Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 73

Odp.: Ile w 2023 roku zarobił Artur Łakomiec, prezydent Ostrowca Świętokrzyskiego?

Wieloletni działacz partyjny PSL Arkadiusz Bąk powiedział, że Artur Łakomiec "nie zawalił na robocie"

http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/podwyzka-podatku-od-nieruchomosci-o-150/ <=> https://archive.ph/np7Y9 <=> https://shorturl.at/4Vj6A

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 74

Odp.: Ile w 2023 roku zarobił Artur Łakomiec, prezydent Ostrowca Świętokrzyskiego?

Jest to prezydentura w stylu "Nikomu nie zaszkodzić, nikomu nie pomóc" - prezydentura zupełnie bez wyrazu i to jest taka przyjęta postawa bierności. W tym momencie wydaje mi się, że to jest akceptowane, bo pan prezydent nie naraża się ani jednym, nie naraża się ani drugim. Mógłby być bardziej odważny. Powinien być bardziej odważny. Powinien po prostu wyraźnie decydować się od czasu do czasu powiedzieć własne zdanie.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Ile w 2023 roku zarobił Artur Łakomiec, prezydent Ostrowca Świętokrzyskiego?

Nie za dużo tych pieniędzy przytulił jak odchodził z wodociągów? Może powinien część tej odprawy zwrócić? Proszę przedstawić wyliczenia na papierze.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Ile w 2023 roku zarobił Artur Łakomiec, prezydent Ostrowca Świętokrzyskiego?

17 lutego 2025 Grupa samorządowców z regionu oficjalnie poparła kandydaturę Rafała Trzaskowskiego. Wśród nich prezydent Ostrowca. – Poza tym, że jest wieloletnim samorządowcem, udowodnił w bardzo trudnych czasach jak funkcjonować i wznosić naszą stolicę na wyższy poziom. Na pewno jest drogowskazem dla nas, samorządowców i dobrym duchem. Myślę, że Rafał Trzaskowski będzie najbardziej obywatelskim prezydentem, jakiego możemy sobie wyobrazić – mówi prezydent Ostrowca Artur Łakomiec /RO/

3 kwietnia 2025 Rafał Trzaskowski: Spotkanie z wyborcami, Ostrowiec Świętokrzyski | Bądźcie z nami! Cała Polska naprzód! Rafał Trzaskowski w Ostrowcu Świętokrzyskim: Prince Polo nie muszę przedstawiać. mało kto wie, że zajadają się nim Islandczycy. #Trzaskowski2025 https://www.youtube.com/watch?v=BN_lQV0IA4E

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

3 kwietnia 2025 Rafał Trzaskowski: Spotkanie z wyborcami, Ostrowiec Świętokrzyski | Cała Polska naprzód! https://www.youtube.com/watch?v=C82rvUkU6PE

(...) Natomiast zanim pan prezydent zabierze głos, chciałem poprosić o zabranie głosu gospodarza Ostrowca Świętokrzyskiego. Pan Artur Łakomiec. Wielkie, wielkie brawa.

Artur Łakomiec: - Szanowni Państwo, jest mi niezmiernie miło. Jestem zaszczycony mogę powiedzieć, że... Witam kolegę samorządowca, ale też przede wszystkim z Rafałem jesteśmy członkami zarządu Związku Miast Polskich, więc my pracujemy codziennie praktycznie na nasz samorząd, nie tylko nasz lokalny, nie tylko na Warszawę, nie tylko na Ostrowiec Świętokrzyski, ale przede wszystkim chciałbym niezmiernie powitać w ten piękny, słoneczny świętokrzyski dzień w Ostrowcu Świętokrzyskim i to, że możemy gościć i że Rafał znalazłeś dla nas czas, że możemy gościć cię. Tylu naszych mieszkańców, naszych mieszkańców Ostrowca Świętokrzyskiego pracowitych, naszych mieszkańców Ostrowca, naszych mieszkańców Ostrowca dumnych z historii, naszych mieszkańców Ostrowca Świętokrzyskiego dumnych z historii, także serdecznie witamy. Myślę, że dzisiejsze spotkanie będzie taką platformą-płaszczyzną do rozmów, bo tak jak już tu pani minister powiedziała, Polska jest tu, Polska jest w takich miastach jak Ostrowiec Świętokrzyski i jestem niezmiernie szczęśliwy, że możemy się dzisiaj tu spotkać. Wszystkiego dobrego i tej energii, która dzisiaj towarzyszy w Ostrowcu Świętokrzyskim, żeby nie zabrakło do 18 maja i 1 czerwca. Jestem przekonany, także wszystkiego dobrego. (...)

