Mieszkam za granica i chcialabym wrocic do Polski. Moj synek bedziemial w listopadzie 6 lat i nie wiem czy musi isc do szkoly musowo czy do zerowki?Czytam w internecie ze musi isc do szkoly ale kiedys pisaliscie na forum ze nie musi. Prosze napisac jak to w koncu jest
POGIELO CIE? Wracac do polski????? czlowieku opamietaj sie, neich dziecko idzie do szkoly w panstwie, w ktorym mieszkasz, przypuszczam, ze niemcy, holandia lub uk, w kazdym razie nie skazuj go na zycie w tym nedzdnym kraju, miej litosc...
Ja żyję w tym nędznym kraju i moje dzieci też i sobie chwalimy. A za granicę wyjeżdżamy na wczasy.
Dobrze ale mozecie mi wkoncu napisac jak to jest z tym pojsciem do szkoly. Wolalabym zeby mogl isc do przedszkola
Wg obecnego prawa 6-latek nie ma obowiązku pójść do pierwszej klasy od września. To zostało przesunięte chyba o dwa lata.
Tu poczytaj : http://www.bankier.pl/wiadomosc/Od-wrzesnia-2014-r-obowiazek-szkolny-dla-6-latkow-2464564.html
moze isc do przedszkola. Na razie obowiązek dle 6latkow przesunieto. No chyba ze ktos chce.