Wazne by miał
- full hd
- jak największy kąt nagrywania
- NIE BYŁ przyczepiany na stałe ( niestety są takie rejestratory).
- bardzo dobra widoczność nocą i za dnia.
Osobiście miałem firmę prestigio ale średnio to polecam uchyt się rozlecial po miesiącu jakość taką sobie w nocy wogole do kitu a kosztował prawie 400 zł. Aby jakość w nocy była dobra szukaj rejestratora z obiektywem o jasności poniżej 2.0 Ja osobiście planuje kupić firmę DoD ls460w.
Poczytaj na forum autowrzuta tam można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć.
zgadzam się
też chcę kupić,obejrzałem sobie już mnóstwo filmików na YT i o ile w dzień większość jako tako sobie radzą to zmierzch i noc to już jest wyzwanie, nie dziwie się że MiVue są drogie bo i jakość jest super ale to przy cenie koło 500 (MiVue538- podoba mi się funkacja GPS gdzie można swoje trasy na mapce zobaczyć-czekam na jakąś super promocję ;)
Na fb jest grupa "kamery sportowe" i tam polecają najczęściej GitUp Git2 - około 550 zł. Mi polecano za 400 zł Thieye i60 (ponoć kiepskie foty robi ale nagrywa brzytwa) i chyba ten kupię. Pomocne są też porównania z yt - poszukaj.
Używam Xblitz Go, polski producent, full HD 30 klatek/s, kąt widzenia180, odłączalny, Bardzo dobra jakość nagrywania w dzień, średnio w nocy, foto, tryb parkingowy itp...
Kupiłem w AGD RTV za 345 PLN. Polecam.
a jaki polecacie z wykrywaniem fotoradarow
Piszcie jeszcze bo ja też chciałabym kupic
Za 400 zł to będzie taki średniak a nie rejestrator z wymaganiami jakie stawiasz. Szczególnie widoczność nocą kuleje w wiekszości wideorejestratorach. Poszukaj na youtube przykładowych filmików zarejestrowanych przez ludzi to bedziesz miał jakis obraz jak to wygląda.
Tyle że YT jeszcze kompresuje nagrania więc jakość jeszcze się pogarasza. Co do Xblitz firma może i Polska ale towar z Chin choć akurat ten rejestrator Go faktycznie jest ciekkawym rozwiazaniem . Nie trzeba np kabla zasilania podpinac za każdym razem do kamerki tylko podpina się go do uchwut a ten ma złącze do kamery
Xiaomi Dash Cam? Równo 400 w PL dystrybucji.
mam telefon xiaomi i jest najlepszy jaki miałem do tej pory. Ciekawe czy tak samo jest z kamerką.
Nie wiem jak z Dash Cam, ale YI pierwszej wersji mam i spoko. Używam jej właśnie do rejestracji drogi w aucie. Dash Cam też bardzo fajny, ma fajne funkcje.
viofo a119 lub a119s (droższy) lub xiaomi yi dashcam - wejdź na stronke auotwrzuta i kamery lub dashcamtalk
Może pomyślcie o zastosowaniu kamery sportowej jako wideorejestrator samochodowy, będzie napewno lepiej wykorzystana..... https://www.youtube.com/watch?v=3LvHOqA-mPg
Ja używam Xiaomi YI jako rejestratora, ale kamerki sportowe mają pewne braki funkcjonalności względem dedykowanych rejestratorów samochodowych. Dużo by wymieniać, ale typowy dash cam ma kilka plusów których nie ma kamerka sportowa.
właśnie obejrzałem recenzje, podoba mi się, widać ma dobre parametry, świetnie sobie radzi,
Xiaomi póki co nie ma. Czekają na dostawę w przyszłym tygodniu.