Nie rozumiem? Czy jakiś mundry piso katoli wytłumaczy?
To proste tam niema Boga
Kto takie głupoty opowiada. Bóg jest wszędzie.
Gdzie dwóch albo trzech zbierze się w imię moje - ja tam jestem.
I w kinie, i na siłowni, i na ulicy.
Nie oszukujcie wierzących.
To dlaczego nie modlisz się na siłowni czy ulicy 16:04. Już sobie wyobrażam jaki byłby krzyk gdyby ludzie na ulicy zaczęli się modlić codziennie, w różnych porach.
Jak to nie? Katolicy nawet w trakcie jazdy autobusem się modlą. W pracy. Na siłowni pewnie też wielu.
To normalne zachowanie.
Gdyby ograniczać modlitwę do klepania pacierzy i rytuałów kościelnych kiepska byĺaby to wiara.
Staraj się bardziej.
Co ta pierdolnięta opowiada? Matko, ale jej wali na dekiel.
Zaprawdę ci powiem że w niedługim czasie nawet nie będzie jednej osoby nawet na 30 m2 patrząc na to co kościół wyprawia. Szkoda że w kościołach nie maa mocnych słupów żeby można zainstalować suwnice.
Bzdury piszesz 10:08.
10:08. Ale fajną kręgielnie można śmiało uruchomić. Byłem też kiedyś w restauracji przerobionej z byłego kościoła. Super klimat i nastrój.
wskaż to miejsce też chętnie odwiedzę ?
Niestety to było w Czechach, ale wszystko przed nami.
tak też myślałem u nas to nierealne .
Zaprawdę ci powiem że kler z PiSem cię zadziwi. Już dzisiaj pisowcy że świecznika jak idą ulicą to srają w porty. Uczciwi ludzie nie muszą się niczego obawiać .
A w byłych plebaniach śmiało można uruchomić domy opieki. Przynajmniej będzie z pożytkiem dla ludzi.
W siłowni masz szatnie, ubikacje, prysznice, czyli idealne środowisko dla wirusów. Teraz czaisz dzbanie, widzisz różnicę pomiędzy siłownią, a kościołem? :)
No nie czaje dzbanie, w kościele przyjmujesz komunię z jednych rąk, czaisz dzbanie? W kinie też mam prysznic? Nie odpowiadaj na część pytania dzbanie.
a na ręku jest rękawiczka, dzbanie ;D Co do kin, to zupełnie inna sprawa, ale przecież rozmawiamy o kościołach vs. siłowniach, taki temat założyłeś dzbanie ;D ;D ;D
Nie ma rękawiczki dzbanie, pisałem też o kinie. Czytaj ze zrozumieniem, a nie tylko to co pasuje Ci do twoich wyuczonych odpowiedzi.