hej mam pytanie do osób mieszkających na nowych rosochach i stawkach tu bloki 100 itp jaki macie internet kablowy? nie mam pojecia z jakiej sieci wziąść a żeby prędkość była co najmniej 10 mb i żeby nie było żadnych wierceń i opłat za łącze proszę o podpowiedź osób mieszkających w tych okolicach
z góry dzięki
Ja biorę od sąsiadów nie znam dnia i godziny ale nikt nie protestuje.
Ciężko jest. Jedyne co się opłaca w Ostrowcu to Netię. Bez problemów z transferem i bez dziwnych opłat. Dostajesz router i nie martwisz się tym czy masz jeden czy dziesięć komputerów w domu. Podłączysz wszystkie.Niestety w tamtym rejonie możesz mieć problem z jej podłączeniem, bo nie mają zazwyczaj miejsc. Zostaje Ci chyba tylko Vectra, ale to wiercenie i mało korzystnie. Płacisz tam za wszystko a przede wszystkim za korzystanie z więcej niż jednego komputera. Jest jeszcze np Tepsa, ale tam cena łuuuuuu. jak się dowiadywałem to aż się załamałem. Internet droższy niż np. w Netii i do tego jakieś dziwne opłaty kilkudziesięciu zł za utrzymanie łącza, czyli w sumie za nic. No chyba że założysz sobie stacjonarny, za który też jest kilkadziesiąt zł abonamentu.
A kto broni do standardowego modemu Vectry dołożyć router ?
no przeciez tusk obiecal kiedys darmowy internet, trzaby do niego zadzwonic :)
Rosochy przy Sikorskiego - mam Vectrę na kablu, wcześniej miałem MSK. Jakość bardzo dobra.
W moim bloku ani TP, ani Netia nie chciały dostarczyć internetu tłumacząc się złą jakością łączy albo centrali telefonicznej.
ja mam Netię. prędkośc 14-18 Mb. Jestem bardzo zadowolona. zero wiercenia. zero komplikacji.