Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                      • Odp.: Ile potrzeba pieniędzy na 2-osobową rodzinę z dzieckiem?

Mieszkanie kątem u rodziców i bycie na ich utrzymaniu to skrajność. Zbudowanie własnego domu to luksus (za który ceną jest często spłacany latami kredyt) i można go uznać za drugą skrajność. Pomiędzy jest jeszcze mnóstwo opcji pośrednich .

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Jaki to opcji pośrednich? Wynajmowanie mieszkania? Spadek od rodziny?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

np. kupno mieszkania, a nie budowa wielkiego domu, którego spłata zjada większość pensji.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tak czy siak kredyt, spłacić trzeba. Jak się tak wszystko przekalkuluje to się może okazać że lepiej budować dom i mieć tak jak się chce niż kupować mieszkanie z góry ograniczone w przebudowie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 56

Odp.: Ile potrzeba pieniędzy na 2-osobową rodzinę z dzieckiem?

Mamy z żona 4 tys na miesiac plus 2 dzieci ,jesli nie choruja a jak choruja to jedno po drógim i wtedy jest żle ,ale gdy nie łapia chorób i pooplacamy rachunki lanie z kredytem jakies 1000 zostaje

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 62

nie wiadomo ? to zależy jestem osobą niepełnosprawną częso choruję,dziecko też choruje,oprócz tego płacimy 600zł kredytu na samocgód 110- na pralke raty i opłaty woda światło gaz ,choć ja mam trochę renty zawsze brakuje a mąż ma 2800a ja 690 zł.kupić nowy ciuch buty to już u nas problem.nie mówiac ajk chorujemy? oby dostac się do laryngologa czy ginekologa to tylko prywatnie płąć i się lecz!

Gość_norka
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Do gość 10.25 żal mi pańskich zdolności ,mam rodzinę czteroosobową i mamy własnie te 3tys.za które tak ciężko panu żyć.W tym dwoję dzieci chorych przewlekle z czym wiążą sie wydatki,jedno w wieku szkolnym.Stać nas aby przynajmniej raz w roku wyjechać na tygodniowe wakacje nad morze,a w tym roku zaszaleliśmy i pojechaliśmy na długi listopadowy weekend w góry.Niemamy pomocy od żadnych rodziców.Ja nie mówię że można żyć za te pieniądze na full wypas ale nie przesadzajmy ,że nie da się wyżyć.

Gość_realistka
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Brawo , proszę Pani ! Życzę dużo siły i wytrwałości a dla dzieci zdrowia i mam nadzieję , że nie traci Pani wiary w to , że kiedyś los się uśmiechnie . Pozdrawiam !

Gość_olka
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

u mnie jest 1900 na 5 osób - troje dzieci uczących się

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Załóżmy, że małżonkowie palą to już trzeba mieć co miesiąc o przynajmniej 600 zł więcej.

Mosquitia
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Jak się na ma na zbytki to trzeba z tych papierosków zrezygnować i przestać narzekać, że na życie nie ma.

Ja nie rozumiem takich ludzi, na fajki mają, na piwko i wódę mają, ale na opłaty i jedzenie to już im ledwo starcza, za co oczywiście winią wszystkich oprócz siebie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja mam 3500 na cztery osoby dorosłe samo mieszkanie to około 600zł , nie znamy używek typu papierosy czy alkohol , jeżeli nikt z nas w miesiącu nie zachoruje to jeszcze cokolwiek można odłożyć. Natomiast nie stać mnie na utrzymanie rodzinnego samochodu więc musimy zadowolić się małym , nie mogę narzekać że mam mało na życie.

Gość_max
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

Za czynsz płace 485,dojazdy do pracy 600 albo 700,internet,telefony,kablówka 260,gaz i prąd zawsze inne rachunki.Zostaje nam jakieś 1500 lub 1700 i twierdzisz nadal ze za te pieniądze można przeżyć cały miesiąc??Dziecko ma alergie i kupujemy mu mleko po 28zł i starcz na 3 lub 4 dni.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Do realistka

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Do gości 10.25.Mamy dwoje dzieci i obydwoje są alegrikami i asmatykami,i oprócz tego leczone są jeszcze w innych por.specjalistycznych, z czym wiążą się wyjazdy i koszty też kupowałam dziecku mleko nie wy jedni kupujecie,opłaty mamy podobne ,można powiedziec że identyczne,dzieci są ubrane,najedzone,żyjemy i jak narazie nie narzekamy,i nie pomaga nam nikt.

Czlowiek
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Ja też nie narzekam ale nie da się żyć na średnim poziomie za 1500 albo 1700..A dzięki temu ze rodzice nam pomagają to stać mnie na wczasy itd:))

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To fajnie że wczasujecie się na koszt rodziców.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To ze rodzice nam pomagają to jest ich sprawa:))zresztą komu mają pomagać jak nie swojemu jedynemu dziecku

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę