Ja też się pod tym podpisuję gościu 11:10
Na CC jest link do piosenki Śląska przynajmniej fragmentami bardzo podobny do tego koko
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GG9fYoKWtqg
Rzeczywiście bardzo podobny, właściwie identyczna muzyka. Pytanie tylko czy Wojciech Kilar, autor muzyki do piosenki Śląska, nie oparł się na melodii ludowej.
W kwestii wyjaśnienia - oficjalny hymn Euro to "Endless Summer" Oceany - http://www.youtube.com/watch?v=5EVhiBGvVFc
Te Jarzębiny to przyśpiewka polskich kibiców - jak to ktoś napisał, nie trzeba było pokazywać babciom jak się smsy wysyła.
Znów wybrańcy PO wygrali. Piosenka i autostrady super, ale teraz dyskusja o piosence i bojkocie. Mistrzostwo świata.
Zdrowie jest zawsze najważniejsze człowieku w średnim wieku po 70. Pozdrawiam.
PS
Uważaj nie czytaj gw możesz podłapać wirus "gowno z mózgu"
Przyśpiewka ludowa wygrała z piosenkami gwiazd. Zaskoczenie? Gratuluję serdecznie zespołowi "Jarzębina". Nie lubię komercji lubię autentyczność.
Popieram gocia z 21.50. Zamiast wymiewać i wydziwiać może ktoś z forumowiczów już zapisał swoją propozycję łącznie z klipem i chciałby wynik swojego geniuszu muzycznego wszystkim przedstawić? No czekamy!
piosenka jest spoko, koko kiecki lecą hen wysoko
myślę, że ta sama piosenka zaśpiewana po niemiecku byłaby najpopularniejszą nutą oktoberfestu. koko koko, adi spoko !
o matko!!! to dopiero kaszana!!! wyliczanka w wykonaniu kilku lalusiów! Bła ha ha!
Nasze Jarzębinki to przynajmniej z humorem:-)
A dziś rano słyszałam, że Panie z Jarzębinek zdupiły się strasznie i nie zgłosiły swojego przeboju do zaiksu. Od miesiąca nucą go Polacy nuci Ukraina a Jarzębinki niezłą sumkę już straciły.
JAKI HYMN???? Ludzie! Co wy wygadujecie?????
Hymnem reprezentacji jest Mazurek Dąbrowskiego - Hymn Polski!!!!
Ko ko euro spoko to piosenka reprezentacji na Euro 2012!!!! Piosenka ,przyśpiewka a nie żaden HYMN!!!!! Czy to jest jasne??? Czy to dociera do was ludziska???
Na początku kręciłem nosem .Dziś bardzo mi się podoba utwór Jarzębiny.
Bynajmniej ta piosenka się wyróżnia i jest inna od wszystkich, a nie "na jedno kopyto":P