Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Odp.: Islamscy terroryści zamordowali 10 chrześcijan krzycząc "Allah jest wielki"

Bóg istniał wcześniej niż człowiek. I będzie zawsze, bez względu na to, jakie wyznawcy nadadza mu imię.

oksymoron
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Islamscy terroryści zamordowali 10 chrześcijan krzycząc "Allah jest wielki"

bo czlowiek chce w cos wierzyc a czy bog jeden czy kilku istnieje tego dowiemy sie kiedy indziej bo nie teraz :) tylko ktory istnial bo kazdy jeden mial jakies tam swoje cechy dla przykladu Ares bog wojny patronowal wojnie a wojna to raczej zlo jednak ludzie go czcili . Tutaj naprawde jest temat do dyskusji ktora mozna odbyc opluwajac sie lub przy milym dialogu :) a my oksymoronko raczej sie nie opluwamy :)

Gość_ChuckNorris
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Odp.: Islamscy terroryści zamordowali 10 chrześcijan krzycząc "Allah jest wielki"

tak samo jak porcelanowa filizanka ...

Burzum
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Odp.: Islamscy terroryści zamordowali 10 chrześcijan krzycząc "Allah jest wielki"

Żaden bóg nie przetrwał straty swoich wiernych, więc nie pitol, że istniał przed człowiekiem. Ludzie sobie wymyślają bogów. Czy dostałeś jakiś sygnał od swojego boga, nie przekazany przez opisy innych ludzi?

Gorgoth82
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Rozumiem, że masz na to naukowe dowody?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Na razie wystarczy mi, że nie ma naukawych dowodów na to, że Bóg nie istnieje. A wiem, że wielu mądrzejszych ode mnie próbowało to udowodnić. Ale może wam się uda. Można oczywiście wierzyć, że Boga nie ma, ale to zabobon.

oksymoron
              Zgłoś
              Odpowiedz

Wkraczamy na temat nie do przejścia. Nikt nie udowodni, że bóg istnieje i tak samo nikt nie udowodni, że nie istnieje. Co nie zmienia faktu, że religie, które niby pokazują człowiekowi jak być dobrym są w rzeczywistości źródłem zła, zbrodni i wyzysku.

Gorgoth82
                Zgłoś
                Odpowiedz

Religia, prawa człowieka, wolności obywatelskie, dążenie do pokoju na świecie... - to wszystko może być pretekstem do wojen i do innego zła. Czy to wina noża, że człowiek nim zabija? Inny człowiek nim operuje. Czy nóż jest dobry, czy zły?

oksymoron
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

W imię boga zabijają ludzie głęboko wierzący. Więc mimo wszystko jest to wina religii, która ich do tego pcha. Nóż jest tylko narzędziem narzędziem, natomiast religia jest motywem i przyczyną przez którą ludzie zabijają.

Gorgoth82
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

a czy katolicy ludzie wierzący zabijają w imię Boga?

Gość_123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

raczej z tego co wiem a jestem osobą wierzącą i praktykującą nasza wiara katolocka nie każe zabijać bliźniego w imie boga,ale może coś mnie omineło....

Gość_123
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Nie jestem w stanie dyskutować na temat islamu,choćby dlatego, ze za mało o nim wiem. Tam święta wojna jest wpisana w religię. Nie ma wojen w imię Boga, który uczy "Nie zabijaj". W takim przypadku religia staje sie narzędziem, nie przyczyną. Podobnie jak obrona praw człowieka na roponośnych terenach.

oksymoron
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

W takim razie ja mogę być Twoim Bogiem (trzymając się tej teorii).

P.S. Otaczają nas ufoludki, a nie???

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Religia chrześcijańska jest faktycznie religią pokoju, co pokazuje historia. W imię chrześcijańskiego boga też zabijano, nawet eksterminowano całe narody.

Gorgoth82
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Gorgoroth twój nick sugeruje jakie możesz mieć poglądy, a co byś powiedział na islamską exterminację narodów europy? czy to byłoby w porządku wg ciebie w średniowieczu.

Gość_123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nie, też by nie było dobre. Nie bronie, żadnej religii. I chrześcijaństwo i islam są powodem wielu zbrodni, obie religie powinny nosić miano zbrodniczych systemów wyzysku, kłamstw i zbrodni.

Oksymoron z tego co mi wiadomo w koranie też nie ma nic na temat zabijania w imię boga. (mogę się oczywiście mylić bo nie czytałem koranu).

Demonizujecie islam broniąc chrześcijaństwa. Najpierw spójrzcie na swoją religię. To chyba w piśmie świętym napisano: "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień..."

Gorgoth82
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Nie ma się czym podniecać. Oni zawsze krzyczą że Allah jest wielki :)))

Sceptyk
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

Odp.: Coś jak zwykle pokręciłeś 123 :P

W średniowieczu mordowaliśmy wszystko co nie było z nami (chrześcijanami ) od pogan na wschód od rzeszy ^^ po bliski wschód ,oni trochę później odwrócili tendencje i cieli nas ,generalnie niezła jatka była .

Obecnie to oni rozdają karty moim zdaniem i trzeba pewnych spraw pilnować bo mogą nas zalać liczebnie biorąc pod uwagę chociażby ich rozród z szybkością niespotykaną u nas od wieku .

Czlowiek
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę