy ojca, a przed nią wiele lat nauki. Już mieliśmy lansowanie rodzin, dzieci. I czym to się skończyło?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

w każdym państwie tak robią bo rodzina najważniejsza i trzeba pokazywać rodzinę,bardzo dobrze zrobił,ze pokazał ładną żonę i bardzo ładną córkę,

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -