Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
            • Odp.: Jak udało się wam przeżyć w latach 60., 70. lub 80.?

Przepraszam ma być powyżej Vaszko .

Vaszko
              Zgłoś
              Odpowiedz

Vaszko, ty książki piszesz?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Tak , w Ostrowcu już jest jedna .

Vaszko
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Vaszko, możesz podać tytuł twojej książki?Chętnie bym przeczytała :) Jaka tematyka jest ci najbliższa?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Znajdź sposób na podanie mi poczty, wyślę Ci z kompa. Nie wiem czy maja w Urzędzie Miasta , bo to oni zamowili a był mały nakład. :)

Vaszko
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 46

Odp.: Jak udało się wam przeżyć w latach 60., 70. lub 80.?

Autostopem nie jeździłem ale przerzuty robiłem. Wjechałem na Ukrainę zapłaciłem 200 rubli przedłużyłem tranzyt o 24 godz.w warsztacie i się bawiłem jak za Króla Sasa. Za :piramidy" był obiad,noclegi...........Piękne czasy gdy bażant i sarna leżała na stole dla nas..............

mirek24
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Pozdrawiam Cię !

Gość_Vasazko
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Znowu mi się wylogowuje nick. Przepraszam . Pozdrawiam Cię serdecznie !

Vaszko
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

A to jeszcze rypnę coś przed sobotą jak celnik ruski mnie złapał na przemycie. Dałem mu to co chciał a za pół godz. przyszedł i mówi daj jeszcze koniak albo go wypij.Ja jako Polak z krwi i kości zgadnijcie co zrobiłem? Ruskiemu koniaku nie dałem ale do domu zjechałem 3 dni później.Ha.

mirek24
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nie pogniewacie się , że się rozpisuję [bez aluzji] i też coś rypnę z tamtych lat. Granica polsko- nie ważne jaka ...wieczór świąteczny , posterunek graniczny. Polski żołnierz wyciąga paczkę z domu i wyjmuje kiełbasę , szynkę , ciasto ... zaczyna konsumpcję , kolega z drugiej strony patrzy , ślinka mu cieknie , mlaska językiem ... dał ...byś ...trochę co?

Polak je , żal mu się zrobiło i mówi dam ci ale jak wypijesz wiadro wody. Dobra , mówi tamten ,bierze wiadro i pije , pije , pije - wypił . Polak mówi , masz jedz , proszę . Ale tamten ...zdyszany odpowiada , nie nada , nie nada . No widzisz,mówi Polak , tobie się pić chciało a nie jeść . Trochę to złośliwe , ale taki i innych masa kawałów krążyło wtedy mnóstwo , tak było. Pozdrawiam Polaków z krwi i kości !

Vaszko
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Gdzie mieszkasz ?

anikana
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Daleko od Ostrowca .

Vaszko
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To byly czasy Vaszko.Ja jestem mlodszym pokoleniem,tym pewexowskim ;) Ale pamietam ,ze kulturka w PRL-u byla zachowana,nawet najwieksze osiedlowe menele mieli szacunek do dzielnicowego.A teraz ?

martik
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No Martiku , dzięki za słowo ! Wiesz, wspominamy tamte czasy , bo mamy do tego prawo, przeżyliśmy jednak je , a czy mieliśmy inne wyjście . Niektórzy mają pretensje do nas , że mieliśmy czelność przeżyć nasze życie. To jest paradoks ,

- każde pokolenie ma własny czas - śpiewał zespół Kombi.

Gdyby można było cofnąć czas , wielu by to uczyniło , no ale to się nie da ...a może i dobrze, kto wie,kto wie...

Vaszko
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Martik to kobieta :)

Wiesz, Vaszko, mi się wydaje, że przeszłośc zawsze widzimy lepiej niż teraźniejszośc, taka wieczna tęsknota za krajem lat dziecinnych (Mickiewicz, Proust). Nawet, jeśli tamte lata nie były zbyt dobre, to przynajmniej - z jakimś rozrzewnieniem minionego dzieciństwa czy młodości w czasach przegranych/czasach wspaniałych.

GienekkeneiG
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Przyszłość trzeba sobie wyobrazić a przeszłość można jedynie wspominać. Jednak nie warto żyć przeszłością. Trzeba ją zostawić za sobą i żyć dzisiejszym dniem oraz planować kolejny dzień.

Gość_तन्त्र
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 53

Niestety... ale te czasy juz nie wroca :(

Trzeba przyznac, ze w tym calym bajzlu socjalistycznym, to jednak wladze PRL byly mniej represyjne wobec swoich obywateli (pomijajac okres stalinowski).Wiekszy zamordyzm panuje obecnie a neoliberalny kapitalizm spowodowal zerwanie wiezi miedzyludzkich i odosobnienie.Pozbawil ludzi radosci wspolnego,codziennego zycia oraz autentycznych, szczerych relacji i spenionych wiezi spolecznych.

martik
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 133

Ale to już chyba po likwidacji książeczek walutowych? :)

enchantress
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
9 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę