jaki wpływ ma ilosc m2 na zuzycie wody ?
170,180 co dwa miesiące.W okresie letnim zawsze więcej płacimy .w zeszłym roku to do 240 były rachunki(rodzina 4-osobowa)
Co ma powierzchnia domu do zużycia wody
np: ilość podłóg i okien do umycia.
150 metrów=280 zł woda i 800 prąd .
38 40 zl na 3 miesiące
jeszcze trzeba rozróżnić - czy za wodę czy za wodę i ścieki (bo to na jednym rachunku jest) a nie każdy korzysta z kolektora ściekowego - czasami jeszcze niestety ludzie mają szmba
To już indywidualna sprawa,czy ma się wannę,czy prysznic.Czy się kompie co dzień ,czy rzadziej .Co ma powierzchnia !!
W domu ok 200 mkw płacę 280-330zł / 4 osoby. Strasznie duże zużycie wody i nie wiem z czym to jest związane. To jest tylko woda z głównego licznika, dodatkowy w tym czasie nieużywany. Nie mam przecieków - sprawdzałem. A od maja nowa podwyżka. Chyba za rzadką wodę puszczają w kranach :)
-ja za 4 osobową rodzine place za wode ok 140-160 zł na 2 mc z tym ze korzystam ze zmywarki i prysznica
wpisy z 2014r ateraz ile płacicie, bo mnie wyrywa z butów, co 2 miesiące po 350-380 zł, teraz był inkasent i będzie chodził co miesiąc, przyniósł 178 zł, to ogromne pieniądze tym bardziej, że wracamy do domu po 15 i to wszyscy-4 osobowa rodzina, szokujące, do tego prąd 400 na 2 mies, gaz i po wypłacie, jak żyć, tylko zastanawiające, że sąsiedzi za wode płacą połowe, hmm
180 na dwa m- ce-mam szambo więc bez ścieków-dom 176m2 4 osoby.
110-150zł miesiecznie razem z kanalizacja
200/mc z kanalizacją i osobnym wodomierzem na wodę zewnątrz domu- do podlewania ogródka. 6 osób (2 dzieci)
250 PLN - trzy osoby, prysznic rano i wieczorem
750 - 800 - prąd
110-130 z kanalizacją, trzy osoby