Może jakieś Audi 80, Renault Laguna, Astre I, Fiata Punto popatrz na Allegro popytaj znajomych może ktoś ma coś do sprzedania .
w tej cenie jak ktoś chce sprzedać to instalacja do wymiany, butle po 10 latach musisz poddać badaniom technicznym w urzędzie dozoru technicznego. Zwracaj uwagę do kiedy jest ważne badanie butli w przeciwnym razie narazisz się na dodatkowe niepotrzebne koszty
Każde auto do tej kwoty z gazem będzie zajerzdżone dla tego lepiej kupić benzyne bez gazu a instalację zamontować a samochód jeszcze pojeździ.
Miałem 6 aut na gazie, ogromne przebiegi i nie spotkałem się z zajeżdżonym autem, którego przyczyną byłby gaz. Spotkałem się że ktoś jeździł tylko na gazie i zapiekły się wtryki, spotkałem się ze zużytymi membranami w parowniku, spotkałem się ze spaloną pompką paliwa, bo ktoś miał mało benzyny w baku itd, ale powtarzam że tak samo można zajeździć każde auto, jak ktoś nie będzie o nie dbał.
Co do moich propozycji to jeżeli chcesz mieć auto tanie w eksploatacji, to polecam astrę I z silnikiem 1.6 8v na jednopunktowym wtrysku - mało pali, części bardzo tanie, praktycznie każda naprawa kosztuje grosze; inna propozycja to audi 80(ocynkowane blachy, nie będzie rdzewieć), najlepiej z silnikiem 1.8, lub coś ze stajni wolkswagena z tym samym silnikiem lub silnikiem 1.6 na jednopunktowym wtrysku(Golf III, Polo, Passat B4). Wszystko kwestia jakich gabarytów auta poszukujesz i z jakim wyposażeniem. Bo wiadomo że kupisz golfa, to będzie niezawodne auto, ale już będzie miało prawie 20 lat i nie będzie miało tej samej prezencji co np laguna, która zapewne będzie lepiej wyposażona, ale za to eksploatacja wyjdzie drożej i wartość też zacznie szybciej spadać.
Oprócz tego zwróć uwagę na instalację, żeby była dostosowana do rodzaju silnika. Bo często się trafia młodzsze auto, z instalacją, ale co z tego jak jest pełny wtrysk i prosta instalacja zamiast sekwencji. Wtedy właśnie ludzie "zemszczą" na gaz, bo strzela i rozwala kolektor.
Za golfa 20 letniego 5 tys.?chyba trzeba zamiast mózgu mieć dynię ani komfortu i tez sie psują kto ci takich głupot naopowiadał że jest niezawodnym autem?każde bedzie dobre jak od początku ma odpowiedniego użytkownika
Jeździłem różnymi autami i z autopsji wiem że łatwiej znaleźć dobrego 20 letniego golfa, niż np dobrego francuza w podobnych pieniądzach. Co z tego że kupisz lagunę za 4 tys zł z gazem, jak okazuje się że większość ma klimatyzacje, która nie działa, albo prosty gaz założony do pełnego wtrysku. Także niby komfort lepszy, auto młodsze, ale auto będzie zdecydowanie droższe w utrzymaniu.
Także jeżeli znajdziemy auto w tych pieniądzach, to trzeba się będzie liczyć z mniejszymi lub większymi naprawami na początek, które z czasem wychodzą na jaw, a których nie wyłapiemy przy zakupie. I tak pisałem wcześniej, taniej i łatwiej będzie naprawić opla, audi czy vw, niż bardziej komfortowe auto z francji czy włoch. Ale to oczywiście tylko moje zdanie, nie każdy musi się z nim zgadzać.
jak szukasz czegoś małego polecam seicento w tej cenie możesz wyszukać niezły egzemplarz i jeszcze troszkę polecisz a jak dorzucisz gaz za 1-1,2 tys. zł to jazda za darmo i serwis masz na miejscu i nie drogi
Jak na gaz, to Tico
4.5tys moje renault megane 1.6 96r :D zainteresowany? srebrna :D gaz roczny :)
a co sądzicie o focusie??lepiej kupić z gazem czy np diesla??wiem że np kombi są tańsze ale hatchback lepiej się prezentuje,proszę o poradę.
wszytko tylko nie francuza i rovera drogie części,jak juz to opla lub forda
z focusem to na czesciach nie wyrobisz
Może Opel Omega?B+G?Polecam,od lat sam tylko takim jeżdżę.