Jak w temacie . Mam obecnie 36 lat i baaardzo się nad tym zastanawiam . Pytań mam wiele między innymi czy dożyję? i skąd się wezmą na moją emeryturę pieniądze?
mam 34 lata i tez sie nad tym samym zastanawiam, poleccie jakies prywatne ubezpieczenie w Ostrowcu, bo ryzy i jego banda nie daje a tylko ciagle nam zabiera, ale sami chcielismy..
Aha i dodam jeszcze , że oglądając wczorajsze wiadomości mówiono całkiem optymistycznie , że po przejściu na emeryturę w wieku 67 lat statystycznie średnio ludzie żyją i korzystają z niej przez 20 lat !!! Kto to wyliczył ????
emerutury bedzie max 500-600 zl
dom-lekarz-apteka-dom-lekarz-szpital....... tylko nieliczni w tym wieku mogą cieszyć się zdrowiem i "odpoczywać"
JA również o tym myślałam ,chyba o lasce ,a emerytury raczej nie dostaniemy bo jeśli sami staruszkowie będą, raczej na zwolnieniach to na nasze emerytury nikt nie zapracuje a wówczas rząd skarze naród na dożywocie ,tylko skąd te miejsca pracy?
Niech ktoś mi pokaże ile osób pracuje teraz wydajnie w wieku chociażby 60,
dalej to już renta lub zwolnienia-przecież ta ustawa to ABSURD
Będę tyrał,jak wściekły..
@bizon uspokoję Cię i Ty i Ja nie dożyjemy emerytur bo statystyczny facet pada przed 60 ,pożyją kobiety i agenci Tomkowie którzy po 15 latach mają biedne 5300 zł co miesiąc,ew możesz wspierać wycieczki okolicznościowe rządzących ,wojaże zagraniczne MON wtedy jest szansa ,że rodzina się odkuję ^^bez względu na opcje polityczną .Proponuję ci zostać prokuratorem ,zawsze może trafić Ci się okazja przejścia w stan spoczynku jedyne 12000 -14000 do emeryturki dociapiesz ;) .
Lepszą fuchą jest dostanie się do parlamentu EU wtedy masz lepszą dożywotkę z tego co pamiętam na nasze skromne nieco ponad 24000 zł da się żyć .
Z czego chcesz odłożyć w tym Ostrowcu??? :)
wyobrazam sobie pracownika biurowego czy jakiegos kierownika lub ciecia, wykladowce do 70 lat nawet ale pracownik fizyczny? nie ma szans.
Chyba trzeba będzie pracować aż się padnie ... A ja tam w fundusze emerytalne też nie bardzo wierzę - ostatni kryzys pokazał co z naszymi pieniędzmi potrafią zrobić "wielcy finansiści" , z jaką nonszalancją traktują cudze oszczędności . Nic pewnego nie ma .
Trzeba było myśleć przed wyborami.
Teraz pan Tusk i spółka ma pełnię władzy. PEŁNIE WŁADZY. Wszystkie znaczące media chronią PO zamiast ją kontrolować. Polska zaczyna zaczyna być krajem totalitarnym .
Cały pomysł z pracą do 67 roku życia ma jeden cel : Nie płacić emerytur!!! Wszystko opiera się na założeniu ,ze wiekszość ludzi po prostu nie dozyje emerytury a jeśli dożyje to bedzie ją pobierać bardzo krótko.
Wybraliscie PO to teraz macie.
\Trzeba płacić za głupotę. Trzeba płacić za lenistwo. I bedziecie płacić durnoty ogłupione przez TVN 24 i Gazetę Wybiórczą.
Rządy PO będą boleć ale moze to i dobrze bo ból spowoduje ,ze rozum przejdzie ludziom z d....y do głowy.