Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Jak sobie wyobrażacie pracować do 67. roku życia?

Nie rozumiem gościa z 17.46. Piszesz, że jedni niedouczeni podsyłają uczniów innym niedouczonym. Po co wysyłać dzieci na korki do niedouczonych nauczycieli? Nie lepiej samemu dzieciom wytłumaczyć? Moje dzieci na korki nie biegają, a jeżeli uznam, że jest potrzeba z takiej pomocy skorzystać, to wyślę do jakiegos "douczonego" pedagoga. Gdybym sądziła, że takowych nie ma, wolałabym wysłać np. do inżyniera. Poza tym, dlaczego przychodzicie do nauczycieli uczących w szkole wasze dzieci i proponujecie,żeby udzielał im korepetycji? A jak nie chce , to kolejne pytanie: Kogo pan/i poleci? Czy to nie jest próba...(sami sobie dopowiedzcie). Czy niedouczony nauczyciel potrafi kogos dobrego polecić?

oksymoron
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gość_pismen
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 58

Odp.: Jak sobie wyobrażacie pracować do 67. roku życia?

A zastanowiłeś się, jak będziesz pracował do 65 roku życia? Jak tak to podpowiem - do 67 roku życia będziesz pracował tak samo, jak do 65, tylko o kilka procent dłużej. Nie widzę dramatu.

Tinca
      Zgłoś
      Odpowiedz

O dwa lata dłużej będzie trzeba wegetować i prosić o zatrudnienie aby jakoś dotrwać do emerytury. Już teraz jest z tym duży problem..

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

Trafna uwaga. Jeszcze kilka procent i w sumie tak samo można pracować do siedemdziesiątki. A potem kolejne dwa lata i jeszcze dwa (za każdym razem różnica procentowa maleje). Pozostaje tylko jedno pytanie: Dlaczego rząd chce podnieść wiek emerytalny o tak niewiele?

oksymoron
        Zgłoś
        Odpowiedz

Pismen i aksymoron widzę że nie znają polityki szkolnej i cztać ze zrozumieniem też nie umieją.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Kobietom rząd podnosi wiek emerytalny o wiele lat! Nie opłaca się oszczędzać na emeryturę!

Gość_antyfeministka
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

Gościu z InfoNet, gdybyś był uprzejmy określić ściślej, czego nie przeczytałam ze zrozumieniem, to przeczytam jeszcze ze trzy razy, a potem poproszę kogoś mądrzejszego o wyjaśnienie. Moze właśnie Ciebie,bo skoro politkę szkolną tak dobrze znasz, to być może jesteś nauczycielem, a dobry nauczyciel to nawet takiemu tępakowi jak jak potrafi skutecznie wyjaśnić.

oksymoron
            Zgłoś
            Odpowiedz

w ogóle sobie nie wyobrażam.

Z dzisiejszym zatruciem powietrza, sztucznym odżywianiem i coraz to wyższymi opłatami zbombarduję prędziej niż w wieku 67 lat ...

tina1234
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 65

MAM NADZIEJE ZE DAM RADE PRACOWAC DO TEGO WIEKU I PLACIC ZUS 900 ZL

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

no a co potem góra 3 lata i pogrzeb na koszt dzieci dobrze będzie jak się dotrwa tego wieku ,zastanawiam się czy jest sens płacic zus jestem na swoim 9 lat i chce mi sie wymiotowac na to wszystko

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

No pewnie że się nieoplaci placić bo te pieniadze przepadną,mądry ten co niepłaci

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

No właśnie czy jest prawna furtka dotycząca dobrowolnej rezygnacji z opłat na Zus czyli mówiąc inaczej mówię , że nie chcę opłacać zusu i koniec , bo to jest chore , bo np gdziekolwiek chcę się dostać do konkretnego lekarza to płacę prywatnie itp ...

Tak sobie liczę , że tyle lat mojej pracy i po tysiąc złotych na składkę zus to trochę się uzbiera

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Ludzie niepowinni płacic zus-u własnie po co płacić także na lekarzy skladki jak i tak trzeba prywatnie drugi raz placic,niejeden musi bo na ubezpieczenie zanim by sie doczekal kolejki to ze 3 razy by się przekręcil .Niema sie kto za to wziąść?Ja niechcę placić i wiekszosc pewnie też

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Niechce ich emerytury i niechcę płacic .Lepiej samemu odkładać bedzie wiekszy pożytek,chociaż rodzina dostanie w razie czego a tak to figa z makiem

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 71

"80-letni pilot awionetki, która wczoraj wieczorem rozbiła się na drzewie nie miał aktualnej licencji pilota. " wesole jest zycie "staruszka"

Gość_pismen
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 72

znając siebie, swoje życie, tempo w jakim żyje, stres itp., to do 67 lat braknie mi przynajmniej 30.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 76

Ja poślizgam się jeszcze trochę a po odejściu na emeryturkę wyjeżdżam na Kubę! Tam będą przysyłać mi kasę! Wystarczy na dobre i wesołe życie. Już to widzę oczami wyobraźni jak Kubanki skręcają mi cygaro na udzie!!!!

Gość_Wesoły staruszek
      Zgłoś
      Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę