Komunizmu nigdy nie było w tym kraju.
Napisałem do GienekGieneG , myślę miłą odpowiedź ale nie zwrócłlem uwagi na wpis poprzedzający , który został wycofany a zarazem i mój. Zwracam sie z prośbą do administracji o udostepnienie mojego wpisu . Pozdrowienia dla Gienka i Martika . Wiem Gienku , że Martik to płeć - piękna !
Oj Vaszko....jestes prawdziwym Caballero oraz przedstawicielem "starej gwardii",ktory uwaza,ze kobieta stworzona jest do : milowania, noszenia na rekach , calowania, szacunku, dawania kwiatow, przytulania, pelnego partnerstwa.... i po prostu bycia ta pierwsza,druga polowa (kolejnosc nie ma znaczenia ).A te mlode szczypiory ,to nawet oryginalnego komplementa nie potrafia powiedziec :D
Taaaki jestem , ale " wyżywając " się na FORUM daję wyraz moim tęsknotom za ...no właśnie , za czym ? Myślę a nawet wiem !
Na pewno za pięknymi dziewczynami z tamtych lat , te dziewczyny to teraz piękne kobiety . Tęsknię za moim Ostrowcem , no i za ludźmi , miłymi i dobrymi a jak ktoś czasem jest tam , coś nie ten tego , to jak mówił moj tata , nie bij, przetłumacz ...Każdy po pewnym czasie wspomina . Największy komplement spotkał mnie ostatnio ze strony jednego z moich synów. Składał mi życzenia z okazji Dnia Ojca i powiedział tak : wiesz tato , teraz kiedy sam jestem ojcem to wiem co to znaczy nim być . Koło się zamknęło.
Miałem w oczach ...łzy . Serdecznie Cię pozdrawiam !
Dzięki, Vaszko, choc nie mogę Twojej wypowiedzi przeczytac, a jedynie tylko tę "sympatyczną" od nieznanego wielbiciela ;)
Przypomnialo mi sie.....i eksmisji na bruk nie bylo a bezdomni w PRL-u byli kloszardami z wlasnego wyboru.Na Dworcu Centralnym koczowalo kilka osob,jak im milicja pozwolila ;), w stydzienkach cieplowniczych byl luz,a teraz wszystkie sa zamieszkale.
O taka Polske walczylismy :D
Martik, Ty chyba to mleko wtedy piłaś, a nie walczyłaś :P
Ty martik to jesteś jedna wielka oszustka chyba, taki homosovietkus, podła postać, i jeśli Ty naprawdę jesteś kobietą to naprawdę z tych podstarzałych, w czasie klimakterium, albo i po. Zgorzkniała baba co chyba nikogo nie lubi, a wszystkich nienawidzi. Taka jesteś, dużo pijesz?
Dlaczego dużymi literami? Dla ciebie to za dużo, zbyt dostojnie, na ciebie małe zupełnie wystarczą. Dużo pijesz?
Ehhh,nie jest prosto zrozumiec przedstawicieli prymitywnych podgatunkow.
Widze tow.Zero, ze doskonale orientujecie sie w tych sprawach,a moze braliscie udzial w harcach z tym sukienkowym ,co po pijaku jezdzil dookola kosciola :D
tak się wątek fajnie rozpoczął, a tu takie bagno martik wpuszacza.
Ma jakis uraz do tych sukienkowych, czy jak ?
zabierzcie takich troli z tego forum !!!
plisss!!!!!!!!!!
Takie zero, a Ty w okresie andropauzy? :)
Może kreskę?
Martik, dziadek miał krówki ;)
Pisałem o swoim :)
Jeśli nie opublikują to powtórzę z pamięci . To jest syndrom młodości minionej . Dam przykład moich rodziców. Przeszli przez wojnę jak cały naród . NIe było łatwo, umieli pogodzić się z losem ale byli silni, młodzi ,pokonywali wiele niedogodności życia , kochali się , wreszcie poczęli mnie i urodziłem się jeszcze pod koniec wojny. Stracili podczas tej gehenny wszystko ale nigdy nie ubolewali , zachowali życie i godność i tak też w tym duchu mnie i rodzeństwo wychowali. Dałem jeszcze przykład mojego najbliższego współpracownika z walcowni. Był oświęcimiakiem z niskim numerem , nigdy go nie wypytywałem o tamte czasy . Raz , po pracy poszliśmy na ...kawę , zaczął opowiadać . Wiesz mówi , nie było łatwo, było źle , było ...piekło. Ale byłem młody , miałem nadzieję, nie poddałem się , przeżyłem i to jest najważniejsze.
przez wiele lat często śniło mi się to ...ale los dal mi szansę , przeżyłem . Te słowa zapadły mi w pamięć na długo. Dodam jeszcze jedne z ostatnich słów z mojej ukochanej powieści -
- " Hrabia Monte Christo " - " czekać i nie tracić nadziei "
Pozdrawiam Cię Gienku serdecznie .