kombinowalo to sie za komuny - polska jest 100 lat za europa,myslicie tylko jak ukrasc tragedia
no tak ja też się zgadzam ,że w dzisiejszych czasach żeby przetrwać trzeba kombinować tylko nie każdy tak potrafi
Dokładnie tak:
1)Bierzesz sobie partnera.
2)Do tego dwójka, trójka dzieci - moga być Twoje, albo lepiej już trochę odchowane (mniejsze wydatki)
3)Nie bierzecie ślubu. Matka zgłasza się do Pomocy Społecznej jako Matka Samotnie Wychowująca trójkę Dzieci.
4)Dostaniecie żywność z UE, zapomogi od P.S., dodatki do mieszkań, wyprawki dla dzieci do szkoły, dopłaty do internetu dla bezrobotnych i mnóstwo innych dodatków, które niestety trzeba wykrzyczeć i wyrwać z P.S.
5) Zgłosić się do Caritasu - też coś sypną
6) Znaleźć pracę za granicą - 3-4 miesiące przy Jabłkach czy truskawkach i żyć można cały rok.
Czekam od innych na pomysły.
Powyższe są przykładem z mojej rodziny jak ludzie kombinują
a ja zyje za zasilek i utrzymuje zone i dziecko i daje rade
znajdź lepszą pracę, albo załóż swoją działalność
w mopsie ludzie kombinuja, wyludzaja itp.
Tylko jaką tą działalność?Ciężko trafić z jakąś branżą w naszym grajdołku :/
Chytrość to skąpstwo a to inna rzecz.
Cóż - masz prawo tak myśleć - ja tak działam i nie zakładam tu wątków "jak mi źle" i wcale mi to nie przeszkadza, że jak mam wolne to "kombinuje" - lubie to - moze jestem pracocholikiem
a jednak zaglądasz w takie wątki a więc kręci cie to że masz więcej niż inni, myślę że tym dorabianiem sie w weekendy leczysz różne kompleksy a juz na bank że chesz mieć lepsze auto niż sąsiad, jakie to typowo polskie...
Utrzymujesz- to jest śmieszne, raczej wegetujesz !
co prawda to prawda, za 12 zl to jest jedzenia na 3 dni, a jak ktos nie lubi kaszanki to jego strata ;p
siostro! w końcu znaleźliśmy naszego pacjenta, dajcie kaftan !!!
Dobrze pisze. Po prostu w dzisiejszym świecie wielu ludzi zapomina o takich rzeczach jak miłość, wierność, szacunek dla drugiego człowieka. Liczy się pogoń za dobrami materialnymi, wyścig szczurów. Duża w tym zasługa mediów, które kreują taki styl życia gdyż na tym nieźle zarabiają. Zobaczcie ile jest wszędzie reklam, które tak naprawdę ogłupiają i nic więcej. Czasami warto na spokojnie usiąść i zastanowić się nad życiem, jego istotą i sensem...Reasumując, odpowiadający świetnie wszystko ujął.
ot riposta na poziomie "chyba ty" lol.no i gadaj z takim
Dla mnie to nie realne życ za tysiaka ! jesć trzeba, ubrac się i jeszcze rachunki !