Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Jak się żyje w Ostrowcu? Chcę wrócić po 6 latach z UK

Ilość postów: 67 | Odsłon: 7495 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Jak się żyje w Ostrowcu? Chcę wrócić po 6 latach z UK”.
  • Jak się żyje w Ostrowcu? Chcę wrócić po 6 latach z UK

Witam forumowiczów:) Na początku roku chcialabym wrócić do Ostrowca bo 6 latach mieszkaniaw Uk i chcialabym sie dowiedzieć jak tam jest teraz z praca chodzi mi o prace w sklepach na kasie dodam ze mam 40 lat i bede musiala zaczynac wszystko od początku tzn znalezc prace wynajac mieszkanie czy da sie tam jakos zyc i czy jest ciezko znalezc prace ?

pirania477
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Jak się żyje w Ostrowcu? Chcę wrócić po 6 latach z UK

Ile planujesz zarabiac?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Jak się żyje w Ostrowcu? Chcę wrócić po 6 latach z UK

http://zielonalinia.gov.pl/O-serwisie-12345

http://www.pup.ostrowiec.pl/index.php/otwarte-oferty-pracy

http://olx.pl/i2/nieruchomosci/mieszkania/wynajem/ostrowiec-swietokrzyski/

Jest więcej stron z ofertami pracy, jak olx.pl indeed.com pracuj.pl oraz więcej stron z ofertami wynajmu mieszkań, ale to już sobie znajdziesz. Powodzenia i dobrze wszystko przelicz, zastanów się.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Mieszkania w blokach stoją puste - z wynajęciem mieszkania w bloku z płyty nie będzie najmniejszego problemu. Podobnie jak z pracą na kasie - mamy tu miasto supermarketów, jeden z najwyższych wskaźników w Polsce w przeliczeniu m2 sklepu na mieszkańca. Zapraszamy

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

lepiej sie gleboko zastanów nad tym powrotem...praca?oto cały obraz tylko i wyłacznie po znajomosci byc moze jestes w czepku urodzona i ci sie pofarci,zatrudnienie?czyli tzw biuro pracy hmm przemilcze temat,niby jest cos tam dziala ale zeby znalezc prace to cud,nawet do supermarketów sie dostac jest bardzo ciezko niedalej jak dwa miesiace złozyłam podanie bo było niby zapotrzebowanie co sie okazało telefon milczy po dzis dzien,chodziłam prosiłam o staze uwierz mi byłam w wielu bardzo wielu firmach to gosc z usmiechem wzial cv i powiedział ze sobie wybierze kandydata...szuflada była pełna cv nawet na staz jest rekrutacja

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

chodze od firmy do firmy na drzwiach jak byk napisane przyjme na staz i co?dziekujemy zadzwonimy a kogo mamy przyjac to i tak przyjmiemy...ot polska rzeczywistosc moze i z mieszkaniem bedzie łatwo ale prace czarno widze,wział by sie ktos za to miasto bo młodzi ludzie wygina tzn wyemigruja...strasznie to przykre kiedy tak pukasz i pukasz do wielu drzwi a nic z tego nie ma młodzi ludzie sa sfrustrowani nie ma pracy,nie ma profitów...chyba bym nie wróciła

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

smutne i przykre ale nie ma do czego za bardzo wracac-depresji sie mozna nabawic

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

a nie zastanawia was dlaczego ta pani chce wracać?? może dlatego że w uk też niema za bardzo czego szukać?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Jak każdy "poczciwy ostrowiak" mam mnóstwo znajomych w UK , gdzie niektórzy byli chyba jednymi z pierwszych , którzy się zorganizowali do wyjazdu . W zeszłym roku jedna para znajomych będąc u rodziny na początku wakacji wpadli na taki pomysł , żeby po 12 latach wrócić . Głównie to ona nalegała , bo mają dzieci , które we wrześniu miały zacząć tutaj szkołę i tak bardzo chciała , żeby to było w Polsce . Sprowadzili się w czerwcu pomimo , że każdy z będących tutaj mówił im wprost , że to nie jest dobry pomysł . Rozpoczęły się poszukiwania pracy , mieszkanie z rodzicami , zapoznanie się ze służbą zdrowia , bo w międzyczasie ich dzieciaki zachorowały itp . czyli nasza rzeczywistość .

