Chyba nie kupisz za tę cenę mieszkania w większym mieście. Myślę że na ten cel to potrzeba ok. 500 000. Trudno coś radzić, bo te trzysta tysięcy to tak dużo i niedużo zarazem. Niby dużo, bo powiedzmy luksusowy samochód kupisz ale i niedużo żeby np. kupić dom czy mieszkanie o wysokim standardzie. Albo zainwestować w jakiś interes to też niezbyt wiele.
Monopolowy na osiedlu z tanim winem,czynne 7 dni w tyg,niedziele,świątek,piątek...Na to zawsze jest klientela i zawsze będzie
Kupi bez problemu, we Wrocławiu w samym centrum można kupić 2 pokojowe mieszkanie za 280 tys zł bez problemu, na rynku wtórnym od razu pod wynajem.
Jakbyś chciał kupić coś za 500 tys zł to bierzesz kredyt na brakującą kwotę i spłacasz kredyt za pieniądze z wynajem mieszkania, po czasie masz mieszkanie warte 500 tys za tylko zabawę w wynajem:)
w kwestii formalnej 10 000 za metr to dużo czy mało wg ciebie. bo nie rozumiem? dziewczyna ma zupełną rację co do cen nieruchomości.
Ceny mieszkań w większym mieście to ok 5500zł za metr. Oczywiście wszystko zależy od lokalizacji. Mieszkanie już mam upatrzone. 50m2 - 2 pokoje + miejsce parkingowe - 280 000 + remont. Developerskie w Krakowie.
Wstępnie podpisałem umowe (ktora moge jeszcze rozwiazac) ale zacząlem się wachac bo inwestowac 300 000 po to zeby miesiecznie zarobic 1000-1500zl na czysto to tak .. wydaje mi sie ze sa lepsze inwestycje.
A jesli chodzi o rozkrecanie biznesu to zapomnialem napisac ze jeden biznes juz mam i jemu poswiecam czas wiec mysle nad innym w ktory inwestuje zarobione pieniadze, ale taki ktory nie bedzie wymagal wiele pilnowania i pracy.
na obrzeżach krakowa jest dużo mieszkań w stanie deweloperskim, ale zastanawiałeś się kto to od ciebie wynajmie. najlepszym najpewniejszym potencjalnym najemcą jest student. potrzebuje on mieć blisko do szkoły ,rozrywek i kolegów,więc najlepszą lokalizacją będzie okolica uczelni miasteczka studenckiego ,rynku. jeśli chcesz mieć spokój z remontami to proponuję kawalerkę . im więcej osób w mieszkaniu tym większy bajzel. z jednego pokoju w dobrym miejscu możesz zarobić więcej niż z dwóch w gorszym. musisz sobie postawić dużo pytań najważniejsze kto ma być twoim potencjalnym najemcą. , jaki standard zamierzasz zrobić w mieszkaniu, czy w tym miejscu w którym kupujesz mieszkanie jest popyt na wynajem. czy mieszkania nie czekają miesiącami na najemcę ito ty musisz wtedy płacić czynsz