Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Odp.: Jak się żyje w Ostrowcu? Chcę wrócić po 6 latach z UK

powodzenia....charuj całe życie i nic z tego nie miej, wszystko na bieżąco. To mentalność Ostrowiaka...

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

a w uk co masz mieszkanie w 5 na wynajem i na jedzenie i ubranie albo samochód se kupisz co tam grosze kosztuje ludzie na ulicy zostawiają co ubezpieczenie wiecej kosztuje niz ta bryka zejdz na ziemie chłopcze

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Odp.: Jak się żyje w Ostrowcu? Chcę wrócić po 6 latach z UK

To prawda ,w życiu bardzo potrzebny jest optymizm.Nie można wszystkiego negować.Łatwiej wtedy coś osiągnąć.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Taa nikita bardzo szkoda mi cię , bo sam kiedyś tak myślałem . Jedyne dobre w twojej wypowiedzi jest to , że szanujesz pewne wartości jak rodzinę i bycie razem .

Ja przejrzałem na oczy po raz pierwszy , gdy choroba mnie zmogła i nie mogłem już tak intensywnie pracować , a tu przecież do zapłaty zus , podatek , wynajem z lokal , rata za mieszkanie itp . Drugi raz przejrzałem na oczy , gdy pojechałem do długo nie widzianej rodziny do Niemiec i zobaczyłem różnicę jak na spokojnie można żyć . Przeprowadziłem się tam z całą rodziną - żona i małe dzieci. Po pewny czasie mieliśmy odłożone parę złotych i stanęliśmy na nogi . Poczuliśmy patriotyzm i tęsknotę za krajem i powtarzaliśmy sobie - biedniej i skromniej , ale u siebie . Wróciliśmy i z perspektywy czasu widzimy , że był to największy błąd w życiu . Teraz od jakiegoś czasu tłumaczymy sobie , że za starzy jesteśmy na wyjazd , ale oboje powoli dojrzewamy do tego , że jednak wyjedziemy . Tak na prawdę to chyba jeszcze rok studiów młodszego syna nas tutaj trzyma . Starszy tuż po studiach zamieszkał w Austrii . Młodszy pewnie pójdzie w jego ślady , a my za nimi .

Gość_piotr
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

jest to naprawde szalenie trudna odpowiedz ,czy warto wracac czy tez le[piej nie.Duzo tez zalezy czy ma pani jakies wsparcie,pomoc ,chociazby w bliskich.juz nie mowiac o jakichs znajomosciach ,gdzie na przyklad mogłaby sie pani "gdzies zachaczyc" na poczatek....warto wszytsko po kolei przeanalizowac i nie podejmowac pochopnych decyzji aby potem nie było wielkiego rozczarowania ,Pozdrawiam i powodzenia

Gość_ona
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Nie wracaj dobra rada.Chyba że masz kasę i otworzysz coś swojego i jeszcze zatrudnisz ludzi.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

Dokłagnie Gość_nikita ja byłem 3 lata w niemczech i stwierdziłem że coraz gorzej się robi i trzeba wracac w najbliższym czasie otwieram własną działalnośc;) cieszę się że wróciłem ;;)

Gość_Pavlo
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Żuje się fatalnie w Ostrowcu praca i nawet staże z PUP są dla wybrańców. Niedługo sami emeryci tu zostaną.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

miało być - żyje

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ja po 8 latach w uk lat 35 na pewno nie wracam bo po co nie mam rodzinny,znajomych kazdy prawie wyjechal z Polski lub Ostrowca.To tak jak by zaczynac wszystko od poczatku.

Gość_gosc z uk
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

Nie wracaj,,miasto emerytów,zastanów się

Gość_ela
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Na zmywak tutaj nie dostaniesz pracy tak jak w Anglii.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

Ze nie jest dobrze z pracą w Ostrowcu świadczy też ilość mieszkań do sprzedania, które nie znajdują kupców. Ostrowiec to miasto emerytów. Ulice pustoszeją już po 16-ej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 36

Urzekła mnie Twoja historia - powiedz to moim znajomym którzy wyjechali do Krakow, Wrocławia czy Warszawy albo za granicę i tam są kimś, a tutaj tułali się z papierami w poszukiwaniu roboty (tak, roboty, bo nie pracy).

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

Prawda jest taka że pracy totalnie brak,powtarzam TOTALNIE ,mieszkań w bród,roboty -zero,resztę sobie sama dopowiedz.Własna działalność -tak, pod warunkiem że masz wspaniały pomysł.Wszelkie drobne handle upadły,handle wielkie hurtowe w obecnym czasie tylko dla rekinów rynkowych.Jakieś usługi ewentualnie typu sprzątanie,pomoc przy małym dziecku .Brutalna prawda o naszym mieście.Wybierz stolicę lub śląsk lub Wrocław,Poznań ,tam coś prędzej znajdziesz.Przykro mi to pisać ale taka jest rzeczywistość.Przekonaj się sama,przyjedź ,sprawdź ocenisz prawdomówność wpisów.Mieszkanie do wynajęcia znajdziesz tanio ,szybko a resztę dopowiesz sobie.

Gość_ed
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34

Od powrotu za pol roku powrocisz znow na wyspe. W Ostrowcu nie da sie zyc uklady,kolesiostwo i nic wiecej. Zastanow sie za nim wrocisz do Ostrowca.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

za granica wcale nie jest tak kolorowo, piszecie że tu trzeba harować a nie wiecie jak zasuwają w anglii? nocki, tyranie z innymi polakami ktorzy chca jak najwiecej roboty zrobic zeby zarobic eh ludzie

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

W Ostrowcu sie nie tyra?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
12 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
KAMO usługi elektryczne
Branża: Elektryka
Dodaj firmę