Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Jakie kupić auto do 5 tys. zł z gazem?

Ilość postów: 45 | Odsłon: 6363 | Najnowszy post
  • Jakie kupić auto do 5 tys. zł z gazem?

?

Gość_NIUNIA.
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Jakie kupić auto do 5 tys. zł z gazem?

Może jakieś Audi 80, Renault Laguna, Astre I, Fiata Punto popatrz na Allegro popytaj znajomych może ktoś ma coś do sprzedania .

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

w tej cenie jak ktoś chce sprzedać to instalacja do wymiany, butle po 10 latach musisz poddać badaniom technicznym w urzędzie dozoru technicznego. Zwracaj uwagę do kiedy jest ważne badanie butli w przeciwnym razie narazisz się na dodatkowe niepotrzebne koszty

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Jakie kupić auto do 5 tys. zł z gazem?

Każde auto do tej kwoty z gazem będzie zajerzdżone dla tego lepiej kupić benzyne bez gazu a instalację zamontować a samochód jeszcze pojeździ.

Zainteresowany
      Zgłoś
      Odpowiedz

Miałem 6 aut na gazie, ogromne przebiegi i nie spotkałem się z zajeżdżonym autem, którego przyczyną byłby gaz. Spotkałem się że ktoś jeździł tylko na gazie i zapiekły się wtryki, spotkałem się ze zużytymi membranami w parowniku, spotkałem się ze spaloną pompką paliwa, bo ktoś miał mało benzyny w baku itd, ale powtarzam że tak samo można zajeździć każde auto, jak ktoś nie będzie o nie dbał.

Co do moich propozycji to jeżeli chcesz mieć auto tanie w eksploatacji, to polecam astrę I z silnikiem 1.6 8v na jednopunktowym wtrysku - mało pali, części bardzo tanie, praktycznie każda naprawa kosztuje grosze; inna propozycja to audi 80(ocynkowane blachy, nie będzie rdzewieć), najlepiej z silnikiem 1.8, lub coś ze stajni wolkswagena z tym samym silnikiem lub silnikiem 1.6 na jednopunktowym wtrysku(Golf III, Polo, Passat B4). Wszystko kwestia jakich gabarytów auta poszukujesz i z jakim wyposażeniem. Bo wiadomo że kupisz golfa, to będzie niezawodne auto, ale już będzie miało prawie 20 lat i nie będzie miało tej samej prezencji co np laguna, która zapewne będzie lepiej wyposażona, ale za to eksploatacja wyjdzie drożej i wartość też zacznie szybciej spadać.

Oprócz tego zwróć uwagę na instalację, żeby była dostosowana do rodzaju silnika. Bo często się trafia młodzsze auto, z instalacją, ale co z tego jak jest pełny wtrysk i prosta instalacja zamiast sekwencji. Wtedy właśnie ludzie "zemszczą" na gaz, bo strzela i rozwala kolektor.

Gość_moto
        Zgłoś
        Odpowiedz

Za golfa 20 letniego 5 tys.?chyba trzeba zamiast mózgu mieć dynię ani komfortu i tez sie psują kto ci takich głupot naopowiadał że jest niezawodnym autem?każde bedzie dobre jak od początku ma odpowiedniego użytkownika

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jeździłem różnymi autami i z autopsji wiem że łatwiej znaleźć dobrego 20 letniego golfa, niż np dobrego francuza w podobnych pieniądzach. Co z tego że kupisz lagunę za 4 tys zł z gazem, jak okazuje się że większość ma klimatyzacje, która nie działa, albo prosty gaz założony do pełnego wtrysku. Także niby komfort lepszy, auto młodsze, ale auto będzie zdecydowanie droższe w utrzymaniu.

Także jeżeli znajdziemy auto w tych pieniądzach, to trzeba się będzie liczyć z mniejszymi lub większymi naprawami na początek, które z czasem wychodzą na jaw, a których nie wyłapiemy przy zakupie. I tak pisałem wcześniej, taniej i łatwiej będzie naprawić opla, audi czy vw, niż bardziej komfortowe auto z francji czy włoch. Ale to oczywiście tylko moje zdanie, nie każdy musi się z nim zgadzać.

Gość_moto
            Zgłoś
            Odpowiedz

ja się z tobą całkowicie zgadzam bo w sumie to piszesz o moich doświadczeniach! zdecydowanie odradzam "taniego" francuza!

Maximus
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

jak szukasz czegoś małego polecam seicento w tej cenie możesz wyszukać niezły egzemplarz i jeszcze troszkę polecisz a jak dorzucisz gaz za 1-1,2 tys. zł to jazda za darmo i serwis masz na miejscu i nie drogi

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

matiz jest dobry ,malo pali

Gość_JULITA
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Jak na gaz, to Tico

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

4.5tys moje renault megane 1.6 96r :D zainteresowany? srebrna :D gaz roczny :)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

a co sądzicie o focusie??lepiej kupić z gazem czy np diesla??wiem że np kombi są tańsze ale hatchback lepiej się prezentuje,proszę o poradę.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

wszytko tylko nie francuza i rovera drogie części,jak juz to opla lub forda

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

z focusem to na czesciach nie wyrobisz

Gość_SD
          Zgłoś
          Odpowiedz

Może Opel Omega?B+G?Polecam,od lat sam tylko takim jeżdżę.

Gość_Tosiek
            Zgłoś
            Odpowiedz

Tu nie chodzi o konkrety model tylko o auto jak sie sprawuje. Dla jednego Omega bo chodzi bez zarzutu a dla drugiego może byc beznadziejna bo non stop siedzi u mechanika. Trzeba mieć dobre zródło zakupu !

Wariatka
              Zgłoś
              Odpowiedz

Pu :)

Gość_Niunia.
                Zgłoś
                Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę