w lokalu podadza Ci menu a Ty wybierzesz.
Rosołek z kluskami, ziemniaczki ze schabowym + bukiet surówek (pekinka, kapustka czerwona) później kluseczki śląskie z polędwiczką w ciemnym sosie i do domku. Smacznego.
Obiad do wyboru np.:
Zupa-krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym lub grzanką z masłem i serkiem pleśniowym.
1.Pierś z kaczki z sosem jabłkowo czosnkowym, pieczone ziemniaczki.
2.Pierś z kurczaka nadziewana kozim serem lub mozarellą, owinięta plastrem salami z sosem wiśniowym (wiśnie z mrożonki)
3.Roladki ze schabu z suszonymi grzybkami (podgrzybek lub borowik) w sosie grzybowym z kopytkami
4.Bitka wołowa (klasyczna) z pyzami "na parze"(mogą być z Lidla)
5.Polędwiczka wieprzowa ze śliwką w sosie śliwkowym z odrobiną koniaku z kopytkami lub ziemniaczkami puree.
sałatka jarzynowa, sałatka typu greckiego, itp do wyboru, do koloru.
Z przystawkami zawsze mam kłopot więc nie radzę.
co roku ten sam wątek, powoli się to staje nudne...
to po o tu zagladasz bo nie rozumie jak cie nie interesuje za odp dziekuje
Ja bym poleciła zupę kremik np cebulowy,lub tradycyjnie rosołek,zaś na drugie danie devolaje z pirre + buraczki lub sałatki wiosenne,też coraz częściej także podawane są placki po węgiersku,jeśli mieszkasz w domku to po obiadku możesz zrobić grila :)