Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Jak sobie wyobrażacie pracować do 67. roku życia?

Ilość postów: 128 | Odsłon: 10144 | Najnowszy post
  • Jak sobie wyobrażacie pracować do 67. roku życia?

Jak w temacie . Mam obecnie 36 lat i baaardzo się nad tym zastanawiam . Pytań mam wiele między innymi czy dożyję? i skąd się wezmą na moją emeryturę pieniądze?

Gość_bizon
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Jak sobie wyobrażacie pracować do 67. roku życia?

mam 34 lata i tez sie nad tym samym zastanawiam, poleccie jakies prywatne ubezpieczenie w Ostrowcu, bo ryzy i jego banda nie daje a tylko ciagle nam zabiera, ale sami chcielismy..

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Jak sobie wyobrażacie pracować do 67. roku życia?

Aha i dodam jeszcze , że oglądając wczorajsze wiadomości mówiono całkiem optymistycznie , że po przejściu na emeryturę w wieku 67 lat statystycznie średnio ludzie żyją i korzystają z niej przez 20 lat !!! Kto to wyliczył ????

Gość_bizon
      Zgłoś
      Odpowiedz

emerutury bedzie max 500-600 zl

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

dom-lekarz-apteka-dom-lekarz-szpital....... tylko nieliczni w tym wieku mogą cieszyć się zdrowiem i "odpoczywać"

tomtom
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

JA również o tym myślałam ,chyba o lasce ,a emerytury raczej nie dostaniemy bo jeśli sami staruszkowie będą, raczej na zwolnieniach to na nasze emerytury nikt nie zapracuje a wówczas rząd skarze naród na dożywocie ,tylko skąd te miejsca pracy?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

bo to jest chory rzad

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Niech ktoś mi pokaże ile osób pracuje teraz wydajnie w wieku chociażby 60,

dalej to już renta lub zwolnienia-przecież ta ustawa to ABSURD

Gość_realista
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Będę tyrał,jak wściekły..

Gość_Bezrobotny
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

@bizon uspokoję Cię i Ty i Ja nie dożyjemy emerytur bo statystyczny facet pada przed 60 ,pożyją kobiety i agenci Tomkowie którzy po 15 latach mają biedne 5300 zł co miesiąc,ew możesz wspierać wycieczki okolicznościowe rządzących ,wojaże zagraniczne MON wtedy jest szansa ,że rodzina się odkuję ^^bez względu na opcje polityczną .Proponuję ci zostać prokuratorem ,zawsze może trafić Ci się okazja przejścia w stan spoczynku jedyne 12000 -14000 do emeryturki dociapiesz ;) .

Lepszą fuchą jest dostanie się do parlamentu EU wtedy masz lepszą dożywotkę z tego co pamiętam na nasze skromne nieco ponad 24000 zł da się żyć .

Czlowiek
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

wyobrazam sobie pracownika biurowego czy jakiegos kierownika lub ciecia, wykladowce do 70 lat nawet ale pracownik fizyczny? nie ma szans.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Bedziemy musieli tyrac do 67 roku zycia aby utrzymac tych wszystkich nierobow i pasozytow ,ktorzy otrzymuja "lewe" renty albo wczesniejsze emerytury ,np.nasz rodzimy James Bond.

martik
        Zgłoś
        Odpowiedz

Chyba trzeba będzie pracować aż się padnie ... A ja tam w fundusze emerytalne też nie bardzo wierzę - ostatni kryzys pokazał co z naszymi pieniędzmi potrafią zrobić "wielcy finansiści" , z jaką nonszalancją traktują cudze oszczędności . Nic pewnego nie ma .

Gość_Petra
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Trzeba było myśleć przed wyborami.

Teraz pan Tusk i spółka ma pełnię władzy. PEŁNIE WŁADZY. Wszystkie znaczące media chronią PO zamiast ją kontrolować. Polska zaczyna zaczyna być krajem totalitarnym .

Cały pomysł z pracą do 67 roku życia ma jeden cel : Nie płacić emerytur!!! Wszystko opiera się na założeniu ,ze wiekszość ludzi po prostu nie dozyje emerytury a jeśli dożyje to bedzie ją pobierać bardzo krótko.

Wybraliscie PO to teraz macie.

\Trzeba płacić za głupotę. Trzeba płacić za lenistwo. I bedziecie płacić durnoty ogłupione przez TVN 24 i Gazetę Wybiórczą.

Rządy PO będą boleć ale moze to i dobrze bo ból spowoduje ,ze rozum przejdzie ludziom z d....y do głowy.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -