wiecej, ale ile, kto ostatnio miał , lub był, konkretnie
Stówka ,reszta pociętych gazet.
ja dalam800 bylismy w 5 osob
400zł-500zł
200 zł. wystarczy
daje się tak: ile za talerzyk dali gospodarze + coś dla młodych x ilość osób w ile idziecie. czyli np.: 150zł/os + 100zł x 3 osoby
nie masz kasy nie idź.
wesele to impreza za ktorą placisz sam :)
my bylismy w lipcu na weselu z córką i daliśmy 700zł
Wesele robia rodzice. A daje sie tyle zeby im sie chociaz zwrocilo daj 200 zl to Cie wysmieja albo nie daj nic i baw sie za darmo
Nie rozumiem tego co tu niektórzy wypisują. Wesele się robi żeby się zwróciła czy nawet ktoś napisał żeby coś zarobić. Ludzie opamiętajcie się. Skoro tak myślisz, skoro cie nie stać NIE RÓB WESELA! Pewnie, że się daje prezent czy kasę. Ale daję tyle na ile mnie stać! Takie myślenie może doprowadzić do tego, że goście będą odmawiać uczestnictwa. Wesele jak sama nazwa mówi, weselcie się z młodymi. Gościu 18:08 "wesele to impreza za którą płacisz sam". Większej głupoty nie czytałam.
Niedługo idąc na imieniny, muszę zapytać się ile solenizant wydał i mu kasę zwrócić?
Mam w pracy koleżankę, która za kilka tygodni ma wesele. Całymi dniami siedzi i myśli ile kto jej da. Kalkuluje z wyrachowaniem. Wójek Henio śmiga mercedesem s klasy to pewnie da więcej, ciotka X akurat wróci z Włoch to też nie poskapi, Y nie zapraszam w ogóle choc to siostra mamy bo z męzem sa na bezrobociu i mają 3 dzieci, więc nie zaszaleją a przyjdą wszyscy-5 osób do najedzenia i napojenia. Zaproszenia daja bez osoby towarzyszącej, nawet 18 czy 20 latkom. dopisują ich do rodziców jako dzieci. Nie ukrywam, ze mamy już dośc tych jej opowieści o pokazach sztucznych ogni, lampionach i czymś tam jeszcze. Co chwila dzwoni po rodzinie i pyta czy już gotowi czy sie szykują.
Oczywiście już wszystkim się pochwaliła, ze za zebraną kasę pojadą z wycieczką po całej Europie na 3 tygodnie. Nawet nie przyjmuje do wiadomości, ze może tyle kasy nie ustukać. Bilety do Paryża ma już zabukowane na październik, bo tam ma być sesja ślubna. Zaliczkę na wycieczkę wpłaciła biorąc kredyt w chwilówce.