Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                • Odp.: Ile w kopertę na wesele? (2 dorosłych + dziecko)

Nie rozumiem tego co tu niektórzy wypisują. Wesele się robi żeby się zwróciła czy nawet ktoś napisał żeby coś zarobić gościu 11:22. Ludzie opamiętajcie się. Skoro tak myślisz, skoro cie nie stać NIE RÓB WESELA! Pewnie, że się daje prezent czy kasę. Ale daję tyle na ile mnie stać! Takie myślenie może doprowadzić do tego, że goście będą odmawiać uczestnictwa. Wesele jak sama nazwa mówi, weselcie się z młodymi. Gościu 18:08 "wesele to impreza za którą płacisz sam". Większej głupoty nie czytałam.

Niedługo idąc na imieniny, muszę zapytać się ile solenizant wydał i mu kasę zwrócić?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

skoro cię nie stać nie idż na wesele-do 12:11

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

To nie chodzi czy mnie stać czy nie gościu z 12:30 i podpisuję się pod odpowiedzią 12:11. Wg myślenia wielu osób tzn jak robię imprezę imieninową w knajpie to każdy za tą imprezę ma zapłacić? Co wy wypisujecie? Na wesele każdy daje tyle na ile go stać. Ja robiąc wesele cieszyłam się że nikt nie odmówił, że wszyscy z którymi chciałam świętować ten piękny dzień byli ze mną w tym dniu. Nie dostałam pustych kopert ale i prezenty i mniejsze i większe kwoty. Jest jedno ale ... Młodzi sami podnoszą koszt - sukienka za 6 tys, limuzyna, gołąbki, jedzenie tak wymyślne, że czasem nie wiadomo jak to jeść, sesje fotograficzne itd itp Po co , to takie pretensjonalne.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 42

Odp.: Ile w kopertę na wesele? (2 dorosłych + dziecko)

My daliśmy 4 stówki od pary. Poprawin nie planowaliśmy, ale wesele było tak udane, że skorzystaliśmy też z zaproszenia na drugi dzień. Gdyby było mnie na to stać dałabym więcej. Zgadzam się z przedmówcami, że wesela nie robi się po to, by na nim zarobić, ale głupio iść z pustymi rękami.

Żałuję, że kilka lat wcześniej, kiedy mój brat wkraczał w świat małżeński, nie było mnie stać, by dać jemu i bratowej konkretny prezent i gdyby wesele nie odbywało się w najbliższej rodzinie, nie poszłabym na nie w ogóle.

ilcia
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Odp.: Ile w kopertę na wesele? (2 dorosłych + dziecko)

Nie rozumiem tego co tu niektórzy wypisują. Wesele się robi żeby się zwróciła czy nawet ktoś napisał żeby coś zarobić. Ludzie opamiętajcie się. Skoro tak myślisz, skoro cie nie stać NIE RÓB WESELA! Pewnie, że się daje prezent czy kasę. Ale daję tyle na ile mnie stać! Takie myślenie może doprowadzić do tego, że goście będą odmawiać uczestnictwa. Wesele jak sama nazwa mówi, weselcie się z młodymi. Gościu 18:08 "wesele to impreza za którą płacisz sam". Większej głupoty nie czytałam.

Niedługo idąc na imieniny, muszę zapytać się ile solenizant wydał i mu kasę zwrócić?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Hehe. Wychodzi na to, że wesele to biznes. Współczucie dla młodych, że na targu świętują.

antares
                Zgłoś
                Odpowiedz

dziady żeby ich kara dosięgła co dają puste koperty

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Młodzi niech otwierają koperty niepodpisane.

Scarlett
          Zgłoś
          Odpowiedz

500 złotych dałam

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -