na obrzeżach krakowa jest dużo mieszkań w stanie deweloperskim, ale zastanawiałeś się kto to od ciebie wynajmie. najlepszym najpewniejszym potencjalnym najemcą jest student. potrzebuje on mieć blisko do szkoły ,rozrywek i kolegów,więc najlepszą lokalizacją będzie okolica uczelni miasteczka studenckiego ,rynku. jeśli chcesz mieć spokój z remontami to proponuję kawalerkę . im więcej osób w mieszkaniu tym większy bajzel. z jednego pokoju w dobrym miejscu możesz zarobić więcej niż z dwóch w gorszym. musisz sobie postawić dużo pytań najważniejsze kto ma być twoim potencjalnym najemcą. , jaki standard zamierzasz zrobić w mieszkaniu, czy w tym miejscu w którym kupujesz mieszkanie jest popyt na wynajem. czy mieszkania nie czekają miesiącami na najemcę ito ty musisz wtedy płacić czynsz
zainwestuj zaklad pogrzebowy i maszwszystko z glowy tu jest kapital
ja mam mnóstwo pomysłów na biznes ale kasy brak, z tym, że wiem, że jak się to rozkręci, to każdy się na mnie wypnie, więc narazie pracuję u kogoś i sobie zbieram na wyjazd za granicę, i tam zamierzam założyć firmę, tu się nie da, jakieś przymusowe opłaty zusy, z których i tak nie skorzystam bo swoje zrobią demografia społeczeństwa i praca do 67 roku życia (a może i dłużej,bo kto wie co wymyślą za parenaście lat), także nie mam czego w tym kraju szukać
Współczuje Ci , ale nie tego dotyczy wątek.
gsc faktycznie się nie opłaca kupować za 300.000 mieszkania żeby mieć niepewny 1000zł - jak już to kawalerkę, lepszy zwrot jest. A najlepiej jakiś nowy biznes... ale jaki :) a z jakiej branży jesteś? piszę bo myślałem nad mieszkaniem tak jak Ty ale nie przekonuje mnie - opłacałoby się ale mieć ze 3 kawalerki i zgarniać po 1000zł - ale tu koszt to z 600tys. - niestety jest tak że jest pomysł to nie ma $, a jak jest $ to nie wiadomo co robić :)
zakład pogrzebowy lub sklep monopolowy, tylko to sie teraz kręci
Zajmuję się handlem. 1000zł - to już raczej będzie pewny, myślę, że nawet 1500 bo mieszkania tanieją ale wynajem idzie w górę. Za kawalerkę nie zagarniesz 1000zł - chyba że masz na mysli 1000zł wszystkiego - ja piszę o 1000-1500 juz na czysto - a tyle wychodzi na czysto w Krakowie (juz sie orientowalem) - co do zakladu pogrzebowego o ktorym pisal ktos nizej - na tym sie kompletnie nie znam no i pewnie trzeba miec wtyki (pomijajac ze 300 000 to chyba duzo za malo na rozkrecenie). Sklep monopolowy - trzeba sie tym zajmowac - chyba ze sie zatrudni pracownika - tyle ze znow ciezko moze byc z zaufana osoba - i jednak trzeba by dogladac. Wynajem mieszkania jest o tyle wygodny ze prawie niczym sie nie zajmuje a te 1000-1500 msc wpadnie.
ale z monopola jaka kasa x 10 taka?pić się chce i zbyt najlepszy a tak to marne grosze za wynajem
Nieruchomości tak, ale na pewno nie mieszkania - raczej hale magazynowe. To hale magazynowe dają zdecydowanie największy potencjał. Tylko i tutaj potrzebna konkret kasa. Przejęcie od Jartomu hali magazynowej to kilka milionów - i to główny problem inwestycji na tym rynku.
margerita wystawiona chyba za 300tys
Już za 250 000, ale w to się raczej pchać nie chcę.
Pytasz ludzi ktorzy mysla ze monopol i ciucholand to biznes :) zapytaj fachowca,doradcy ktory zna rynek!
Kup 3 nowe busiki i śmigaj po UE.
Kupuj płyty granitowe u Pawlika, otwórz sobie hurtownie w Wawie, Poznaniu lub Krakowie. W hurtowni dajesz pracownikowi prowizję od sprzedaży i tylko monitorujesz sprzedaż.
możesz zainwestować w sprzet ciezki do dalszej odsprzedaży
doradca weźmie kasę a nic nie doradzi
kup lokal i wynajmij pod jakis sklep na rynku
ilonna rynek to kiedys byl prestiz, teraz kazdy z tamtad ucieka, niema parkingow, niema ludzi, miasto wyludnione, kupi i poplynie nie wpuszczaj chlopaka w maliny