Czy mi się wydaje, czy właśnie minęły dwa latka od czasu ostatnich wyborów samorządowych? Jak myślicie jesteście zadowoleni tym jak zmienia się miasto i powiat?
Ja jestem, choć widzę, że do zachwytu daleka droga. Jednak, jako odpowiedzialny mieszkaniec zawsze interesowałem się tym co dzieje się w Ostrowcu i okolicznych gminach.
Wiem jak niepopularne jest bycie optymistą i sam na co dzień nim nie jestem. Jednak w tym wypadku mogę powiedzieć, że jestem realistą, bo widzę dużo dobrych rzeczy, które mają wpływ na nas wszystkich.
Zawsze miałem tak, że po roku od oddanego w wyborach głosu byłem zawiedziony. Jednak teraz nie jestem, zaufałem kandydatowi i popieram prezydenta. Mamy w mieście spokój, porządek i stopniowy rozwój, pojawili się inwestorzy, a myślę, że będą i kolejni, miasto jest w budowie, wyremontowano wiele dróg.
Chciałbym jeszcze aby zrealizowano kilka inwestycji, których w mieście brakuje, a które służyłyby mieszkańcom, celowo nie będę pisał jakich, bo jestem ciekawy Waszych opinii.
Wiadomo, że na forum wchodzą również radni i przedstawiciele samorządów, może złożymy im jakieś ciekawe propozycje w duchu niedawno minionych Świąt i z kulturą podejmiemy się takiej dyskusji?
Z mojej strony powiem tak chciałbym aby faktycznie po szumnych zapowiedziach, ruszył remont rudery dawnego browaru. To centrum miasta i zbyt długo straszy nas swoim wyglądem. Jak Górczyński zrobi tu porządek to ma u mnie dużego plusa.
Remont całego browaru będzie w przyszłym roku. Potwierdzone info. :)
Założyciel wątku, gość: 17:39, 20:52 Nie ma to jak założyć wątek i odpowiadać na własne pytania samodzielnie to taka technika PR-owa?
8:59-a Ty skad takie informacje masz? Masz dostep do ID? Po czym to wnioskujesz? Po sieci? Czy tylko chcesz siać zament na forum? To taka technika?
Niech to miasto spokojnie się rozwija jak teraz zaczęło. Niczego więcej nie oczekuję. Mam znajomych którzy przeprowadzają się do Ostrowca z Sandomierza bo widzą że tu budzą się perspektywy i niech tak zostanie.
Przepraszam że spytam - ale jak to miasto się teraz rozwija? Jakieś konkrety poza wyremontowaniem kilku ulic? W Ostrowcu budzą się jakieś perspektywy - ale jaki konkretnie, jakieś nowe duże zakłady powstały, firmy, jest szansa na lepszą, ciekawszą, lepiej płatną pracę?
Jest postęp względem poprzednika Górczyńskiego, to najważniejsze. Zobaczymy jak dalej będą pracować.
Widać że gość ma plan i go realizuje, to ostatni dzwonek da tego miasta i mam nadzieję że będzie tylko lepiej.
Nie dość, że stary browar straszy wyglądem to też jego straszna tragedia w środku...
W mieście szerzy się chuligaństwo.Od tej strony trzeba coś też zrobić.
Jaki dzwonek? Niech Jarek robi swoje dobrze mu to wychodzi.
Więcej straży miejskiej na targowicy aby pogonić bułgarską szarą strefę i zrobić porządek z obcokrajowcami, więcej patroli na osiedlach abyśmy czuli się bezpiecznie.
Do przodu Jarek !!! W 2017 roku życzę Ci wytrwałości i optymizmu, nie patrz na malkontentów z innego i rób swoje:):):) trzymamy za Ciebie kciuki!
Dokładnie tak, widzieliście ile dróg wyremontowanych zostało w ciągu tego roku. Plac budowy na każdym rogu. To jest coś.
W przyszłym roku, Ostrowiec będzie jednym wielkim placem budowy.Budowane i remontowane będą wszystkie drogi wojewódzkie,a także powiatowe i miejskie.Ostrowiec w ciągu 2 kolejnych lat, bardzo się zmieni.Za te dwa lata, będzie już innym miastem.Nie jestem po żadnej ze stron,ale widzę, że to miasto idzie w dobrym kierunku. Nie chwalę również nikogo.Ale Panie prezydencie trzymaj tak dalej.powodzenia w 2017 roku dla Wszystkich.
I myślisz że te inwestycje drogowe to tak wyskoczyły puf z worka bo Górczyński jest przy władzy, czy może zostały zaplanowane już wcześniej, jeszcze za poprzednika?
Nie były planowane wcześniej. Łatwo sprawdzić w budżecie, że to zasługa obecnego prezydenta.