jest,pytałam się
Jest czynna.
tak targ jest czynny jak zwykle
Mówili w radiowęźle, że jest czynny bazar.
A sklepy, tzn markety?
Jutro jest święto więc zero pracy, handlujący też odpoczywają.Na zachodzie Europy każda niedziela to święto ,zamknięte markety-bierzmy z nich dobry przykład. W naszym mieście bieda aż piszczy a w marketach ludzi że ho ho,jest to obraz bezrobocia oraz obraz bezczynności ludzi.Społeczeństwo nauczyło się marnotrawstwa czasu, zakupy winno się robić raz na tydzień a nie kilka razy dziennie tracić cenny czas. To samo z targowicą po co tam latać codziennie?
Dlaczego wszyscy tak bronią tylko praw pracowników marketów do wolnych niedziel, świąt. A co powiesz pracownikom stacji benzynowych, szpitali, pracownikom działalności kulturowo- turystycznej ( muzea, hotele, parki rozrywki- których często spędzacie wolną niedzielę, czy święta z rodzinką?).
Jest :) nie rozumiem tylko, dlaczego ja jako osoba niewierzaca jestem przymuszana przez moje państwo do uznawania tego cyrku (czyt. święto kościele), np. poprzez to, że w jedyny wolny w tygodniu dzień, nie mogę sobie zrobić zakupów.
bo Polska to państwo katolickie.Tu nie ma wolności wyznań.
A no po to gościu z 18:53 abyś miała czas dla swojej rodziny, dzieci i nie biegała po supermarketach wzorem tzw. galerianek. Oprócz strawy materialnej istnieje jeszcze ta duchowa - ważniejsza, bo budująca kręgosłup emocjonalny człowieka, szczególnie młodego.
Młodemu człowiekowi potrzebne są wzorce, a kk takich nie daje.Niestety.
nO, ale obiad dzieci zjeść muszą. Wiem, że panie z marketów wolą wolne i mają takie zdanie ale troszkę dziwne, ze ja nie wiedząc o jakimś święcie nie zostałam poinformowana w markecie. Tzn chodzi mi o jakąś informację na drzwiach tak jak przed świętami. Zapasy jedzenia mam, ale niektórzy nie maja tak jak ja zamrożonych mięs, pieczywa jakiegoś i zapełnionej lodówki jak u mnie.
ja jestem prawie pewna ze nie ma.
Wypraszam sobie porównywanie mnie do galerianek. A myślałam, że to święto jest ustalone po to, abym pobiegła do kościółka, a później cały dzień w domu dumała nad religijnymi zagadnieniami. Pozwól, że reszty twojej wypowiedzi nie będę komentować, bo musiałabym cię obrazić ;)
Na stronie internetowej targowicy pewnie bedzie wiadomość dotycząca czy jutro bazar otwarty czy tez nie. Wpuiszcie w Google. Targowisko miejskie Ostrowiec i was przekieruje