To niech znajoma nie bierze, nikt jej przecież nie zmusza gościu 09:28. Ceny rosły zawsze, nawet jak nie było 500 +.
Do 14.54
A kto sie tym teraz będzie przejmował? Dzis żyjemy dniem dzisiejszym,takie czasy.Liczy tu i teraz,a nie za dziesiat lat. Wiem wiem co powiesz,ze powinno sie myśleć o przyszlosci,bo dzieci,bo wnuki,żeby mieli lepiej.Tylko że Polska do dzis płaci za złe rządy i ich decyzje juz od czasów Gierka,albo jeszcze dalej.I niby walczyli robotnicy o lepsze jutro,a co z tego wyszło??? Widzimy to dzis.
zYJE SIE LEPIEJ LUDZIOM CO BIORĄ 500+ A TYM CO NIE BIORĄ TO JESZCZE SIE OBERWAŁO BO ZABIERAJA PREMIE ITD I TP.MAM NADZIEJĘ ZE SZYBKO SKOŃCZY SIE WYPŁATA 500+BO NIE DAM RADY NA NICH WYROBIC A JUŻ SŁYCHAĆ ZE TEGO NIE BEDZIE,
Większość normalnych ludzi ma dzieci i dzięki pieniądzom z programu 500 + żyje się takim rodzinom o wiele lepiej. Nie jest naszą winą że Ty się na to nie załapałeś gościu 12:21. Stwierdzam tylko fakty. W porównaniu z poprzednimi latami moja stopa życiowa się podniosła i wreszcie patrzę z optymizmem z przyszłość. Bardzo podoba mi się ten rząd i mają oni zapewniony mój kolejny głos w następnych wyborach.
Nie bój się gościu 12:21, będzie i to przynajmniej do kolejnych wyborów a takie słychy to chodzą wśród takich jak Ty, rozżalonych na to, że się nie załapali. Bronił Ci ktoś mieć dzieci? Wygodne życie się marzyło? To teraz nie czepiaj się tych, co wybrali trudniejszą drogę i zostali docenieni.
09:28 nie strasz i nie wymyślaj co to bedzie bo jak do tej pory to zrobili wiecej dla ludzi przez jeden rok niż po-wcy przez osiem lat.
Widzisz jak trudno pożegnać im sie z korytem? Co wyprawiają? demonstracje,nawoływania do buntu,straszenie co będzie i wszystko w ramach "obrony demokracji" Wstyd na cały świat.
Gdyby rząd nie karał was za to, że macie pracę to byście wszyscy zarabiali 2x tyle i nikomu by nie było potrzebne 500+ a wszystkim i tak by się żyło dużo lepiej. Żebyś zarobił 2000 zł pracodawca musi zapłacić prawie 3400 zł, to chyba mówi samo za siebie, a jemu wszystko jedno czy zapłaci tobie czy państwu.
Legalny nie wierzę, że pracodawca nie wziąłby tych pieniędzy dla siebie. Jeśli nie musiałby ich oddać państwu sam by je zainkasował a my, pracownicy mielibyśmy dalej tyle samo. Za dużo już widziałem żeby myśleć tak naiwnie jak Ty.
Otóż to gościu 12:22. Też tak myślę jak Ty.
Dla tych odważnych, co się nie boją przyszłości. Notowania na giełdzie spółek z udziałem Skarbu Państwa spadały w ciągu ostatniego roku. Poniżej kilka z nich:
PGNiG - ok. 27%
Orlen - ok. 22%
KGHM - ok. 23%
PZU - ok. 27%
Żyć pełnią życia, jak nasz Rząd - tak jakby każdy dzień miał był ostatni.
O jutro niech się martwią Ci co przeżyją.
Ja nie biorę 500+ a mam dwóch synów i co mam płakać z tego powodu niech biorą ludzie ,takie coś powinno być parę ładnych lat temu a na pewno oddam głos na PIS ,następnym razem.
Jak to się naród szybko przyzwyczaił http://www.wykop.pl/link/3449677/duza-kolejka-i-nerwy-pod-mops-em-w-kutnie-nie-ma-pieniedzy-na-m-in-500/ rzeczywiście jak braknie pieniędzy nie przez awarię systemu tylko wielką dziurę budżetową biedni będą PISowcy .
Najbardziej podoba mi się zdanie z braku pieniędzy na 500+: "Jak mamy powiedzieć swoim rodzinom, że nie wiadomo kiedy dostaniemy pieniądze?" Łatwiej przyzwyczaić się do brania niż zapracowania na utrzymanie swoje i rodziny. Niestety, taki człowiek nigdy nie będzie miał łatwo.