Chciałem zaalarmować poważną część ostrowczan, mam na myśli przede wszystkim rodziców. Otóż Ostrowiecka młodzież za nic ma sobie patriotyzm i normy moralne oraz religijne. Na każdym kroku widzę jak uczniowie gimnazjum i liceum obrażają Papieża Jana Pawła 2, największego Polaka. Najwięcej tych łobuzów uczęszcza do PG1, Broniewskiego, Chreptowicza i THM'u. Jeden z nich założył nawet stronę na facebook (Papysh Photography) na której to pisze, że Jan Paweł 2 był pedofilem. To niedorzeczne. Mam nadzieję, że ta wiadomość dotrze do pedagogów wyżej wymienionych szkół (najlepiej katechetów), by ci mogli odpowiednio zareagować. Pozdrawiam i liczę na odzew, tu się ważą losy całego przyszłego pokolenia ostrowczan.
Kościelnych pedofilów ma się rozumieć...
Matko naturo chroń nas od idiotów, bo większej bzdury nawet pismen nie jest w stanie napisać.(martik 18,23)
Popracuj paredziesiat latek w szkole tez bedziesz wiedziec co nieco.
Jaja sobie robisz. A co może zrobić katechetaprzez 1-2 godzin tygodniowo. Gdzie przez 60% tego czasu musi uganiac sie z uczniami i prosić o spokój. Za Wychowanie odpowiadają rodzice. To oni powinni wołając dzieciom szacunek do wszystkich ludzi nie mówiąc już o poszanowaniu i szacunku dla Takich Wielkich Polaków jak Ojciec Św. Gdzie są rodzice?wstyd jest słuchać o takiej Waszej porażce.