Gorgoth82, no ze starego ;)) Nowy daje tylko jedno przykazanie, przykazanie wzajemnej miłości ;)
BOGU, Bogu!!!!
daj mu mózgu, temu burzumu......
Bogu - jesteś wielki, to weź pokaz :)
Tropiciel bije rekordy absurdu ....nie wiem może mu sie Mojzesz nie podoba ...co nie bylo by dziwne, zważywszy iz po słynnym zdarzeniu z Cielcem , nakazywał mordować niewinnych ludzi ( wszystko opisuje Stary Testament) .No ale to tez wszystko nasza religia, rozumiem ,ze historyjka z tablicami jest niezła , no ale mówmy o wszystkim co zawarte jest w świetych ksiegach . No i zacznijmy czytać !!!
Bo biblia to jedno z najwiekszych dzieł literackich ....co oczywiście nie oznacza ,że musimy w te brednie wierzyć.
A sa naprawdę ciekawe historie, np o Abrachamie i jego zonie Sarze, co dla własnego bezpieczeństwa udawał ,że to jego siostra , i tak sobie obcy z nia " obcowali" .
A i to jeszcze jego miłosierdzie , jak chciał własnego syna zabić z milości do Boga......
Ogółem w tym S.Testamencie Bóg to wyjątkowo zazdrosna , bezwzględna , zła postać.
ps :Gorgoth82 ....masz otwarty umysł i wiesz co piszesz .
A ja mam dowody na to że Bóg istnieje. Codziennie doświadczam małych cudów czynionych przez Niego.:)
Podaję przykład.
Wielkim cudem Miłosierdzia Bożego jest to że Szyderca, kpiący z Boga jeszcze zyje, to czas na poprawę dany mu przez Boga, ale to szybko sie skończy i wtedy zobaczy WIELKI CUD.
Mys ja mam tak samo, znam też wielu innych ludzi którzy tego doświadczają na co dzień. Do szydercy, nikt na publicznym forum nie będzie opowiadał o swoim życiu bo to nie jest miejsce do tego.
Nie, nie wstydzę się. Nie widzę jednak powodu by opowiadać bez potrzeby obcym ludziom o swoim życiu. No i jeszcze jedno, nie niewiem co Ty rozumiesz pod pojęciem cudu, bo jeśli jakieś spektakularne zjawiska to niestety muszę Cię rozczarować, to nic z tych rzeczy ;)
Tak dobrze to nie mam, może moja wiara jest za słaba ;)))
a ja uważam, że gdyby odciąć kasę i wszelkie produkty zachodu, zamknąć im granice, niech se siedza u siebie, niech sie mnożą jak króliki na wiosne, niech se wyznaja religie itp.
ich wszedzie pełno. każdy kraj ich wpuścił. a oni sie nigy nie zasymiluja.
u nas np. ot choćby kebabownie różnego typu. kto prowadzi? oni. sa teraz wobec nas ok. dlaczego? ano dlatego, że się nic nie dzieje, jest spokój. ale jakby jaki prorok powiedział czas na walkę z niewiernymi /my dla nich jestesmy niewiernymi, ale to oczywiste i wiecie o tym :/ to wystarczy, żeby nam coś dosypywali do przypraw do kebebów. jaki efekt możliwy: masowe zatrucia. smieszne? no, smieszne. ale czy nierelane? pozostawiam to pytanie do przemyslenia, ajko pytanie retoryczne.
p.s to co powyej to moje zdanie, więc nie atakujcie mnie za mój pogląd, nie narzucajcie mi swojego. dzieki z góry.
wiecej pierdoł nie trza
obliczu smierci 40 funkcjonariuszy filipińskich elitarnych jednostek policji, ktorzy zginęło w starciu z muzułmańskimi radykałami w prowincji Maguindanao przypomina sie historia amerykańskiego generała Pershinga. Genaral w czasie krwawej rebelii muzułmańskich separatystów na południu Filipin (wówczas państwa stowarzyszonego ze Stanami Zjednoczonymi) na początku XX wieku, czynił następująco...
Schwytani żywcem ówcześni terroryści byli rozstrzeliwani przez plutony egzekucyjne, którym wcześniej rozdano amunicję umoczoną w świńskim tłuszczu. Dodatkowo ich zwłoki, łącznie ze zwłokami tak zwanych partyzantów (poległych w walkach), były grzebane w zbiorowych mogiłach razem ze świńskimi szczątkami.
I tylko jednemu na każdych stu schwytanych było darowane życie - by mógł wrócić do rodzinnej wioski i zdać relację z tego, co się stało. A zwłaszcza z tego, że bracia w wierze nie dostąpią wstępu do koranicznego nieba. Rebelia wkrótce zgasła. Filipińczycy wyznań chrześcijańskich, stanowiący ogromną większość ludności, przestali drżeć o swoje życie". zwiń
masowe mordy chrześcijan w iraku przez państwo isis stworzone przez USA I IZRAEL na co są twarde dowody a dziennikarka ktora do nich dotarla zostala zamordowana! co robi w tym czasie papiez? oglada mecz oraz mył nogi islamistom! ja opuszczam taki kosciół! można być wierzącym bez kościoła! https://forumemjot.wordpress.com/2014/08/10/holokaust-chrzescijan-w-iraku-krwawe-biesiady-ludobojstwo-na-niespotykana-dotad-w-historii-skale-krzyzowanie-scinanie-dzieciom-glowek-i-nabijanie-ich-na-pal-media-milcza/