Jandar KSZO 1929 Ostrowiec tak najprawdopodobniej będzie się nazywał nowy klub, który ma powstać z połączenia drugoligowego KSZO i grającego w okręgówce Jandaru Bodzechów, dowiedziało się Radio Kielce.
Potwierdzam - rozważamy możliwość stworzenia takiego podmiotu sportowego, powiedział nam prezydent Ostrowca Świętokrzyskiego Jarosław Wilczyński.
Decyzje powinny zapaść w ciągu tygodnia. Nowy klub przejąłby w lidze okręgowej miejsce Jandaru i tradycje KSZO.
Byłby również pozbawiony obciążeń finansowych jakie ciążą na chylącym się ku upadłości drugoligowcu. Swoje mecze Jandar KSZO 1929 rozgrywałby na stadionie ostrowieckiego MOSiR. Obiekt zostałby użyczony bezpłatnie.
Decyzję o ewentualnym powołaniu do życia nowego klubu podejmiemy bez względu na to, co postanowią akcjonariusze drugoligowego KSZO na walnym zjeździe 4 sierpnia, zakończył Jarosław Wilczyński.
Oby, oby, oby :) jednakże boję się, że to nie wypali, a wszyscy narobimy sobie tylko ochoty...
to jest śmiech jandar przejmie tradycje KSZO Poniżenie ludzi którzy budowli ten klub walczyli w czasie wojny. Panie Wilczyński jak Pan może robić z ludzi debili. Kończ Pan swoją działalność. Rób Pan Rewolucje w innym mieście może w Bałtowie
cały ten wasz Prezydent jest dobry ewenement w Skali Kraju Nauczyciel potem Prezydent ciekawe jak to jest i czy ma głowę do Ekonomii Zarządzania ciekawe co o nim myślą pracownicy UM. Wam potrzebny jest gospodarz a nie Nauczyciel. Jak wy go wybraliście skoro tak go nie na-widzicie jak on wygrał kto na niego głosował kto oddawał głosy ?
Gościu z 20:12 i 2018 masz lepszy pomysł?No czekam.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110727/PILKA14/532594789
Nie rozśmieszaj mnie z tymi tradycjami które ponoć poniewiera Wilczyński..
Nie bądx śmieszny człowieku.
A gdzie byłeś gdy tradycje KSZO przejmował Stasiak???
Jakoś nie pamiętam byś protestował z tego powodu.
Oooo w Bałtowie może razem ze swoim pupilem Lichotą, Kałamagą i Składanowskim, ale kto go wybrał w Ostrowcu?
Tradycje KSZO? Odkąd interesuję się piłką kopaną w O-cu, to na tradycje KSZO składają się przede wszystkim niepłacone rachunki i zobowiązania, zajęcia komornicze, sprawy w Sądzie Pracy, mecze za łapówki, machloje z udziałami, coraz gorsi kibice i coroczne jęki, jak to źle z tym klubem... Tradycje, na które się powołujecie tak się mają do rzeczywistości, jak pięść do oka.
Żadnych Jandarów czy innych nazw!!!! Jeśli jakaś firma chce sie promować poprzez sport to niech się reklamuje na meczach ale żadnych nazw do KSZO Ostrowiec.
Najlepsza nazwa nowego klubu ,który może przejąć tradycje to Moczydła-KSZO.
Hańba ! Ja się pytam gdzie ten inwestor panie Prezydencie ?! Kolejne kłamstwo ?! Jaki jandar ? Tak zacznijmy od okręgówki zróbmy z jeden awans i znowu nikt nie będzie chciał dać kasy tylko każdy brać-oto Nasz ostrowiecki kapitał ! Kończ waść wstydu oszczędź i już przestań kłamać !
Pieprzyć nazwę - dobra/zła jak każda inna. Kibice chcą meczów i dobrej gry. Tradycje wywiózł na taczkach poprzedni wodarz miasta. Ale zanim to zrobił jeszcze Fryzjer zapisał swoje karty w historii klubu.
Czas na orkę od podstaw i dopiero będzie można uzurpować sobie prawa do tradycji. To co jest obecnie urąga historii klubu i kibicom.
Ja już nie wiem. Chcą zostać w lidze - źle. Chcą grać w okręgówce - źle. Nie ma pieniędzy na piłkarzy - źle. Grają młodzieżą - źle. Kupią kogoś - źle. Same narzekania ja nie wiem. Jestem całym sercem za tym zespołem i strasznie żałuję, że nie odbędzie się mecz ze Stalową, ale co poradzić takie niestety są realia, że klub upada i trzeba coś zrobić, żeby piłka nożna została w Ostrowcu :]
NIESTETY TAK BĘDZIE NA BANK. ŚMIESZNY JANDAR BODZECHÓW W TYM CELU, ABY MŁODZI SIĘ OGRYWALI POWOŁALI JANDAR 2 BODZECHÓW...