Jaki polecacie Samochód do 8000zł
??
Renault laguna I z gazem
Passat B 5 benzyna
jakie auto cię interesuje benzyna czy diesel lub benzyna z gazem?
jakis taki ktory bedziesz napawial za 16 kpl
Kup sobie tdi bo są tak oszczędne, że aż się żyg*ć chce. Non stop coś pada - przepływomierz, turbina, pompa, wahacze (A4) i jeszcze coś stuka - co za szajs. Już nigdy nie kupię pieprzo**go diesla...
Kolega też kupił zajebis*y samochód - Lagune dci i musi wyłożyć 3500zł na naprawę, więc jak ktoś napisze, że diesle są oszczędne to ja już nie uwierzę.
Kup sobie coś w benzynie, tam nie ma tyle rzeczy które mogą się rozlecieć.
Pozdrawiam.
Nie ma reguly kolego co do awaryjnosci disla i benzyny! Ja znow mialam na odwrot- moja mazda 626 1.8b co chwile sie repeciła,teraz mam toledo 2 1,9 110km,jezdze nim juz 3 lata i jedyne co sie popsuło to termostat!!! Tfu,tfu co by nie wykrakac! Ale prawda jest tez taka ze jak w dislu sypnie jedna rzecz to reszta leci za nia-tak powiada moj mechannik! Chociaz-jak o auto sie dba,regularnie plyny,paski i inne sprawy eksploatacyjne sie wymienia to kazde autko jest dobre! Fakt-czasami poprostu trafimy na felerny model!!! Moja bratowa kupila teraz astre z 2004r 1.6b i pali masakrycznie!a mowilam jej-za duze auto,za mala pojemnosc!!!pod gore Opatoską jak flinstony trzeba ryc,i cos sie dzieje bo oleju z silnika ubywa!!!
Jeśli chodzi o sprzęt w dobrej kondycji i niedrogi w eksploatacji, to polecam FIATA Seicento np. jak ten:
http://otomoto.pl/fiat-seicento-1-1-54-km-instalacja-gazowa-C22049425.html
Spora oferta, proste auto, praktycznie bezobsługowe poza drobiazgami.
a jakiego potrzebujesz, duże czy małe auto?
megankę 1.6 B, wygodne i oszczędne autko, kupuj sprowadzone i załóż gaz sekwencję.
Powiedz jaki to ma być samochód hachback sedan kombi coupe, benzyna czy diesel cię interesuje. 3 czy 5 drzwiowe. Z mojej strony możesz poszukać jakiegoś Japończyka Mazda, Honda.
http://allegro.pl/ford-focus-12510
nie kupuj francuza bo to dziadostwo czesci drogie marka renault to królowa lawet, kup opla astre II albo coś z grupy Vag
Mazde 626 na benzyne,zalóż gaz sekwencyjny i git,moją kupilam rok temu i gania,nie psuje sie-razem z zalozeniem gazu wyszlo 9,5tys.
Gdybym miał wydać do 8000 na samochód wziąłbym pod uwagę hodę lub jakieś starsze audi, z benzynowymi silnikami. Instalacja gazowa do tego też napewno by się przydała, choć trzebaby przekalkulować liczbę robionych kilometrów. Bo jak do jazdy po mieście to raczej nie.
Patrząc na cenę oleju napędowego kupno diesla dzisiaj raczej mało oplacalne dla ludzi, którzy większość kilometrów robią po mieście. Jeżeli ktoś jeździ po mieście dieslem i tylko patrzy na jak najmniejsze spalanie prędzej czy później będzie naprawiał a właściwie regenerował turbinę. Sytuacja szczególnie widoczna w przyp. silników Tdi z turbiną ze zmienną geometrią. Dieslem z turbo trzeba umieć jeździć a nie tylko tykać pedał gazu. A gdy się jeździ tak, żeby turbina miała okazję popracować, to o spalaniu podawanym przez producenta możecie zapomnieć. Osobiście jeżdżę teraz dieslem 110 KM z grupy VAG. Po dwóch latach eksploatacji stwierdzam, że lepiej było kupić coś z benzynowym silnikiem. W mieście napewno lepiej by się sprawdzał.
Najlepiej kupić taki który się nie będzie psuł ale nie słuchaj wypowiedzi ludzi na forum ponieważ samochód może być sprawny przez 3 lata bez usterki a może zepsuć się po kupnie. Kup taki który się tobie podoba, bo nie ma reguły że są dobre i złe. Miałem trochę samochodów i napiszę żę te "unikalne" dużej jeździły bez awaryjnie niż te "popularne".
Swoją drogą najlepiej kupić pow 2000 roku zawsze lepiej później sprzedać.