Gość_krówka opatowska
            Zgłoś
            Odpowiedz

No i ?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Jarosław Górczyński - wystąpienie z 23 października 2013 r. https://www.youtube.com/watch?v=ssUTfh34X7U

27.01.2016 Bar mleczny "Czwórka"

Tanio, szybko, smacznie, a także regionalnie - tak ma być w pierwszym ostrowieckim barze mlecznym, który rusza z początkiem lutego. Co ważnego, lokal będzie dotowany z budżetu państwa, co pozwoli na znaczne obniżenie cen. Bar mleczny "Czwórka", bo tak będzie się nazywał zaserwuje mieszkańcom potrawy po ostrowiecku. Podobną dotacje z budżetu państwa otrzymało tylko 4 takie lokale w województwie świętokrzyskim (3 z nich znajdują się w Kielcach). Joanna Kolasa, pracownik ARL sp. z.o.o powiedziała, że Ministerstwo finansów będzie dotować bar w wysokości 40% wartości zakupionych surowców zużytych do sporządzania posiłków i dotacja dotyczyła posiłków mleczno-nabiałowo-jarskich (bezmięsnych).

Jarosław Jacek Górczyński (prezydent Ostrowca Św.): - Bardzo się cieszę, że z taką inicjatywą wyszła pani prezes (ARL) Magda Salwerowicz. To jest bardzo dobry ruch, jest zapotrzebowanie, to jest element polityki społecznej. W Ostrowcu Świętokrzyskim jest duża rzesza naszych mieszkańców, która chciałaby skorzystać z tego typu usługi. Ja jestem smakoszem ciast, przyznaje się do tego. /Lokalna TV/

24.03.2023 Robert Mazurek: Za pazuchą cadyka

Na wiele pytań nie znaleziono wciąż odpowiedzi: czym jest byt i czas; skąd wziął swój początek świat; czy prawda istnieje; Jarek, dycha starczy? A, przepraszam, na to ostatnie akurat odpowiedź znalazł Mędrzec z Ostrowca. Brzmiała ona: „No wiesz, ja nie narzucam”. I to prawda, narzucają się inni.

Ale po kolei. Jarosław Górczyński w wolnych chwilach jest prezydentem Ostrowca Świętokrzyskiego i ma tam pewnie nawet jakieś obowiązki służbowe – a w każdym razie nie można tego wykluczyć – ale tym sobie nikt głowy nie zaprząta. Taki jest bowiem zarobiony, że nie wiadomo, w co ręce włożyć. Ciągnie bowiem do niego lud jak do cadyka po radę. Lud pyta, mędrzec odpowiada – i tak to się od lat kręci. Wzruszony lud za poradę dowody wdzięczności zostawia, a cadyk je za pazuchę chowa. Mędrzec od zawartości koperty rady nie uzależnia, ale – jak każdy – lubi być doceniony. Pewnie mu tam życzenia zostawiają.

I tu do akcji wkraczają pisowscy siepacze, którzy uznali – imaginujcie sobie państwo – że to są łapówki! Że ludzie płacą za przysługi, tu za jakąś działkę, tam za pracy znalezienie, ówdzie za przetarg drobny. No, ludzie, i w Ostrowcu takie rzeczy?! To tam do rabina Awigdora zjeżdżali pobożni Żydzi z całej okolicy po radę, do rabina Zelmana kolejki się ustawiały! Ja nie twierdzę, że pan Górczyński to Żyd, ale tradycję trzeba szanować i on szanuje. Jakie łapówki, gdy kobietę od nieszczęścia bezrobocia cudem wyratuje? Za co karać, gdy biednemu kupcowi pomoże? W XVIII wieku, gdy ostrowieccy handlarze majątek na obrocie skórami potracili, to przecież też pomocy potrzebowali. Rozumie to nawet PiS, wiecznie obiecując wsparcie dla małych i średnich przedsiębiorstw, różnica taka, że PiS obiecuje, a Górczyński realizuje, no i że premiera Morawieckiego nikt do więzienia wsadzić nie chce. Przynajmniej na razie.

Policyjni siepacze za nic mają jednak tradycję, Mędrca z Ostrowca sfilmowali, jak za pazuchę chowa, o korupcję posądzili i do lochu wtrącić chcą. Tu o podłości ludzkiej wspomnieć należy, bo z miejsca do imć Górczyńskiego nikt się przyznać nie chce. PSL mówi, że ich posłem był krótko, potem ponoć z PiS flirtował. To nieprawda, wrzeszczą ci drudzy, on od Trzaskowskiego jest, jego ruchowi samorządowemu w województwie szefuje. Trzaskowski naturalnie się nie poczuwa, ale nic dziwnego, on zarobiony strasznie jest, dla swego sekretarza miasta do więzienia paczki szykuje. Tak oto Górczyński sam został. No, nie sam, ma obrońcę i ma mnie.