W końcu sierpnia już ich tutaj nie było z zaciśniętymi ustami i wypowiedzianymi krótko słowami "nigdy k... więcej" .

Ot taka moja mała uwaga . pozdrawiam

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

to jacyś mało rozgarnięci. znajomy wrócił po 8 latach, przywiózł zonę i dziecko urodzone tam. Dostali piętro od rodziców, wyremontowali od podstaw, ona pracuje, on załozył firmę, kupił sprzęt i kręci sie lepiej niz przypuszczali. Córcia poszła do przedszkola, nie marudzą tylko pracują i nie załują swojej decyzji.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Oj kilka lat temu mniej więcej w czasie , gdy budowali u nas w O-cu castoramę , był taki artykuł w gazecie o pewnej dziewczynie , która wróciła pełna entuzjazmu , zarobiła parę złotych i rozmachem otwierała jakiś bar czy coś takiego . Z rok temu słyszałem , że źle się to skończyło wyjechała , żeby pospłacać długi , bo jak się można było domyśleć biznes nie wypalił .

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

znam historię, gdyby pilnowała biznesu jak trzeba, to by się kreciło. Po 3-4 dni nie nadzorowała ludzi to jej narobili dlugów.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Pamiętacie jak tusk ocierał łzy płaczącej starszej pani , co narzekała , że ciężko w polszy . - też wyjechała . on zresztą też

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Przemyśl to jeszcze. Może nawet wiele razy przemyśl i zostań na wyspach.

Gość_joyful gravedigger
      Zgłoś
      Odpowiedz

Depresji to sie można nabawić siedząc na wyspach... Kto nigdy nie wyjechal nie wie jak to jest , łatwo sie mowi "aa wyjade do anglii/irlandii zarobic cos , moze zostane tam itp" no to wyjedz jeden z drugim i zobaczysz jak sie tęskni za krajem , miastem itd to że jest tam praca a praca=kasa , ale pieniądze szczescia nie dają ! a kasa ? rzecz nabyta raz jest raz jej nie ma...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Pracowałem zagranicą. To prawda tęskni się, ale ja tęskniłem, tylko za żoną i córką. Za krajem wgl nie.

Gość_joyful gravedigger
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Nie wracaj - do czego? Chcesz zarabiać 1300 zł w porywach do szalonych 1500 zł? Chyba że masz tutaj jakieś znajomości, bo wchodząc "z ulicy" możesz znaleźć tylko jakieś ochłapy, a nie pracę. Reszta rozdawana jest po znajomościach wśród swoich. Dla motłochu zostaje najniższa krajowa.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

kurde już tak nie narzekajcie....nikt nie powiedział, że latwo bedzie, ale ja nie zamieniłabym miejca zamieszkania(ostrowiec). Nie mam bogatych rodziców i nie mam pracy załatwianej....Malo tego, pracy znaleść nie mogłam,wiec wziełam dotacje z up, reszte kredyt rodzce mi wzieli pod zastaw wlasnego mieszkania i otworzylam cos swojego- usługi...nie ważne. Nie zarabiam kokosów, ale starcza mi na utrzymanie rodziny. Nie jest łatwo, ale myslicie ze za granicą to pieniadze z nieba kapia? Wziełam kredyt na mieszkanie i powoli go spłacam....jeszcze 20 lat:P Najważniejsze ze mam bliskich przy sobie, mam rodzinę i jestesmy razem....

Gość_nikita
        Zgłoś
        Odpowiedz
12 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -