Nie rozumiem gościa z 17.46. Piszesz, że jedni niedouczeni podsyłają uczniów innym niedouczonym. Po co wysyłać dzieci na korki do niedouczonych nauczycieli? Nie lepiej samemu dzieciom wytłumaczyć? Moje dzieci na korki nie biegają, a jeżeli uznam, że jest potrzeba z takiej pomocy skorzystać, to wyślę do jakiegos "douczonego" pedagoga. Gdybym sądziła, że takowych nie ma, wolałabym wysłać np. do inżyniera. Poza tym, dlaczego przychodzicie do nauczycieli uczących w szkole wasze dzieci i proponujecie,żeby udzielał im korepetycji? A jak nie chce , to kolejne pytanie: Kogo pan/i poleci? Czy to nie jest próba...(sami sobie dopowiedzcie). Czy niedouczony nauczyciel potrafi kogos dobrego polecić?
Czyli nalezy ten fragment kontynuowac na watku http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/lista-najwiekszych-lapowkarzy-w-ostrowcu/
A zastanowiłeś się, jak będziesz pracował do 65 roku życia? Jak tak to podpowiem - do 67 roku życia będziesz pracował tak samo, jak do 65, tylko o kilka procent dłużej. Nie widzę dramatu.
O dwa lata dłużej będzie trzeba wegetować i prosić o zatrudnienie aby jakoś dotrwać do emerytury. Już teraz jest z tym duży problem..
Trafna uwaga. Jeszcze kilka procent i w sumie tak samo można pracować do siedemdziesiątki. A potem kolejne dwa lata i jeszcze dwa (za każdym razem różnica procentowa maleje). Pozostaje tylko jedno pytanie: Dlaczego rząd chce podnieść wiek emerytalny o tak niewiele?
Pismen i aksymoron widzę że nie znają polityki szkolnej i cztać ze zrozumieniem też nie umieją.
Kobietom rząd podnosi wiek emerytalny o wiele lat! Nie opłaca się oszczędzać na emeryturę!
Gościu z InfoNet, gdybyś był uprzejmy określić ściślej, czego nie przeczytałam ze zrozumieniem, to przeczytam jeszcze ze trzy razy, a potem poproszę kogoś mądrzejszego o wyjaśnienie. Moze właśnie Ciebie,bo skoro politkę szkolną tak dobrze znasz, to być może jesteś nauczycielem, a dobry nauczyciel to nawet takiemu tępakowi jak jak potrafi skutecznie wyjaśnić.
MAM NADZIEJE ZE DAM RADE PRACOWAC DO TEGO WIEKU I PLACIC ZUS 900 ZL
no a co potem góra 3 lata i pogrzeb na koszt dzieci dobrze będzie jak się dotrwa tego wieku ,zastanawiam się czy jest sens płacic zus jestem na swoim 9 lat i chce mi sie wymiotowac na to wszystko
No pewnie że się nieoplaci placić bo te pieniadze przepadną,mądry ten co niepłaci
No właśnie czy jest prawna furtka dotycząca dobrowolnej rezygnacji z opłat na Zus czyli mówiąc inaczej mówię , że nie chcę opłacać zusu i koniec , bo to jest chore , bo np gdziekolwiek chcę się dostać do konkretnego lekarza to płacę prywatnie itp ...
Tak sobie liczę , że tyle lat mojej pracy i po tysiąc złotych na składkę zus to trochę się uzbiera
Ludzie niepowinni płacic zus-u własnie po co płacić także na lekarzy skladki jak i tak trzeba prywatnie drugi raz placic,niejeden musi bo na ubezpieczenie zanim by sie doczekal kolejki to ze 3 razy by się przekręcil .Niema sie kto za to wziąść?Ja niechcę placić i wiekszosc pewnie też
Niechce ich emerytury i niechcę płacic .Lepiej samemu odkładać bedzie wiekszy pożytek,chociaż rodzina dostanie w razie czego a tak to figa z makiem
"80-letni pilot awionetki, która wczoraj wieczorem rozbiła się na drzewie nie miał aktualnej licencji pilota. " wesole jest zycie "staruszka"
znając siebie, swoje życie, tempo w jakim żyje, stres itp., to do 67 lat braknie mi przynajmniej 30.
Ja poślizgam się jeszcze trochę a po odejściu na emeryturkę wyjeżdżam na Kubę! Tam będą przysyłać mi kasę! Wystarczy na dobre i wesołe życie. Już to widzę oczami wyobraźni jak Kubanki skręcają mi cygaro na udzie!!!!