Bo jakby linia obrony na cadyka sądu nie przekonała, to jest jeszcze metoda na Niesiołowskiego i dziwki. Już tłumaczę. Nie tak dawno sąd uniewinnił byłego posła od zarzutu korupcji. Jeśli wierzyć prasie, to potwierdził co prawda ponad wszelką wątpliwość, że Niesiołowski pomagał biznesmenom w załatwieniu zleceń u platformerskich prezesów państwowej spółki. Biznesmeni odwdzięczali się jurnemu politykowi, fundując mu seanse z prostytutkami, ale korupcja? A skąd, zdaniem sądu to takie przysługi między przyjaciółmi. Jeśli ta linia orzecznictwa się przyjmie, to Górczyński jest niewinny jak lilija! W końcu w Ostrowcu wszyscy się znają, lubią i pomagają, prawda? A że czasem ktoś się odwdzięczy a to kwiatkiem, a to dychą, to już inna sprawa i zagadnienia bym z tego nie czynił.

Kiedy już Górczyńskiego uniewinnią, a dodam, że to kolejne podejście do wsadzenia za kraty Mędrca z Ostrowca, to mam gratis jeszcze jedną radę. Jak się okazuje, bierze on udział w karuzeli prezydentów, czyli nieformalnym, lecz dochodowym ruchu samorządowców. Polega to na tym, że ty zatrudnisz mnie w swoich radach nadzorczych, a ja zatrudnię ciebie. Górczyński tak dorabia w Lublinie i Tarnowie.

I tu moja propozycja – a nie można by tego rozszerzyć? Stworzyć miasta partnerskie. Wjeżdżasz do Ostrowca i widzisz napis „Miasto partnerskie Tarnów”. Wtedy wiadomo nie tylko, gdzie dorabiają miejscy notable, ale i gdzie koperty wdzięczności zostawiać należy. Sprawę załatwiasz w Tarnowie, tam przetarg wygrywasz, ale z kopertą już do miasta partnerskiego jedziesz. Tam już wiedzą, co zrobić, osobną przegródkę mają, oddadzą przy okazji. Genialne, polskie sądy to kupią i w rankingu korupcji znów spadniemy. Na dno.

https://www.rp.pl/plus-minus/art38189031-robert-mazurek-za-pazucha-cadyka

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Ze starej PRL-owskiej encyklopedii PWN: cadyk [hebrajski], w judaizmie początkowo człowiek wypełniający w sposób doskonały przepisy religijne; później centralna postać → chasydyzmu; przywódca religijny, któremu przypisywano moc cudowną; w XIX wieku, wraz z szerzeniem się, a jednocześnie postępującą degeneracją chasydyzmu, przekształcił się on w kult cadyków, którzy opierali swą działalność na podtrzymywaniu wśród biedoty żydowskiej zabobonu, fanatyzmu i ciemnoty.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 81

Krzysztof Jakub Stanowski tłumaczy: Dlaczego tylko Trzaskowski a Nawrocki nawet nie dostał pytania! Źródło: Kanał Zero https://www.youtube.com/watch?v=BD1ZxPEZTUA

"Wiele osób zarzuca mi, że zadawałem Trzaskowskiemu pytania a Nawrockiemu nie. Drodzy państwo, Rafał Trzaskowski nie udziela wywiadów żadnym mediom, które mogą mu zadać niewygodne, trudne, niekontrolowane pytania - żadnym. Przed debatą ponowiłem zaproszenie do Kanału Zero, podszedłem, mówię: "Panie Rafale, pan przyjdzie do Kanału Zero, przecież dam panu dużą swobodę, ogromną przestrzeń do wypowiedzi". Coś tam powiedział, że po debacie porozmawiamy ale czuć było w powietrzu, że nie porozmawiamy, to znaczy typowa odpowiedź i ton tej odpowiedzi to z podręcznika jak powiedzieć komuś spier... nie używając dokładnie tego słowa. No więc jeśli siedzę tam w studio, stoję i obok mnie jest Rafał Trzaskowski, z którym mogę porozmawiać tylko tam i nigdy nigdzie indziej a z drugiej strony mam Nawrockiego, który będzie u mnie w środę i będę z nim rozmawiał przez trzy godziny i będę mógł zadać pytanie jakie chcę, no to musiałbym być skończonym idiotą, żeby jedno ze swoich, nie wiem trzech czy czterech pytań zużyć na Nawrockiego a nie na Trzaskowskiego."

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 82

Sławomir Mentzen: Jestem dumny z toruńskich Wafli Teatralnych, a nie amerykańskiego PRINCE Polo! https://www.youtube.com/watch?v=4hicJidkJi8

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
13 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę