Urlopy powinny być ale nie płatne. Nie pracujesz, nie zarabiasz - logiczne. Płacić komuś za to, że odpoczywa? Przecież to bzdura.
Nie śmieciowe tylko cywilno-prawne, nie powtarzaj haseł które lansują w mediach żeby nastawiać ludzi przeciwko pracodawcom pod przykrywką grabieży obywateli z ich pieniędzy w postaci wyciągania składek i podatków.
Tylko zapomniałeś napisać jakie jest PKB w Niemczech a jakie u nas.Poza tym Niemcy to pracowity i oszczędny naród, czego o kombinatoryka Polakach powiedzieć nie można.
Doprawdy pracowity? Przede wszystkim myślący. Niemiec pracuje mniej niż Polak, tylko że na lepszym sprzęcie i bardziej z głową - nie kopie dołu rękami 10 robotników z łopatami cały dzień, tylko wynajmie koparkę, która tą samą robotę wykona w 3h i wyjdzie to taniej i szybciej.
Oczywiście, że bardziej pracowity i lepiej zorganizowany. Wystarczy choćby popatrzeć na to jaki porządek oni mają wokół swoich domów, na podwórka czy ulicach a jak to wygląda u nas. Jak tam rzucasz peta na chodnik to ci zaraz dwie albo trzy osoby zwrócą uwagę - a u nas to nie do pomyślenia, prawda? Bo co to kogo obchodzi...no właśnie, a ich obchodzi
i dbają o wspólne dobro. Taka mentalność.
,,PROWODYRAMI,,nie bardzo rozumię to słowo Gościu z 18:30
mieszkam w lesie i robił nie bede. Wole być biedny i wolny niż biednym niewolnikiem :D
Mnie to od zawsze nurtuje. Czy jeśli pracownik dostaje wypłatę przypuśćmy 1300zł ale szef ma z niego zarobek 8-9 tysięcy, czy to jest fear że godzimy się na tak niskie zarobki?
Sami sobie robimy takie warunki a nie inne.
Nie bardzo sobie wyobrażam, żeby pracownik za 1300 zł wyrobił na czysto taki zysk. Możesz sprecyzować skąd takie dane?
ja jestem zadowolony jak mnie wykorzystują za 7.5 €/h.
masz racje nie jestes niewolnikiem,niech pracuja Ci co chca pracowac za 1300
Do gościa z 22 53. Co to jest? Ja mam 14:-)
Zapomniałem dodac ze 14 funtów
Gość z 18:30 bravo popieram w 100 %
Można spytac, co robisz za te stawkę?
a jakbyś miał dzieci to pozwoliłbyś im umrzeć ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jedź w świat jak inni i nie jęcz tutaj,takie są realia tego miasta,
Realia tego miasta, województwa, kraju - wymówki. Siąść i płakać, bo przecież NIC się nie da zrobić, ktoś inny za nas to zrobi... kiedyś...