Jak to jest możliwe żę w obliczu kryzysu,biedy i braku pracy ludzie ze świecznika nie świecą przykładem tylko przyznają sobie nagrody w wysokości łącznie 4 mln złotych?Ja rozumiem żeby dawać nagrody za wybitne osiągnięcia, innowatorskie projekty i działania ale nie za to że się jest. A my ? My wyborcy możemy sobie wybrać co 4 lata pana który i tak zrobi co zechce i za ile zechce w dodatku zadłuży nas wszystkich na ile zechce.Czemu czytamy o tym w gazetach,oglądamy w telewizji i nic.Nic.Nic. Pisałem już o tym kiedyś i mam coraz bardziej potwierdzone wrażenie że w Polsce tworzy się właśnie super klasa ludzi uwłaszczonych przez PZPR na stanowiskach,oraz innych którzy zdobyli majątki na jej upadku oraz klasa niewolnicza bez szans na rozwój bez perspektyw za 1200 na miesiąc.Czy na prawdę nic się z tym nie da zrobić?? Dlaczego godzimy się na to?
A nie masz wrażenia Pismen że po prostu ludzie którzy rządzą dziś i rządzili kiedyś a dziś są w opozycji po prostu udają że coś robią a tak na prawdę trwają? Od 20 lat te same twarze.Miller, Jarek, Pawlak i wielu innych speców od robienia niczego. Jakież to oni osiągnięcia mają choćby taki Pawlak dla naszej gospodarki której był ministrem od lat kilku? A taki Palikot? Był przecież w komisji przyjazne państwo czym może się pochwalić? Pytanie jest proste co tak na prawdę w Polsce dzisiejsza czy też przeszła władza zbudowała, osiągnęła? (pomijajac dotacje unijne)Czy ich praca to tylko kreowanie rzeczywistości legislacyjnej bez rzadnego spójnego programu i planu?
Do autora wątku
Kris, dla ścisłości - chodziło nie o 4, ale 40 baniek, które nasz dobry ojciec Donald raczył był przekazać na nagrody dla dworu:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/41940-ponad-40-milionow-zlotych-premii-czyli-jak-nagradzani-sa-urzednicy-rzadu-premiera-tuska-a-to-nie-wszystko-bo-premii-nie-przyznal-jeszcze-szef-msz
A odpowiedź pismena z 20:41 - kompletnie bez sensu, kompletnie nie na temat, ale ważne że coś odpisał, to mu szef nie zarzuci, że się zaniedbuje
Można wysadzić ich wszystkich w powietrze ewnetualnie- bum bum i po sprawie. Albo zorganizowac na przykład przewrót wojskowy- zna ktos jakiegoś krepikiego pułkownika, który się podejmie?
Marszałek i gospodarka? Raczej sprzeczność.
Juz Pilsudski,gen.Bem i Kosciuszko wiedzieli ,ze glowny problem Polski znajduje sie w Watykanie.Kosciuszko z pasja opisywal negatywna role, jaka KK odegral w historii Polski. Potepial takze szerzace sie przejawy fanatyzmu religijnego.
Martik u nas nie ma fanatyzmu. Mylisz pojęcia. To, że ktoś się modli i chodzi do kościoła nie znaczy że jest on fanatykiem. Póki co nikt tutaj na siłę nikogo nie nawraca.
Pismen wiesz dobrze co chciałam napisać.
W Polsce władza znajduje się w zbyt wielu rękach dlatego tak trudno znaleźć ludzi odpowiedzialnych za decyzje. Jestem za centralizacją władzy może nie za monarchią ale na pewno za większą rolą prezydenta i likwidacją nikomu nie potrzebnych instytucji takich jak senat, nfz i wiele wiele innych. Najwyższy czas by odchudzić państwo polskie z darmozjadów na urzędach i stołkach częstokroć tworzonych na zamówienie. Specjalistami w tej dziedzinie jest PSL.