Piekarnia Ziemnickiego w Denkowie.
100 osób przeczytało, a nikt nic nie poleca?
Temat, jak się okazuje jest trudny.
Jak chcesz zdrowo się odżywiać to musisz upiec sobie bułki lub chleb sam. Ten sklepowy to sama chemia i lepiej tego za dużo nie jeść. Taka jest rzeczywistość. Wybór należy do ciebie.
Chlebek z kuzni
Jak chcesz zdrowo to zrezygnuj z pieczywa.
Ja piekę sama i wiem co jem
Tylko chleb z piekarni na Kuźni.
Piekę sama. (14 09)
Poproszę o podpowiedź jak to robić.
Piekarnia w denkowie
Wieczorem mieszam szklankę wody i szklankę mąki pszennej i zostawiam do rana przykryte lnianą ściereczką. Rano dodaję do tego pół kilo mąki żytniej razowej , 1/3 kostki drożdży i 4 szklanki ciepłej wody ,mieszam, przykrywam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pożniej dodaję kilo mąki pszennej i łyżkę soli , dosyć długo wyrabiam i znów odstawiam do wyrośnięcia a potem przekładam do trzech keksówek i znów odstawiam do wyrośnięcia .Piekę 1 godzinę w temp. 220 stopni . Zawsze się udaje i jest naprawdę dobry
O. I jakie proste wszystko może być. Dodam, odstawię, pomieszam, odstawię, przełożę, odstawię, polecę do pracy, dosypię, wrócę, odstawię upiekę, zrobię zakupy, ugotuję obiad, chleb upiekę - i już . Zdrowe jedzenie, uśmiech na twarzy, wypoczynek. Zawsze się udaje.
Moze i pieczesz sama , ale czy wiesz co jjesz mozna sie klucic . jak ty niewiesz co w pielarni dodaja, to z kad wiesz co tak naprawde jest w tych makach i reszcie skladnikow ktore dodajesz?
chleby i bułki z piekarni z wąchocka sajecka halina dostępny w ostrowcu na polnej koło odeonu wypiekane tradycyjna metodą na prawdę bez polepszaczy super
Chciał ktoś przepis - jest podany jak komuś nie pasuje może nie czytać , tylko nie wiem po co te złośliwe komentarze .
A skąd masz mąkę? Bo te mieszanki chlebowe w marketach to za zdrowe chyba nie są.
Nie kupuję żadnych mieszanek. Zwykłe mąki ze sklepu.
ja lubie chleb ciemny ze śliwka na Radwana