najlepsza oferta to vectra najszybciej , ale zależy które osiedle bo niewiadomo czy tam będzie
No to Netia. Najlepszy chyba jest z Blokowego, ale chyba nie ma zasięgu na Ogrodach
Nie pij. Wiadomo, że Vectra. Nie ma konkurencji w tym mieście.
Dziś dostałam nową propozycję i nie jest to Vektra
no i co każdy uważa ,że jego najlepszy.A ja wiem ,że Vectra na Ogrodach najlepiej i najkorzystniej teraz nawet 60 MB ,zaden inny operator tyle nie da-nie ma możliwości technicznej netia ma i neostrada ma stara miedziana instalację a blokowy nie ma okablowania.
czytajcie dokładnie umowy z neti. Proponują przykładowo transfer 10 a dostaniecie 2. Na umowie jest MAX DO 10. I oni są w porządku a wy zrobieni w bambuko.
Trzeba jeszcze umieć rozróżnić MB od Mb bo to nie jest ta sama jednostka.
@kazek każdy operator to robi skoro jest inaczej przeczytaj swoją z Vectry i napisz czy jest różnica :) .
Coś się miało zmienić w tym temacie by operator nie mógł rażąco zaniżać przesyłu.
Co do meritum sprawy to internet musisz sprawdzić sam u usługodawcy moim zdaniem na Ogrodach masz wybór między Netią a Vectrą przy czym Vectra powinna dawać większą prędkość max,niedawno widziałem na poczcie jakąś nową ich ofertę zapewne dla nowych klientów bo tylko o takich operatorzy dbają :) .
Vectra nie zaniża transferu. Zawsze miałem taki transfer jak zapisany w umowie.
Vectro z 14 17 nie wiem czy to @kazek ale jeżeli to ta sama osoba to kłócisz się nie czytając tego co podpisujesz :) .Skopiuje jedną z najtańszych ofert vectry,chodzi o to,że każdy operator zostawia sobie furtkę i pisze w ofercie magiczne słowo DO,nigdzie nie napisałem,że Vectra zaniża transfer tylko formułuje podobnie umowę .
Parametry techniczne
prędkość pobierania danych z sieci Internet - do 30Mb/s
prędkość wysyłania danych do sieci Internet - do 1,5Mb/s
* Oferta ograniczona terytorialnie i uzależniona od możliwości technicznych dostawcy
http://www.vectra.pl/pakiety/internet
Niestety kopertkę z poczty z promocją Vectry musiałem wywalić bo nie widzę jej,być może byłaby lepsza od tej na stronie .