Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy masz zaufanie do ostrowieckiego szpitala?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                  • Odp.: Jak żyć samotnie? Niby praca jest, ale za minimum, ok 1000 zł miesięcznie. I co dalej?

Chytrość to skąpstwo a to inna rzecz.

Cóż - masz prawo tak myśleć - ja tak działam i nie zakładam tu wątków "jak mi źle"

Gość_gsc
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Odp.: Jak żyć samotnie? Niby praca jest, ale za minimum, ok 1000 zł miesięcznie. I co dalej?

gosciu gsc mysle ze goscia z 20;47 szlag trafia ze nie lezysz w niedziele "do gory palnikiem"zazdrocha az kipi lol..niestety zeby do czegos dojsc trzeba ciezko pracowac czesto w weekendy a nawet swieta.no chyba ze ktos woli lezec na tapczanie z wachlarzem i biadolic jaki to kraj jest chory to wtedy lipa

Gość_el toro
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                  • Odp.: Jak żyć samotnie? Niby praca jest, ale za minimum, ok 1000 zł miesięcznie. I co dalej?

no wlasnie leze, bo wiem ze do niczego w niedziele nie dojdziesz a co najwyzej do garba hyhyhy:) przekonasz sie młody

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Chytrość to skąpstwo a to inna rzecz.

Cóż - masz prawo tak myśleć - ja tak działam i nie zakładam tu wątków "jak mi źle" i wcale mi to nie przeszkadza, że jak mam wolne to "kombinuje" - lubie to - moze jestem pracocholikiem

Gość_gsc
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

a jednak zaglądasz w takie wątki a więc kręci cie to że masz więcej niż inni, myślę że tym dorabianiem sie w weekendy leczysz różne kompleksy a juz na bank że chesz mieć lepsze auto niż sąsiad, jakie to typowo polskie...

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Typowo polskie to jest to jak wlasnie mnie oceniles (a nawet obraziles) kompletnie mnie nie znajac, ale ja zachowam sie z kultura (co nie jest czeste dla tego forum) i nie bede z toba polemizowal :)

Gość_gsc
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 35

Odp.: Jak żyć samotnie? Niby praca jest, ale za minimum, ok 1000 zł miesięcznie. I co dalej?

gosciu gsc, gosc z 22;14 chce ci dac do zrozumienia ze weekend to jest po to aby pic wino pod sklepem lub tez zajmowac sie szeroko rozumianym zbijaniem bakow .bierz przyklad bo widac ze to gosc bez kompleksow

Gość_el toro
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

to chyba ze ty el toro pijesz wino pod sklepem, mnie to stac na lepsze trunki, cały dzień tak sie trzymasz gsc za noge? to zmień ksywke na toudi hahahaha

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Dokładnie tak:

1)Bierzesz sobie partnera.

2)Do tego dwójka, trójka dzieci - moga być Twoje, albo lepiej już trochę odchowane (mniejsze wydatki)

3)Nie bierzecie ślubu. Matka zgłasza się do Pomocy Społecznej jako Matka Samotnie Wychowująca trójkę Dzieci.

4)Dostaniecie żywność z UE, zapomogi od P.S., dodatki do mieszkań, wyprawki dla dzieci do szkoły, dopłaty do internetu dla bezrobotnych i mnóstwo innych dodatków, które niestety trzeba wykrzyczeć i wyrwać z P.S.

5) Zgłosić się do Caritasu - też coś sypną

6) Znaleźć pracę za granicą - 3-4 miesiące przy Jabłkach czy truskawkach i żyć można cały rok.

Czekam od innych na pomysły.

Powyższe są przykładem z mojej rodziny jak ludzie kombinują

Gość_rammstein
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

No tak , dobra rada musisz poszukać na portalach osoby do stałego zwiazku. Może ci sie uda znaleść kogoś juz z własnym lokum , jezeli zdecydujesz sie na starszą/starszego to wtedy start masz zapewniony i nie zaczynasz od 0 .

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

no tak ja też się zgadzam ,że w dzisiejszych czasach żeby przetrwać trzeba kombinować tylko nie każdy tak potrafi

Gość_konwalia
      Zgłoś
      Odpowiedz

wynajmujesz pokój ze studentami za 400 zł jedzenie 400 zostaje 200zl na ubrania z ciucholandu kosmetyki z promocji i jest git a jak zarabiasz minimum czyli 1150 do reki bo 1500 brutto to jeszcze masz na 3 imprezy po 50 zł da sie? Ps.wiem w ostrowcu nie ma studentow ale jest duzo ogloszen ze ktos pokoj wynajmie

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jedzenie 400 zł na miesiąc dla jednej osoby? 12 zł na dzień? Tyle to chyba bez obiadu i o suchym chlebie z masłem.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Widac, ze jasnie panstwo nie studiowalo - za taka kase to jeszcze na browara mozna wygospodarowac.

pismen
            Zgłoś
            Odpowiedz

co prawda to prawda, za 12 zl to jest jedzenia na 3 dni, a jak ktos nie lubi kaszanki to jego strata ;p

Gość_bruno
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 46

12 zł na jedzenie chleb 2 zł serek homo 2 zł udko z kurczaka z frytkami kosztuje 5 zł pasztet 3 zł na kolacje i jest dzień jedzenia nawet z wizyta w restauracjii w tesco nie pisałem o gotowych daniach klopsy pulpety flaki itp. Prawda taka że ktoś ma bogatych rodziców je na obiad łososia to mało ale gościu 30 procent polaków żywi sie za 12 zł dziennie

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

To co podałeś to głodowe wyżywienie. Codziennie chleb, serek homo, udko kurczaka z frytkami i pasztet na kolację? Zgroza! Przecież takie życie to gorsze niż śmierć. Dam Ci 400 zł na jedzenie i wyżyj z tego 30 dni żywiąc się tylko tym co kupisz, ciekawe jak długo i czy w ogóle pociągniesz. Good luck!

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

przyjmuje wyzwanie o co chcesz sie zalozyc moze o 5000 zł oczywiscie zaklad spisany u notariusza

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -