mam 34 lata i tez sie nad tym samym zastanawiam, poleccie jakies prywatne ubezpieczenie w Ostrowcu, bo ryzy i jego banda nie daje a tylko ciagle nam zabiera, ale sami chcielismy..
emerutury bedzie max 500-600 zl
wyobrazam sobie pracownika biurowego czy jakiegos kierownika lub ciecia, wykladowce do 70 lat nawet ale pracownik fizyczny? nie ma szans.
Z czego chcesz odłożyć w tym Ostrowcu??? :)
no i po ci co ten link?
proszę Szanownego admina o wykasowanie według niego treści nieodpowiednich z moich komentarzy i wstawienie na forum, jestem przekonany, że zawierają przydatne informacje dla zainteresowanych
dom-lekarz-apteka-dom-lekarz-szpital....... tylko nieliczni w tym wieku mogą cieszyć się zdrowiem i "odpoczywać"
Ja tam żyję taką myślą, że Polska to kraj, w którym ciężko coś przewidzieć, zanim będę mieć te 67 lat, to jeszcze wszystko się 50 razy zmieni...
co Ty gadasz? Przeciez akurat nauczycielom tusk zwiekszyl pobory to emeryturke nie bedziesz miala taka zla z tych 2900, ale co z reszta??? ciezko tyramy i mamy oficjalnie 980zl do reki,
jak to jak,normalnie,jaki tu problem ktoś widzi,trzeba zacząć dbać o siebie a nie harować jak wół po to żeby lodówke za 2 tysie kupić czy tv zmienić na nowy 45 calowy,albo piekarnik do ciast za 3 tysie,takie ludzie maja podejście a potem narzekają że zdrowie szwankuje,dbać o siebie i dożyjecie do tych latek bez problemu
A co .Nauczycielka ?Już teraz dzieci z młodszych klas na 50 letnie Panie Nauczycielki mówią że nie chcą by je uczyła taka babcia.
Tym bardziej, doświadczenia nabędzie młoda z czasem. Ty byłeś doskonały od pierwszego dnia?
A jak masz nową pracę to pracuj, system oświatowy co prawda ponióśł dotkliwą stratę po Twoim odejściu, ale czas goi rany. Jakoś szkoła pociągnie i bez Ciebie. :)
O dwa lata dłużej będzie trzeba wegetować i prosić o zatrudnienie aby jakoś dotrwać do emerytury. Już teraz jest z tym duży problem..
Kobietom rząd podnosi wiek emerytalny o wiele lat! Nie opłaca się oszczędzać na emeryturę!
MAM NADZIEJE ZE DAM RADE PRACOWAC DO TEGO WIEKU I PLACIC ZUS 900 ZL
no a co potem góra 3 lata i pogrzeb na koszt dzieci dobrze będzie jak się dotrwa tego wieku ,zastanawiam się czy jest sens płacic zus jestem na swoim 9 lat i chce mi sie wymiotowac na to wszystko
Ludzie niepowinni płacic zus-u własnie po co płacić także na lekarzy skladki jak i tak trzeba prywatnie drugi raz placic,niejeden musi bo na ubezpieczenie zanim by sie doczekal kolejki to ze 3 razy by się przekręcil .Niema sie kto za to wziąść?Ja niechcę placić i wiekszosc pewnie też