Ewa,z tego co ostatnio zauważyłam,to najlepsze są pralki BEKO, w Ostrowcu chyba najkorzystniej je kupić w bodajże Partner AGD,na Mickiewicza przed stacją paliw przed tesco jadąc od rynku np., od tej krzyżówki z pod biedronki pod kirkutem,moja mama ostatnio kupowała i tam było najkorzystniej w ostrowcu,bynajmniej tydzień temu. Sprawdź jeszcze przed kupnem,ponieważ oferty są bardzo ruchome,ale tam cenowo jest ok. Poszperaj jeszcze w necie,ale polecam ten sklep i tą firmę
a któż ci doradzi każdy będzie chwalił ta co ma u siebie nikt przecież pralki nie kupuje codziennie jak bułki na śniadanie.Jedni wolą z górnym ładowaniem inni kupują z bocznym/tańsze/ co do firmy ja proponuje polską "polar" w razie awarii/taniej naprawa/teraz towar jest tak robiony ,ze więcej jak 5 lat nie wytrzymuje/sztucznie postarzają firmy -by był zbyt/
Popieram przedmócę. Pralka jak wytrzyma 5-8 lat to wszystko. I oczywiście naprawa nieopłacalna. Więc najlepiej wydać, moim skromnym zdaniem, max 1000 zł. I tak przeważnie będziesz używać 2-3 programów więc nie ma sensu płacić za bajery.
beko mi odradzono bo podobno drogie częsci w razie awarii,kupiłam Elektrolux A+++ i jestem bardzo zadowolona zjej pracy, oszczedna i cicho pracuje.decyzję musisz podjąc sama,nie ukrywam , że bardzo pomocny był Pan sprzedawca( k/sklepu Kaufland) powodzenia i trafnego wyboru życzę
Witaj Ewo ,przerabiałem ten temat ,serwisant polecił mi zakup BOSCHA nie chińskiego 692 811 719 super gostek który naprawiał mi stara pralkę.Namiary na tego pana otrzymałem na ul Polnej obok dawnej składnicy harcerskiej w sklepie AGD p.Haliny.Większość pralek na rynku według teorii tego dościa to tzw jednorazówki czyli do pierwszej naprawy.Warto skorzystać z porad tego pana.Polecam.Któryeś modele BOSCHA to chińczyki nienaprawialne.
Ja mam pralkę z panasonica, i jestem bardzo zadowolona. Panasonic ma stosunkowo niedrogi sprzęt co do jakości, dlatego poszukałabym wśród ich sprzętu.
Musisz wziasc pod uwage kilka rzeczy,ja np bede niedlugo kupowac tez i na podstawie uzywania starej kilka funkcij bym chciala zmienic. Przede wszystkim jesli jest duzy wsad to funkcje 1/2prania (bo czasem jest kilka rzeczy i szkoda puszczac calego prania),chciala bym zeby nie miala za wiele programow bo i tak sie ich nie uzywa,dobrze by bylo zeby otwierana byla przyciskiem a nie pociagnieciem bo kiedys po 2latach sie to urwalo(koszt dokupienia bardzo drogi)teraz Pan Magik zainstalowal taka smieszna klamke :) i jeszcze przydalaby sie jakas funkcja szybkiego prania.Pomysl na czym Ci zalezy i dobierz pralke do swoich wymagan.Pozdrawiam
Siedmio osobowa rodzina pralka samsung osmio kilowa ,Automatycznie wazy i wybiera dlugosc cyklu.prosta w obsludze zarowno dla babci jak i dla trzrcioklasisty.
Starą dobrą franię moja mama 20 rok użytkuje , pordzewiała ale chula , tylko podskakuje i zanosi się że te nowe przetrwa .