niech ktoś mi powie jaki mamy ten Polski przemysł motoryzacyjny ?
Nigdy takiego nie było, zawsze tylko montownie.
jak nie było? bylo duzo aut i motocykli zaprojektowanych przez polakow
Najgorsze jest to , że wielu młodym wydaje się , że my starsi żyjemy im na złość , że my zawsze byliśmy a że oni zawsze będą młodzi i zdrowi . Taki jest teraz kanon . Tak jakby nie docierało to , że my też byliśmy dziećmi , że mieliśmy swoją młodość i że w naturalny sposób się starzejemy. Niech wiedzą , że czas pracuje jednakowo dla wszystkich , myślę tylko , kto ich zapyta się , jak przeżyliście lata 2020 -te 30 -te .... i jeszcze te ,te te.... Ale życzę im szczerze wiele szczęścia !
@anty - Zaprojektowanych i...?
Pamiętam czyny społeczne. Zbierali się mieszkańcy osiedla ze swoimi grabiami, łopatami, szczotkami... i było wspólne sprzątnie. Może to bardziej mobilizowało do dbania i nie rzucania papierków. Teraz chyba nikt by nie chciał pracować za darmo.
Jak dziś patrzę na to z dystansem , to tak myślę , że było to jednak spore ściemnianie. Te czyny społeczne ,te akcje , te pochody . Myśmy na bieżąco mieli trzeźwy osąd tego , każdy szedł i kpiliśmy między sobą z tego ale , to ale widać dopiero dziś . Jak by to wtedy nie nazywać a i dziś patrząc na to krytycznie to jednak była w tym jednak ta więź między ludźmi. Potem szliśmy na ...kaawę z "wkładką " . I tak jak w tytule wątku , udało nam się przeżyć i jesteśmy i możemy podzielić się tą wiedzą z młodszymi i to dobrze , że o to pytają .